Avida

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Hos Avida Finans kan man ansöka om ett lån på hela 400 000 kr. De erbjuder dels ett privatlån och dels en kontokredit. på så sätt kan man välja det lån som passar ens behov bäst.

Avida finns i såväl Norge och Finland som Sverige och har funnits ända sedan 1983. Avida står under tillsyn av Finansinspektionen.

Avidas erbjudande

Avida erbjuder privatlån på mellan 10 000 kr och 400 000 kr. Löptiden som Avida erbjuder är på mellan 1 och 15 år. Med en så pass lång löptid har man möjligheten att få en månadskostnad som passar ens privata ekonomi.

Avida erbjuder två tjänster som kallas för AvidaKrediten och AvidaLånet. Dessa två är företagets kontokredit och privatlån.

För Avidas kontokredit kan man låna mellan 10 000 kr och 150 000 kr. Löptiden är även här mellan 1 och 15 år.

Det är okej att ansöka om en kontokredit hos Avida om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare, dock ej ett privatlån. Om man vill kan man använda Avidas privatlån till ett ihopbakningslån, alltså för att samla flera mindre krediter till ett större lån och på så sätt sänka sin månadskostnad.

Ansöka hos Avida

Man skickar in sin låneansökan till Avida genom deras hemsida. Så snart en ansökan har kommit in tar Avida en kreditupplysning för att säkerställa låntagarens återbetalningsförmåga. Kreditupplysningen som Avida använder sig utav kommer ifrån UC.

När ett låneerbjudande har skickats ut så måste detta accepteras genom att låntagaren signerar erbjudandet med sitt BankID.

Fördelar

  • Erbjuder tjänster för både privatpersoner och företag
  • Nytänkande låneprocess

Nackdelar

Utbetalning av lån hos Avida

Avida är snabba på att läsa igenom alla de ansökningar som kommer in till dem. Inom cirka 15 minuter brukar ett svar med ett låneerbjudande komma.

Så snart ett låneerbjudande har accepterats så tar det mellan en till två vardagar innan låntagaren får tillgång till sina lånade pengar.

Räntor och avgifter

Hos Avida får man en individuell ränta som bestäms med ens ekonomiska situation och återbetalningsförmåga som grund. Räntesatsen för ett privatlån är för närvarande mellan 3,90 % och 19,95 %. För kontokrediter är räntesatsen mellan 4,95% och 21,95%. Om du har betalningsanmärkningar ligger räntan på 12-19% och du kan max låna 150 000 kr.

De avgifter som tillkommer är en uppläggningsavgift, en årsavgift och en aviavgift.

Avgifter om man ansöker om AvidaKrediten:

Om man tar AvidaKrediten får man en uppläggningsavgift på 250 kr, en årsavgift på 300 kr och en aviavgift på 10 kr per avi.

Avgifter om man ansöker om AvidaLånet:

Om man ansöker om AvidaLånet så slipper man årsavgiften och får istället en uppläggningsavgift på 179 kr och en aviavgift på 10 kr per avi.

Att skicka in en ansökan till Avida är helt kostnadsfritt oavsett om man får ett positivt eller ett negativt besked.

Räkneexempel med exempelränta

All ränta bestäms individuellt av Avida och detta exempel är med en exempelränta.

Hos Avida kan man låna 100 000 kr med en löptid på 5 år. Då kan man få en nominell årsränta på 5,9 % och en effektiv ränta på 6,38 %. De avgifter som tillkommer är en aviavgift på 10 kr per avi och en uppläggningsavgift på 179 kr.

Totalt ska det återbetalas 116 340 kr och detta innebär att man får en månatlig kostnad på 2 091 kr.

Kundservice hos Avida

Avidas kundservice består utav duktiga och erfarna medarbetare. Under veckans alla vardagar är de på plats för att hjälpa potentiella låntagare med frågor och ansökningar. Deras öppettider är måndag till fredag mellan kl. 09:00 och 17:00. Man kontaktar enkelt Avidas kundservice genom telefon och mejl.

Villkor

  • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal
  • Måste ha en fast årsinkomst om minst 150 000 kr
  • Måste inneha ett BankID
  • Får ej ha någon betalningsanmärkning

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden