Låntagarnas

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Låntagarnas är en non-profit låneförmeedlare som låter dig ansöka om lån hos flera långivare samtidigt, med bara en UC.

Låntagarnas är unika i sitt slag, eftersom de inte är vinstdrivande. Istället används vinsten för att betala av på kundernas lån. Ja, du läste rätt! När du tar ett lån via Låntagarnas amorterar de 1% av ditt lån under 24 månader. Det vill säga, en gång i halvåret betalar de av 0,25 % av ditt lånebelopp. Om du vill låna 100 000 kr är det totalt 1 000 kr som de betalar in åt dig.

Hos Låntagarnas kan du samla dina lån och krediter, men också ansöka om privatlån att använda till precis vad du vill. De hjälper dig jämföra låneerbjudanden genom att du skickar in en ansökan som sedan går ut till flera långivare samtidigt. Du kan på så sätt få flera svar på din låneansökan och har då förmånen att välja det låneerbjudande som passar dig bäst.

Fördelar

Nackdelar

Villkor

Du som vill låna hos Låntagarnas måste först och främst vara över 18 år. Inga betalningsanmärkningar godkänns, och ej heller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du behöver vara folkbokförd i Sverige för att få ta ett lån, och du måste också ha en årlig inkomst om minst 120 000 kronor. Denna kan komma från antingen en tjänst eller från pension.

Egenskaper och kvalitet

Det är smidigt att ansöka om lån hos Låntagarnas, och du kan få svar från flera aktörer i stort sett direkt efter att ansökan gjorts. Långivarna har dock upp till 24 h på sig att svara – så med lite is i magen kan det dyka upp ännu bättre erbjudanden.

En sak som är väldigt bra med just Låntagarnas är att de erbjuder ekonomisk rådgivning – helt kostnadsfritt. Här kan du få hjälp att granska din ekonomi och se vad som vore en bra lösning för just dig. Vill du ha hjälp med detta, eller ställa några andra frågor till deras kundservice, kan det vara bra att känna till att denna har öppet vardagar mellan klockan 10 och 17.

Utbetalningar av lån varierar beroende på vilken aktör du väljer att lägga ditt lån hos. Normalt sett tar det mellan 1 – 3 dagar efter signering av skuldbrev innan pengarna syns på ditt konto.

Ränta och avgifter

Eftersom Låntagarnas endast förmedlar lån är det inte de som avgör vilken ränta du får. Denna sätts individuellt och baseras på hur din nuvarande, samt historiska, ekonomi ser ut. Den lägsta nominella räntan du kan få hos deras samarbetspartners ligger just nu på 2,95 % (effektiv ränta 3,01 %). Samtidigt ligger den högsta nominella räntan idag på 14,95 % (15,99 %).

Även uppläggningsavgifter, aviavgifter och liknande varierar mellan de olika långivarna.

Ränteexempel

Vi tar som exempel ett annuitetslån på 5 år. Rörlig ränta är 5,90% (ingen start- eller aviavgift), vilket ger en effektiv årsränta på 6,06%. Ett lån på 100 000 kr kostar då 1 929 kr per månad (60 avbetalningar). Den totala lånekostnaden blir då 115 740 kr.

Låntagarnas betalar in 1% av lånebeloppet, totalt 1 000 kr på ditt lånekonto. Inbetalning görs vid 4 tillfällen under lånets första 2 år med 250 kr per tillfälle.

Sammanfattning

Låntagarnas är det schyssta valet för dig som vill samla dina lån. De jobbar aktivt för en lånemarknad som är på låntagarnas villkor istället för långivarnas. Den vinst företaget gör återinvesteras för att kunna erbjuda sänkta kostnader till sina kunder – och deras mål är en lånemarknad med schysstare regler, bättre granskning och stärkt konsumentskydd.

Villkor

  • Minst 18 år
  • Svensk folkbokföring
  • 120 000 i årsinkomst
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden