Lånekoll

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Det är ett tryggt bolag med stor erfarenhet. De står under tillsyn av Finansinspektionen och har en mängd olika samarbetspartners.

Hos Lånekoll (tidigare Consector) kan man låna mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Den löptid man kan välja mellan är 1 och 18 år. Vid högre belopp rekommenderas det att man ansöker med en medsökande. Med en medsökande får man både bättre lånevillkor och en lägre ränta.

Lånekoll har 20 samarbetspartners

Genom att skicka in sin låneansökan till Lånekoll så skickar man inte bara in en ansökan, i teorin skickar man in 30. Få godkännande inom 24 timmar. Lånekoll är en låneförmedlare som arbetar med 30 olika banker och kreditinstitut. Genom sin låneansökan kan man få ett låneerbjudande av samtliga av dessa banker.

Fördelar

 • De gör endast en enda kreditupplysning.
 • De erbjuder bra räntor och låga kostnader.
 • Den ränta de erbjuder ligger på rimliga nivåer.
 • Du får erbjudanden från över 30 olika låneinstitut.
 • Deras kundtjänst är öppen alla dagar i veckan.

Nackdelar

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Endast en registrering i UC

När man ansöker hos Lånekoll så fyller man i det ansökningsformulär som finns på deras hemsida. Det är första steget i att jämföra vilka räntor som de olika bankerna kan erbjuda. Man får välja vilken typ av lån man är i behov av, bolån, konsumtionslån eller liknande. Därefter fyller man i hur mycket man önskar låna.

När en ansökan kommit in, så utför Lånekoll en kreditupplysning och denna tas via UC. Trots att man kan få hela 20 olika låneerbjudanden så registreras endast en kreditupplysning hos UC. Därmed kan man behålla en god kreditvärdighet.

Låna med betalningsanmärkning

Hos Lånekoll så kan man ansöka om ett lån trots att man har en betalningsanmärkning. Vissa av de 20 samarbetspartners som finns accepterar nämligen detta. Dock finns det en del grundvillkor som man måste uppfylla om man har en betalningsanmärkning.

Med en betalningsanmärkning i bagaget måste man vara mellan 20 och 60 år gammal. Man måste ha en fast, månadsinkomst om minst 15 000 kr och dessutom får betalningsanmärkningen inte vara nyare än sex månader.

Räntor och avgifter

Vilka räntor och avgifter det är som tillkommer beror på vilken bank man väljer att acceptera ett låneerbjudande från. Det kommer dock stå i låneerbjudanden vilken ränta och vilka villkor det är som gäller.

Den nominella årsräntan, som är rörlig, är som lägst på 2,90 %. För den effektiva räntan är den som lägst på 2,94 %.

Vilka extra avgifter som tillkommer är olika från bank till bank. För aviavgifter varierar det mellan 0 och 60 kr per avi.

Kundservice med goda öppettider

Lånekoll har en kundservice som håller öppet fem dagar i veckan så att alla låntagare kan kontakta dem. De öppettider som kundservicen har är måndag till torsdag kl. 09:00 till 18:00. På fredagar håller de istället öppet från kl. 09:00 till 17:00.

Man kan ringa in, mejla eller skriva i deras live chatt för att tala med kundtjänsten. Lånekoll har även bra FAQ-avdelning med svar på många frågor.

Villkor

 • Låntagaren måste vara 18 år och myndig.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare.
 • Låntagaren måste varit folkbokförd i Sverige under det hela senaste året.
 • Låntagaren måste ha en årsinkomst om minst 110 000 kr.
 • Låntagaren måste vara skuldfri hos Kronofogden.
 • Låntagaren får inte ha en betalningsanmärkning som är nyare än sex månader.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden