Julalånet

Med hjälp av Julalånet kan du låna upp till 300 000 kr till schyssta villkor – och just nu får du dessutom 5 procents avdrag på dina lånekostnader. Snabba svar på ansökan ges, och alla låntagare har möjlighet till två betalningsfria månader.

Översikt

Julalånet är för en lättare vardag eller hemmafixarens hjälp att förverkliga sina mål. Med Julalånet kan du enkelt och tryggt låna upp till 300 000.

Fördelar

  • Svar på ansökan direkt
  • Goda kontaktmöjligheter till kundtjänst
  • Ingen UC tas

Nackdelar

  • Ingen support via live chatt

Villkor

För att ta del av Julalånet ska du vara mellan 18 och 79 år och du ska ha din fasta bostadsadress här i Sverige. Du behöver också ha ett svenskt personnummer samt bankkonto och din ansökan ska verifieras med ett BankID.

En fast inkomst är ett krav, och du får inte ha några betalningsanmärkningar eller någon aktiv skuld hos Kronofogden.

Egenskaper och kvalitet

Att ansöka om Julalånet är väldigt smidigt och du gör detta snabbt och enkelt via deras hemsida. Där får du först fylla i önskat lånebelopp och återbetalningstid, och samtidigt som du väljer dessa kommer du få en beräkning över hur den ungefärliga månadskostnaden för ett sådant lån kan se ut. Det går att låna från 30 000 kr som minst, upp till 300 000 kr som mest över en löptid som sträcker sig från 2 – 10 år.

När du gjort din ansökan får du svar på denna direkt, och efter att du signerat lånets skuldebrev vid beviljad ansökan, kommer pengarna dyka upp på ditt bankkonto inom 1 – 3 bankdagar. För personlig support går det bra både att ringa, såväl som att skriva e-post.

Ränta och avgifter

Vilken kostnad du får för lånet kommer specificeras när du får svar på din ansökan. Detta beror på att räntekostnaderna sätts individuellt och dessa baseras på din kreditupplysning tillsammans med dina nuvarande ekonomiska förutsättningar. En uppläggningsavgift om 250 kr tas ut vid lånets start, och därefter tillkommer också en månatlig aviavgift om 45 kronor. Den nominella räntan sträcker sig från 3,5 % – 14,95 %, medan den effektiva räntan har ett spann på 3,90 % – 20,67 %.

Sammanfattning

Precis som namnet antyder är detta en del av Jula-koncernen, och denna drog igång redan år 1979. De har också tagit till sig koncernens ”Jula-anda” – vilken kortfattat kan beskrivas som ett stort engagemang kring kunderna och ett samarbete som ska präglas av ärlighet och framåtanda.

En stor anledning till att Julalånet är så populärt är – förutom det breda lånespannet om upp till 300 000 kr – att ingen upplysning via UC tas i samband med ansökan. Istället görs en kreditupplysning via aktören Bisnode, något som inte påverkar ditt kreditbetyg.

Villkor

  • 18-79 år
  • Fast bostadsadress i Sverige
  • Inga anmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!