Coop Privatlån

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Samma bolag som förr endast drev matvarubutiker erbjuder nu förmånliga privatlån utan säkerhet. Det finns även bra förutsättningar för att samla ihop sina dyra lån och krediter hos dem, vilket minskar ens eventuella utgifter per månad.

Fördelar

 • Välkänt företag
 • Rimliga krav för låntagare
 • Erbjuder låneskyddNackdelar

Nackdelar

 • Endast allmän kundtjänst via telefon
 • Villkoren syns inte tydligt på sidan

Villkor

För att låna hos Coop måste man först uppfylla ett par olika krav. De flesta är i nivå med många av de större långivarna på marknaden. Du har bland annat åldersgränser, krav på månatlig inkomst och liknande villkor som alla legitima låneföretag har idag.

 • Minst 20 år
 • Minst 20 000 kr/månad
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år tillbaka
 • Vara fri från betalningsanmärkningar

Egenskaper och kvalitet

Coop erbjuder två olika lånetyper beroende på vad ditt ändamål är. Du har dels Coop privatlån som kan användas för allmänt bruk. Det är ett vanligt privatlån utan säkerhet så det ställs inga krav på vad du ska använda pengarna till. Det innebär att du kan köpa en bil, en dator eller en resa för pengarna om du känner för det.

Privatlånet kommer med en hel del anpassningsmöjligheter också. Du kan låna så lite som 15 000 kr men om du vill så går det att låna upp till 350 000 kr. En bra fördel här är att Coop-medlemmar får lägre ränta. Så det kan vara värt att registrera ett medlemskap hos dem innan du ansöker om ett lån. Låneskydd på tre månader ingår alltid i lånet.

Det finns även möjlighet att låna för att samla ihop dina befintliga krediter och lån. Det här ger dig en mycket bättre kontroll över hushållsekonomin. Du kan exempelvis byta ut de där dyra kreditlånen du har och ersätta dem med ett samlingslån som har en markant lägre ränta.

Räntor

Coop privatlån har ingen uppläggningsavgift. Du får visserligen 20 kr i aviavgift, men autogiro gör det här gratis.

Den nominella räntan är också väldigt förmånlig på Coop privatlån. Du kan få så lågt som 3,76% och upp till 10,36%. Så goda möjligheter finns för ett mer kostnadseffektivt lån hos dem.

Ränteexempel

Som exempel kan vi ta ett annuitetslån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Du kan få en rörlig årsränta på 4,5o%, varpå den effektiva räntan ligger på 4,59%. Det totala beloppet du ska återbetala i det här exemplet blir 112 032 kr och din månatliga lånekostnad blir 1 892 kronor. Exemplet är uträknat med 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift (autogiro).

Sammanfattning

Coop är ett stort företag som alla i Sverige har hört talas om. Det här tar bort en hel del av den oro man kan känna inför nya långivare. Deras storlek har lett till att de kan erbjuda förmånliga lån till den som uppfyller kraven.

Dessa kraven är visserligen rätt höga, inte minst med kraven på månadsinkomsten. Det här är dock perfekt för den som är ute efter en legitim långivare. Däremot så är kraven på ålder och att man uppehållit sig i landet under minst tre år tillbaka är väldigt vanliga även hos mindre långivare.

Du har också tillgång till två betalningsfria månader och det går bra att förtidslösa lånet. Du har även en ångerrätt på upp till 14 dagar efter du har ingått i kreditavtalet.

Kreditupplysningar görs genom UC, vilket kan vara en nackdel för den som vill undvika det här inför ett lite mindre lån. Samtidigt så är det att räkna med från ett storföretag som Coop.

Så att välja Coop privatlån kommer definitivt med en mängd olika fördelar. Räntorna är vad man kan begära på lånemarknaden just nu och det finns också fördelar för den som är Coop-medlem, vilket är en extra bonus om man har ett medlemskap.

Villkor

 • Minst 20 år
 • Minst 20 000 kr/månad
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 3 år tillbaka
 • Vara fri från betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden