Samla lån hos Lendo – Just nu utan uppläggningsavgift!

Av: Emil Jansson Publicerat: augusti 18, 2020

Många av oss har flera lån och krediter, som dessutom är utspridda hos olika banker och långivare. Att ha det på det här sättet kan ha flera nackdelar. Dels kan det i slutändan bli dyrare för dig, dels kan det göra det svårare för dig att ha koll på din ekonomi. Din privatekonomi och vardag kan i stor utsträckning påverkas av hur du väljer att lägga upp dina lån och krediter.

Men vad kan du göra åt det? Jo, exempelvis att samla dina lån genom att använda en jämförelsesajt. När du har samlat dina lån betalar du bara för ett lån, vilket gör det lättare att ha koll på vad du ska betala varje månad. Här tittar vi på fördelarna med att samla sina lån och krediter, och tipsar om en kampanj som just nu pågår hos den ledande lånesajten Lendo.

Äldre man och kvinna samlar lån på surfplatta

Fördelar med att samla sina lån

Den tydligaste fördelen med att samla sina lån är att snitträntan oftast sjunker. När en långivare tar hand om hela lånet innebär det färre kostnader och dessutom blir det, som sagt, lättare att få kontroll över sin ekonomi. Flera olika avier och fakturor blir istället till en enda – och därmed vet du direkt vad du betalar varje månad i lånekostnader.

Dessutom kan utspridda lån innebära att du har oförtjänt dåliga villkor. Du kan ha rätt till förbättrade lånevillkor eftersom dina ekonomiska förutsättningar kan ha förändrats. Många lån har villkor som baserats på en äldre ekonomisk situation. Idag kanske du har en högre lön eller en förbättrad kreditvärdighet som dina krediter inte tar hänsyn till?

Sammantaget gör detta att de allra flesta har något att vinna på att samla sina lån. För att inte tala om hur enkelt det har blivit att ansöka om samlingslån online. Med endast ett par knapptryck kan du få en uppskattning av de räntor och avgifter som samlandet av dina lån och krediter innebär.

När du jämför och samlar lån får du veta hur du ligger till ekonomiskt. Faktum är att bankerna kommer att konkurrera om att få dig som kund, snarare än att du hör av dig till en av dem i hopp om att få tag i ett lån med godtagbara villkor.

Vilka typer av lån kan samlas?

Rent generellt finns det inte vissa typer av lån som kan samlas, snarare handlar det om dina ekonomiska förutsättningar. Ofta finns det extra mycket att vinna när du har många små krediter, som till exempel kreditkort, e-handelslån och snabblån. Många av dessa kan ha onödigt höga räntor och avgifter som kan sänkas – i och med att du samlar dina lån till ett privatlån.

Men vad krävs egentligen? Det varierar, men när du samlar lån behöver du uppfylla den specifika långivarens krav.

Dessa skiljer sig något mellan olika aktörer, men några generella krav brukar vara:

  • Minst 18 års ålder
  • Folkbokförd i Sverige samt svenskt personnummer
  • Stadig inkomst
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Fri från skulder hos Kronofogden

Dessa krav är också ett argument i sig för att jämföra och samla lån, eftersom vissa långivare vänder sig till personer med specifika förutsättningar. När du samlar dina lån ökar du möjligheten att hitta den lösning som passar just dig.

Lendos kampanj: ingen uppläggningsavgift

Är du intresserad av att samla dina lån? Just nu är det faktiskt ett kanonläge – den stora jämförelsesajten Lendo bjuder nämligen på uppläggningsavgiften (upp till 995 kr). Erbjudandet gäller fram till den 7 februari 2021, så passa på!

När du söker via Lendo får du låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare, trots att det endast görs en kreditupplysning hos UC. Detta är en stor fördel, eftersom ett högt antal kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet och gör att det blir svårare att få samlingslån till bra villkor.

Samla dina lån hos Lendo redan idag!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden