Viaconto

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Viaconto är ett varumärke från bolaget ViaConto Sweden AB. Erbjudandet är ett kreditkonto på mellan 1 000 – 20 000 kronor med flexibel återbetalning. Tjänsten kan därmed liknas vid ett kreditkort utan ett fysiskt kort.

Fördelar

 • Tydlig prissättning på hemsidan
 • Flexibel kredit och återbetalning
 • Betala endast ränta för använt belopp

Nackdelar

 • Höga avgifter som resulterar i hög effektiv ränta

Villkor

Viacontos grundläggande krav är inte direkt av det tuffare slaget. Följande villkor måste vara uppfyllda för att din ansökan ska kunna behandlas:

 • Minst 18 år fyllda
 • Folkbokförd i Sverige de senaste två åren
 • Egen mobiltelefon och eget personkonto
 • Deklarerad inkomst i Sverige

Några uppgifter kring storleken på den deklarerade inkomsten meddelar Viaconto inte. Det är negativt eftersom det då är omöjligt att veta om inkomsten räcker för att kunna bli beviljad ett lån. Bra att känna till är att den kreditlimit du ansöker om kan justeras nedåt vid beviljandet.

Viaconto är, precis som alla andra kreditgivare, skyldiga att göra en noggrann kreditprövning av kreditvärdighet och betalningsförmåga. Viaconto inhämtar en kreditupplysning från Creditsafe för att få den information som behövs för handläggningen. Det innebär att registrering kring din ansökan och eventuellt beviljat lån hos Viaconto blir ett lån utan UC kontroll.

Egenskaper och kvalitet

Viaconto erbjuder en tjänst som kan benämnas som en löpande kontokredit. Minsta möjliga kredit är 1000 kronor medan maximal kredit är 20 000 kronor. Vid beviljad kredit betalas hela beloppet ut till ditt föranmälda bankkonto direkt. Efter det att minst 30% av krediten har betalats tillbaka finns möjlighet att göra nya uttag samt att ansöka om höjning av kreditgränsen.

Återbetalningstiden är alltid 30 dagar. Detta gäller dock bara om du vill lösa hela skulden med en återbetalning. I övrigt är krediten flexibel i det att den kan betalas tillbaka löpande med antingen ett lägsta månadsbelopp eller valfritt belopp per månad. Likheten med ett kreditkort är extra tydlig i den här aspekten.

Ansökan – steg för steg

Att skicka in en ansökan till Viaconto är enkelt. Det är tre steg du ska gå igenom, nämligen:
1. Välja lånebelopp
2. Registrera dina uppgifter för att skapa en användarprofil
3. Godkänna villkoren och signera din ansökan med e-legitimation (till exempel BankID).

Överlag går det mycket snabbt att klara av de tre stegen. Det går också snabbt för Viaconto att göra en första preliminär bedömning. Den görs nämligen automatiskt via ett datorsystem. Det innebär att du kan få besked direkt på skärmen. En handläggare måste dock alltid se över din ansökan innan slutgiltigt besked kan ges.

Historiskt sett har Viaconto tillhört den skaran långivare som har varit ganska restriktiva med utlåningen. Förmodligen har det berott på en kombination av en något mindre kassa och de högre lånebelopp man erbjuder. Sedan något år tillbaka är möjligheten att låna ut klart större, detta tack vare att man har inlåningsverksamhet genom dotterbolaget Viaspar Finans.

Utbetalningar

Utbetalningar av lån sker löpande under kundtjänstens öppettider. När du får dina pengar beror på vid vilken tidpunkt ditt lån beviljas och vilken bank du har.

Viaconto kan göra direktöverföringar till bankkonton hos Nordea. Eftersom kundtjänst har öppet även lördagar finns alltså en möjlighet att få en kredit utbetald på lördagar.

För alla andra banker, såsom SEB, Swedbank och Handelsbanken, gäller att en ansökan ska beviljas före kl. 13:30 en vardag för att du ska kunna få pengarna samma dag. Vid godkänt lån efter kl. 13:30 kommer du att se dina pengar på kontot på förmiddagen nästa bankdag.

Kundtjänst

Viacontos kundtjänst kan du nå via både live chat, telefon, e-post och Skype. Det är inte många andra aktörer som har en sådan stor bredd i kontaktkanalerna. E-postadressen till kundtjänst är info@viaconto.se medan telefonnumret är 075-7575023. För kontakt på Skype ska du göra en sökning efter användarnamnet ”viaconto.se”.

Kundtjänst har öppet mellan kl. 08:30 – 17:00 på vardagar.

Räntor

Viaconto är föredömligt tydliga med vad en beviljad och utbetalad kredit kostar. Den nominella räntan är 39.5 % och det tillkommer administrationsavgift på upp till 380 kr/ månad samt faktureringsavgift på 45 kr/ månad. Det ger en effektiv ränta mellan 91.8 – 9 999 %.

Räkneexempel

Vid kontouttag om 8 000 kr i 12 månader tillkommer faktureringsavgift på 45 kr, månatlig administrationsavgift på upp till 380 kr och en årsränta på 39.5%. Det ger en effektiv ränta på 220.73%. Första månadsbetalning är 1150 kr, andra månadsbetalning är 1149 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 11 787 kr.

Av dessa är 4 520 kr är amortering och 2 167 kr ränta samt 540 kr faktureringsavgift och 4 560 kr månatlig administrationsavgift. 3 480 kr är den återstående krediten.

Minsta månadsbetalning är 6.71% av kapitalbeloppet, 3.29 % ränta, faktureringsavgift och månatlig administrationsavgift – dock lägst 800 kr.

Sammanfattning

Bortsett från de höga lånekostnaderna är Viaconto en trygg aktör med ett erbjudande som är enkelt att förstå. Det är en smal sak att skicka in ansökan och det faktum att du har egna sidor att logga in på förenklar administrationen avsevärt.

Villkor

 • Minst 18 år
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Svenskt bankkonto
 • Fast inkomst
 • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden