Direkto

Direkto erbjuder en tjänst av låneförmedling. Hos Direkto kan man enkelt skicka in en enda ansökan, men sedan får många låneerbjudanden. på så sätt kan man snabbt och enkelt hitta det mest fördelaktiga lånet till lägsta kostnad.

Direktos tjänst

Hos Direkto kan man ansöka om ett privatlån på upp till 500 000 kr. Det minsta belopp man kan låna är 10 000 kr. Oavsett belopp så lånar man utan säkerhet och utan krav på borgen. Det lån man tar är fritt att använda till valfritt ändamål.

Löptiden för ett lån hos Direkto är mellan 1 och 15 år. Därmed slipper man få en allt för hög månadskostnad.

Villkor och grundkrav

De olika bankerna som Direkto samarbetar med ställer alla olika krav på sina låntagare. Men Direkto har sammanställt grundkraven så att man ska få en enkel översikt.

Låntagare måste vara minst 20 år gamla, och kunna återbetala lånet innan de fyller 79 år.

Man kan låna med en betalningsanmärkning. Dock krävs det att den inte är nyare än 6 månader. Dessutom måste man då ha en månatlig inkomst om minst 12 000 kr. Annars gäller en årlig inkomst om minst 100 000 kr.

Så här ansöker man om lån hos Direkto

Hos Direkto ansöker man enkelt online genom att fylla i deras ansökningsformulär. Man identifierar sig genom att signera ansökan med sitt BankID.

Så snart en ansökan kommit in tar Direkto en kreditupplysning på låntagaren. Kreditupplysningen tas från UC. Trots att man kan få ett flertal låneerbjudanden så görs endast en registrering hos UC.

Direktos samarbetspartners

Det finns många banker man kan låna hos när man ansöker genom Direkto. Dessa är bland annat:

 • Forex Bank
 • Santander Bank
 • Nordnet
 • Seven Day
 • Collector Bank
 • Brocc
 • Marginalen Bank
 • Blue Step

Räntor och avgifter

Eftersom att Direkto är en förmedlingstjänst till ett flertal banker så är det svårt att förutse vilken ränta som kommer att ges. Det är nämligen ett stort räntespann mellan de lägsta och den högsta räntan som erbjuds hos Direktos samarbetspartners.

Den nominella räntan varierar mellan 2,95 % och 29,00 %. Den effektiva räntan varierar mellan 3,0 % och 33,23 %.

Vilka extra avgifter som tillkommer i form utav uppläggning och avi är olika hos de olika bankerna.

Kundservice

Direkto har en kundtjänst som finns på plats under veckans alla vardagar för att hjälpa alla låntagare och gå igenom ansökningar.

De tider Direktos medarbetare finns på plats är måndag till torsdag kl. 09:00 till 18:00. På fredag arbetar de istället kl. 09:00 till 15:30. Det är lunchstängt alla dagar mellan kl. 12:00 och 13:00 och då kan de ej nås per telefon.

Sammanfattning

Direkto erbjuder en smidigt lånetjänst där privatpersoner enkelt får hjälp att hitta det privatlån som är billigast för dem. Genom att motta ett flertal låneerbjudanden och sedan jämföra dessa mot varandra kan man hitta ett lån med den lägsta räntan.

En nackdel med Direkto är att de använder sig utav UC för att utföra kreditupplysningar. Det vägs dock upp med att det är endast är en registrerings som görs, till skillnad mot om man hade ansökt till alla banker var för sig.

Direkto har en effektiv kundtjänst och man kan låna ett högt belopp utan säkerhet. Direkto är sammanfattningsvis ett bra val för alla låntagare som vill få ett brett urval av låneerbjudanden med så liten ansträngning som möjligt.

Villkor

 • Låntagare måste vara 20 år fyllda och ha en myndig status.
 • Låntagare måste vara svenska medborgare och folkbokförda i Sverige.
 • Låntagare måste ha en årsinkomst om minst 100 000 kr och dessutom någon form utav anställning.
 • Låntagare måste kunna återbetala lånet innan de fyller 79 år.
 • Ett BankID måste innehas
Lånapengar.com