Brixo

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Brixo är ett låneinstitut som erbjuder privatpersoner att ansöka om ett privatlån på hela 30 000 kr. Lånet tas utan borgen och dessutom utan säkerhet. Därmed kan man använda det lånade beloppet till valfritt ändamål, till exempel konsumtion.

Brixo har svenska ägare och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Brixos erbjudande

Hos Brixo kan man ansöka ett privatlån på mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Man kan själv välja lånesumma så länge det är ett lånebelopp på ett helt tusental.

Låna hos Brixo

Att ansöka om ett privatlån hos Brixo är enkelt och sker smidigt via deras hemsida. De har ett utförligt låneformulär som ska fyllas i där man får specificera hur mycket man önskar låna, sin ekonomiska situation och liknande.

Det är okej att ansöka om ett lån hos Brixo trots att man har en betalningsanmärkning i bagaget. Brixo fokuserar på ens nuvarande ekonomi och återbetalningsförmåga snarare än ens bakgrund.

När man lånar pengar direkt av Brixo hämtar de en kreditupplysning från Bisnode, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas. Kreditupplysningen tas för att bestämma hur god ekonomi och återbetalningsförmåga låntagaren har.

Brixo kommer vanligtvis med ett lånebesked inom 24 timmar.

Fördelar

 • De har inga uppläggnings-, avi- eller administrationsavgifter.
 • Du kan få en utbetalning samma dag som lånet beviljas.
 • Du kan låna pengar även om du har upp till tio betalningsanmärkningar.
 • De gör kreditupplysningar utan UC.

Nackdelar

 • Du måste ha BankID för att verifiera dig som person.
 • De kräver minst 150 000 kr i årlig inkomst.

Räntor och avgifter

Brixo erbjuder sina låntagare en fast ränta på 25,95 % och en effektiv ränta på 29,30 %. De har inga uppläggnings- eller aviavgifter så länge återbetalningen sker som avtalat.

Räkneexempel

Representativt exempel är en kredit på 20 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 910 kronor och du kommer totalt att ha betalat 22 920 kronor (1 910 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 920 kronor.

Utbetalning av lån

Brixo utför utbetalningar av lån samma dag som ett accepterat låneerbjudande skickas in. Därefter kommer pengarna in på låntagarens bankkonto samma dag eller nästkommande dag beroende på klockslaget som låneerbjudandet registreras. Lån som blir godkända innan kl. 17:00 kommer vanligtvis in redan samma dag.

Kundservice

Brixos kundservice finns på plats under veckans alla vardagar för att svara på frågor och hjälpa till med ansökningar. De kan enkelt kontaktas via telefon eller mejl.

Sammanfattning

Brixo är ett låneinstitut som har funnits ett tag på lånemarknaden. De erbjuder privatlån på lägre summor, men har ändå ett högt inkomstkrav jämfört med sina konkurrenter. Det är dock möjligt för personer med tidigare betalningsanmärkningar att ansöka om ett lån hos Brixo. Därmed kan Brixo vara ett bra alternativ att vända sig till om man har svårigheter att få ett privatlån godkänt på grund av sina tidigare ekonomiska svårigheter.

Villkor

 • Låntagare måste vara 18 år gamla och myndiga.
 • Låntagare måste vara svenska medborgare och vara folkbokförda i Sverige.
 • Låntagare måste ha en årlig inkomst om 150 000 kr.
 • Betalningsanmärkningar är accepterade av Brixo.
 • Låntagare får inte ha någon skuld hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste ha ett BankID att signera sin ansökan med.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden