Zensum

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Zensum är en låneförmedlare som grundades redan 2013. Med visionen att förändra konsumenters förutsättningar vid lån erbjuder Zensum en jämförelsetjänst för privatlån upp till 600 000 kronor. Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen.

Zensums erbjudande

Zensum erbjuder privatpersoner att låna mellan 20 000 kronor och 600 000 kronor. Det lånade beloppet kan användas till valfritt ändamål och lånet tas utan säkerhet. Lånet kan exempelvis användas till att lösa och samla mindre krediter, till att förverkliga en resa eller renovera bostaden. Den löptid som erbjuds hos Zensum är på mellan 1 och 15 år.

Hos Zensum får du med en ansökan låneerbjudanden från upp till 28 olika låneinstitut och banker. De långivare som Zensum samarbetar med är bland annat: AVIDA, ICA Banken, Santander, Collector Bank, Resurs Bank, Seven Day Bank, Coop MedMera Bank, Marginalen Bank, Credway, Ikano Bank, OPR Privatlån, Lendify och Brocc.

Fördelar

 • Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
 • Få låneerbjudanden från 28 långivare
 • Du får snabbt svar från Zensum
 • Ansökan är kostnadsfri och icke bindande

Nackdelar

 • Zensum begär kreditupplysning hos UC
 • Utbetalning tar 2 - 3 bankdagar
 • Ingen chattfunktion för direkt rådgivning

Ansöka om lån hos Zensum

Att skicka in sin ansökan till Zensum är enkelt och går på några minuter. För att få bättre chanser kan du välja att ansöka med en medsökande. När en låneansökan inkommit till Zensum tas en kreditupplysning för att säkerställa låntagarens betalningsförmåga och ekonomi. Kreditupplysningen tas från UC. Endast en förfrågan hos UC görs, trots flera erbjudanden.

Låneansökan skickas sedan till Zensums samarbetspartners som kommer med låneerbjudanden. Zensums handläggare skickar sedan vidare dessa till dig som låntagare som enkelt får en överblick över de olika alternativen och kan välja det mest förmånliga erbjudandet. Så snart ett låneerbjudande signerats betalas pengarna ut – i regel inom 2 – 3 bankdagar.

Räntor och avgifter

Hos Zensum bestämmer de olika långivarna vilken nominell ränta som låntagaren får. Det räntespann som finns hos långivarna är på mellan 2,95 % – 29,06 %. För den effektiva räntan är den högsta 33,23 %. En del av Zensums samarbetspartners har uppläggnings- och aviavgifter, men inte alla. Vad som gäller framgår i de låneerbjudanden du får.

Räkneexempel

Nedan följer ett räkneexempel med en exempelränta som du kan få genom ett lån hos Zensum.

Genom Zensum kan du låna 100 000 kronor och få en löptid på 5 år. Den effektiva exempelräntan är på 5 %. Inga extra avgifter för avier eller uppläggning tillkommer. Totalbeloppet för lånet som ska återbetalas blir 113 220 kronor och det ger en kostnad på 1 887 kronor per månad. Således kostar lånet dig i räntekostnader 13 220 kronor.

Kundservice

Zensum har en proffsig kundservice bestående av experter på de låneprodukter som erbjuds. Kundtjänsten finns där för dig som låntagare om du har frågor eller behöver hjälp att fylla i din ansökan. Kundservice finns på plats alla dagar i veckan, måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 21:00. Du kan kontakta kundservicen genom telefon och mejl, ej chatt i dagsläget.

Sammanfattning

Zensum är ett bra alternativ för dig som önskar jämföra ett flertal olika låneerbjudanden inför att teckna ett privatlån. Med 28 olika låneinstitut som samarbetspartners finns en stor bredd hos de låneförslag som ges, både i belopp, löptid, ränta och avgifter. Med en kundservice som håller öppet sju dagar i veckan och en enkel ansökningsprocess är Zensum ett bra val.

Villkor

 • Låntagaren måste vara minst 18 år
 • Låntagaren måste vara svenskmedborgare samt skriven i Sverige
 • Låntagaren måste ha en årlig inkomst på minst 120 000 kr
 • Låntagaren måste ha varit skuldfri hos Kronofogden senaste 6 mån

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden