Brixo

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Brixo är ett låneinstitut som erbjuder privatpersoner att ansöka om ett privatlån på hela 30 000 kr. Lånet tas utan borgen och dessutom utan säkerhet. Därmed kan man använda det lånade beloppet till valfritt ändamål, till exempel konsumtion.

Brixo har svenska ägare och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Brixos erbjudande

Hos Brixo kan man ansöka ett privatlån på mellan 5 000 kr och 30 000 kr. Man kan själv välja lånesumma så länge det är ett lånebelopp på ett helt tusental.

Den löptid man kan välja mellan är 12 till 24 månader så att man har god tid på sig att återbetala sitt lån. Om man vill betala av hela sitt lån i förtid så är det möjligt att göra utan att någon extra kostnad tas ut.

Låna hos Brixo

Att ansöka om ett privatlån hos Brixo är enkelt och sker smidigt via deras hemsida. De har ett utförligt låneformulär som ska fyllas i där man får specificera hur mycket man önskar låna, sin ekonomiska situation och liknande.

Det är okej att ansöka om ett lån hos Brixo trots att man har en betalningsanmärkning i bagaget. Brixo fokuserar på ens nuvarande ekonomi och återbetalningsförmåga snarare än ens historiska.

När man lånar pengar direkt hos Brixo så tas en kreditupplysning från UC, därmed får man en registrering hos UC. Kreditupplysningen tas för att bestämma hur god ekonomi och återbetalningsförmåga låntagaren har.

Brixo kommer med ett lånebesked inom 24 timmar under deras öppettider som är under veckans alla vardagar.

Fördelar

 • De har låga inkomstkrav.
 • Du kan få en utbetalning samma dag som lånet beviljas.
 • Du kan låna pengar även om du har upp till tio betalningsanmärkningar.
 • De har en löptid på upp till fyra år.

Nackdelar

 • De använder sig av UC för att göra kreditupplysningar.
 • Du måste ha BankID för att verifiera dig som person.

Räntor och avgifter

Den nominell årsränta som Brixo erbjuder sina låntagare uppgår till 29,95 % – 39,48 %. Vilken räntesats man får bestäms individuellt efter att en kreditupplysning har gjorts.

En uppläggningsavgift om 495 kr tillkommer till kostnaden. Dessutom tillkommer en extra avgift för avier på 45 kr per avi.

Räkneexempel

Om man lånar 8 000 kr hos Brixo med en återbetalningstid på 24 månader så kan man få följande låneerbjudande. En nominell ränta på 39,48 % och en effektiv ränta på 73,32 %. Det ger en total återbetalningskostnad på 13 488 kr med en total kostnad för lånet på 5 488 kr.

Den månatliga återbetalningen blir då 562 kr under 24 återbetalningar. I kostnaden är även inräknat en avgift för såväl uppläggning som avier vilket är på totalt 1 575 kr.

Utbetalning av lån

Brixo utför utbetalningar av lån samma dag som ett accepterat låneerbjudande skickas in. Därefter kommer pengarna in på låntagarens bankkonto samma dag eller nästkommande dag beroende på klockslaget som låneerbjudandet registreras. Lån som blir godkända innan kl. 17:00 kommer vanligtvis in redan samma dag.

Kundservice

Brixos kundservice finns på plats under veckans alla vardagar för att svara på frågor och hjälpa till med ansökningar. De kan enkelt kontaktas via telefon eller mejl.

Öppettider för kundservice är: mellan kl. 09:00 och fram till 17:00.

Sammanfattning

Brixo är ett låneinstitut som har funnits ett tag på lånemarknaden. De erbjuder privatlån på lägre summor, men har ändå ett högt inkomstkrav jämfört med sina konkurrenter.

Brixo sätter höga nominella räntor på sina lån vilket gör dessa till något dyrare än genomsnittet. Det är dock möjligt för personer med tidigare betalningsanmärkningar att ansöka om ett lån hos Brixo. Därmed kan Brixo vara ett bra alternativ att vända sig till om man har svårigheter att få ett privatlån godkänt på grund av sina tidigare ekonomiska svårigheter.

Villkor

 • Låntagare måste vara 18 år gamla och myndiga.
 • låntagare måste vara svenska medborgare och vara folkbokförda i Sverige.
 • låntagare måste ha en årlig inkomst om 150 000 kr.
 • Betalningsanmärkningar är accepterade av Brixo.
 • Låntagare får inte ha någon skuld hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste ha ett BankID att signera sin ansökan med.