Aros Finans

Översikt

Aros Finans är en låneförmedlingstjänst med norska rötter. De marknadsför en låneförmedlingstjänst som Axo Finans har och det är därmed Axo Finans som behandlar alla de ansökningar om lån som kommer in.

Både Aros Finans och Axo Finans har gott om erfarenhet från att erbjuda lån till svenska långivare. Detta är ett företag du kan känna dig trygg hos.

Genom att ansöka hos Aros Finans får du hjälp att hitta det förmånligaste lånet med den lägsta räntan. Istället för att själv skicka in en rad olika ansökningar till olika banker så sköter Aros Finans det tunga jobbet åt dig.

Egenskaper och kvalitet

Hos Aros Finans kan du som privatperson ansöka om ett konsumtionslån och låna mellan 5 000 kr och upp till 600 000 kr. Lånet är utan krav på säkerhet och du kan använda pengarna till valfritt ändamål. Den löptid du kan välja mellan är på 1 till 15 år vilket innebär att du hinner återbetala lånet i lugn och ro med en relativt låg månadskostnad.

Aros Finans samarbetar med banker och långivare som är välkända för att ha god kvalitet och bra lån. De som finns i listan över samarbetspartners är bland annat  Collector Bank, Frogtail, Marginalen Bank, Bluestep Bank, bank Norwegian, Sevenday Finans, Forex Bank, Svea Ekonomi, Santander Bank, Nordax Bank och Lendify.

När du sänt in din ansökan kommer Axo Finans att hjälpa till med att behandla den. En kreditupplysning från UC tas. Det tas endast en UC-koll per ansökan trots att du kan få flera låneerbjudanden. Därmed kan du behålla din goda kreditvärdighet. Så snart alla banker mottagit din ansökan så kommer de att komma med ett låneerbjudande.

Om du är i behov av att komma i kontakt med Aros Finans för att få hjälp med din ansökan eller ställa frågor om deras lånetjänst finns det en kundservice att kontakta. Aros Finans trevliga medarbetare finns på plats under alla vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Du får enkelt kundservicen via mejl och du får svar relativt snabbt under deras öppettider.

Fördelar

  • Du får erbjudanden från många olika låneinstitut.
  • De gör endast en enda kreditupplysning.
  • Deras kundtjänst är öppen alla dagar i veckan.
  • Du kan låna upp till 600 000 kr.

Nackdelar

  • De gör kreditupplysningar med UC.
  • Du får inte har några betalningsanmärkningar för att få ett lån.

Räntor

Vilken ränta du kommer att få på ditt lån bestäms av de olika bankerna som Aros Finans samarbetar med. Alla banker och långivare har olika räntespann. Om du har en riktigt god ekonomi kan du få ett låneerbjudande med låg ränta vilket ger dig ett billigare lån.

Den nominella räntan hos bankerna bestäms individuellt. De banker som Aros Finans samarbetar med har en nominell ränta på mellan 2,95 % till 24 % vilket är ett konkurrenskraftigt räntespann och bra för dig som låntagare. Vilka extra avgifter som tillkommer för lånet varierar även det beroende på vilken bank du ansöker hos.

Ränteexempel

Hos Aros Finans kan du låna 70 000 kr med en löptid på 14 år. Du kommer du att få en nominell ränta på 5,3 %. Det tillkommer en startavgift på 495 kr och en aviavgift på 35 kr per månad. Den månadskostnad du får på ditt annuitetslån är på 600 kr. Det totala beloppet du måste återbetala är 108 346 kr vilket ger en lånekostnad på 38 346 kr.

Sammanfattning

Aros Finans är en bra tjänst för dig som är osäker på vilken bank du vill ta ett konsumtionslån hos. Aros Finans hjälper alla privatpersoner att hitta det bästa lånet och här kan du få hela 17 låneerbjudanden utan allt för mycket jobb. Ansökan hos Aros Finans tar endast två minuter att fylla i och du kommer få låneerbjudanden redan samma dag.

Aros Finans marknadsför Axo Finans tjänst vilket innebär att det är Axo Finans som behandlar dina ansökan. Här kan du känna dig trygg och när du valt den bank som ger dig bäst erbjudande ordnas det med ett kontrakt direkt till den bank vars erbjudande du valt att acceptera. Ansökningsprocessen går snabbt och du kan få dina lånade pengar utbetalda redan samma dag vid en smidig process.

Villkor

  • 18 år gammal
  • Ej ha betalningsanmärkning
  • Vara svensk medborgare