Låna pengar alla säger nej

Av: Emil Jansson Publicerat: juni 3, 2022

Befinner du dig i en situation där du har fått avslag på låneansökningar? Beroende på hur din situation ser ut kan det finnas olika sätt att gå vidare på. I den här artikeln ska vi gå igenom huruvida det kan finnas andra möjligheter för dig att låna pengar när alla säger nej och även ge tips på andra utvägar ur din ekonomiska knipa.

låna pengar när alla säger nej

Avslag – när du har flera lån sedan tidigare

Om du vill låna pengar när alla säger nej är det första du bör göra att reda ut varför du har fått avslag på dina låneansökningar. Om det är på grund av att din kreditvärdighet inte är särskilt god kan du försöka förbättra den. Du kan läsa fler tips på hur du kan förbättra din kreditvärdighet här.

Det är viktigt att inte ha för många krediter bakom sig – det är av uppenbara skäl sällan en god idé att ta lån för att betala av andra lån. Däremot finns det en låneform som kan lämpa sig väl för just det här syftet, nämligen ett samlingslån.

Ett sådant kan du ansöka om för att samla alla mindre krediter under ett och samma tak, som betalas till en och samma långivare varje månad. Var dock uppmärksam på villkoren och undersök att det verkligen skulle förenkla din vardag och minska dina utgifter, så att det inte bara skulle utgöra ytterligare en kostnad varje månad.

En ansökan – flera erbjudanden

En annan sak att ta i beaktande om du upplever att du vill låna pengar när alla säger nej är hur många alla är. Hur många långivare har du vänt dig till? Om det är någon enstaka kan det vara värt att ta hjälp av en låneförmedlare som kan sammanställa flera erbjudanden till dig, ofta från upp till 40 olika långivare.

Få in pengar

Om du redan har vänt dig till en låneförmedlare eller ett flertal långivare och ändå fått avslag behöver du antagligen hitta andra sätt att få in pengar på. Det mest uppenbara sättet är såklart att hitta ett jobb eller ett extrajobb. Idag kan det gå att hitta jobb via sociala medier såsom Facebook, men det finns också riktigt bra hemsidor med jobbannonser, som till exempel LinkedIn och indeed.

Om du inte har kunnat eller inte har möjlighet att hitta ett jobb finns det stöd och bidrag man kan få i Sverige för att ha råd med sina levnadskostnader. Vänd dig till Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller till din kommun för att be om råd.

låna pengar när alla säger nej

Krav på inkomst

Även om du hade hoppats på att du skulle kunna låna pengar snabbt utan krav finns det faktiskt alltid krav på låntagaren. När det gäller sms-lån och snabblån kan kraven vara något lägre, men ofta finns det krav på att man ska ha en viss inkomst.

Betalningsanmärkningar behöver dock inte skapa problem – det finns snabblångivare som accepterar dem. En hel del snabblångivare gör också sin kreditupplysning med andra företag än UC – det kan vara en fördel om din kreditvärdighet inte är den bästa, då kreditupplysningar som görs av UC kan ge dig ett sämre kreditbetyg om det har tagits många kreditupplysningar på dig.

Trots att det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar och som inte enbart fokuserar på hur din kreditvärdighet ser ut är det bästa du kan göra att försöka få en inkomst. Det kan dels underlätta om du vill låna pengar, dels minska behovet av att låna pengar.

Låna pengar när alla säger nej – är det verkligen en bra idé?

Om du verkligen har fått avslag efter avslag behöver du nog fundera över ditt lånebehov. Vad är det du behöver låna pengar till? Går det att lösa på andra sätt – genom att spara, låna av en vän eller söka bidrag?

Om det är grundläggande levnadskostnader som du behöver hjälp med ska de statliga myndigheterna kunna hjälpa dig. Om du befinner dig i olyckligare omständigheter som involverar någon form av missbruk är det också ett tecken på att du behöver söka hjälp. Beroende på hur din personliga situation ser ut finns det olika ställen du kan vända dig till, men det finns alltid hjälp att få.

låna pengar när alla säger nej

Börja spara – många bäckar små

Det bästa sättet att undvika att hamna i ekonomisk knipa framöver är att försöka sätta undan så mycket som möjligt för framtida utgifter. Det behöver inte vara mycket – varje tia du kan avvara här och där kan helt plötsligt bli till stor hjälp. Dessutom finns det sätt att förvalta sina sparpengar så att de ska växa över tid, genom exempelvis fonder.

Få fler tips på hur du kan spara pengar i vardagen här.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden