Bank Norwegian

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Bank Norwegian är en välkänd långivare som funnits på marknaden i flera år. De har på så vis också hunnit bli en av de mest populära aktörerna inom branschen och är den som också godkänner flest ansökningar av alla kreditbolag. Ett väldigt tryggt och stabilt företag med många års erfarenhet inom bank och finans.

Fördelar

  • Trygg och stabil långivare
  • Erbjuder kreditkort

Nackdelar

  • Godtar ej betalningsanmärkningar
  • Hög åldersgräns
  • Dåligt informativ hemsida

Villkor

Bank Norwegian har relativt höga villkor när det gäller ansökan om privatlån/blancolån. Du måste bland annat vara minst 23 år, vilket är en hög ålder om man jämför med andra långivares regler och villkor. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar och du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år.

Det sistnämnda villkoret är också ett relativt starkt sådant, om man jämför med hur många andra långivares krav ser ut. Samtidigt är dessa kraven helt sunda och normala, och med tanke på Bank Norwegians stabilitet och trygghet, faller det sig naturligt att då också kunna öka säkerheten för både långivare och låntagare.

Egenskaper och kvalitet

Kvaliteten på Bank Norwegians tjänst är oklanderlig och har under sina år på marknaden både utvecklats och ökat i popularitet. Bank Norwegian har för många blivit ett självklart val både gällande privatlån och banktjänster men även som kreditkort. De flesta känner till flygbolaget Norwegian, som också är moderbolaget till denna bank, vilket skapar ett ännu högre förtroende för hela bolaget.

Bank Norwegian erbjuder bra kundservice dygnet runt, men har också fått kritik för sina långa kötider, som ibland kan förekomma. Att hänvisa till Bank Norwegians hemsida hade således kunnat vara en lösning på detta problemet, men där saknar man en del viktig information som borde ha varit mer tillgänglig och användarvänlig.

Antalet godkända ansökningar hos Bank Norwegian är förhållandevis många, i varje fall något fler än hos de flesta andra långivare och kreditgivare, vad det beror på är svårt att säga – eftersom kraven på deras långtagare är relativt höga. En rimlig gissning är helt enkelt att bankens popularitet lockar till fler ansökningar.

Förutom privatlån och kreditkort, tillhandahåller Bank Norwegian även möjligheten att kunna samla dina lån. De löser in alla dina lån åt dig, och du får ett erbjudande på en gång. Men innan de kan ge dig ett erbjudande, behöver de först en kreditprövning. För övrigt gäller samma villkor som för ansökan om privatlån.

Du kan känna dig helt trygg att ansöka om både lån och kreditkort hos Bank Norwegian, det är ett seriöst och mycket stabilt företag, med grundare som är kunniga inom bank- och finansbranschen.

Räntor

Hos bank Norwegian kan du låna mellan 5 000 – 600 000 kr under 1 – 15 år, och du behöver inte lämna någon säkerhet för det. Den effektiva räntan är individuell från 5,99 % – 23,99 % och bestäms efter att de har gjort en kreditprövning. Det tillkommer även en startavgift på 399 kr och en aviavgift på 19 kr/mån.

Räkneexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Belopp: 65 000 kr

Löptid: 5 år

Nominell ränta: 5,99 % – 23,99 %

Uppläggningsavgift399 kr

Aviavgift: 19 kr/mån

Effektiv ränta: 12,50 %

Månadskostnad: 1 441 kr/mån

Totalt att betala: 86 436 kr

Lånekostnad: 26 836 kr

Sammanfattning

Bank Norwegian är en trygg och stabil långivare, med många år inom branschen. Moderbolaget är det välkända flygbolaget Norwegian, och blir således ett ännu tryggare val för många.

För att få din låneansökan godkänd måste du bl.a. ha fyllt 23 år, samt varit svensk medborgare i 3 år, vilket är ganska höga och unika krav hos en långivare, men inger samtidigt en viss respekt gentemot bolaget och deras säkerhet, både för sig själva men även sett från kundens bästa.

Trots att Bank Norwegians kundservice har fått en del kritik för sina långa väntetider, tycker på vi lånapengar.com att det är mycket generöst att ha telefontider dygnet runt, detta är också ett exempel på att de är måna om sina kunder och kan vägleda dem genom beslut om ansökan till både lån och kreditkort.

Bank Norwegians hemsida inger ett aningen tvetydigt budskap. Med tanke på hur pass stor långivare de är, kan man tänka sig att de hade gjort en lite mer tydlig och informationsrik hemsida. Men vid första anblick ser hemsidan nästan inte färdig ut. Detta är ocskå något som de tidigare har fått en del kritik för och bör se över sin användarvänlighet och struktur för att behålla sin seriositet.

I övrigt är Bank Norwegian som tidigare nämnt, en väldigt trygg långivare att välja – vare sig man behöver ett privatlån eller ansöka om kreditkort.

Villkor

  • Minst 23 år
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden