Cash2you

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Cash2you har ett erbjudande som fungerar som ett snabblån förklätt till ett årslån. Kort sagt har du betydligt längre löptider att välja mellan än vad som är normalt för snabblån. Du kan låna allt mellan 3000 – 25 000 kronor och återbetala ditt lån på mellan 1 – 5 år. Cash2you använder UC för kreditinformation och kan godkänna en eller två betalningsanmärkningar.

Tjänsten drivs av Cash2you Nordic AB. Som långivare har Cash2you mycket stora likheter med Cashbuddy. Anledningen är enkel. Båda långivare har nämligen samma moderbolag. Det är JSM Financial Group AB som driver båda tjänsterna.

Fördelar

  • Relativt låga priser
  • Hela lånekostnaden är avdragsgill

Nackdelar

  • Tar UC för kreditinformation
  • Snåla öppettider för kundtjänst och handläggning

Villkor

Grundvillkoren hos Cash2you är inte överdrivet tuffa och en sak att notera att betalningsanmärkningar kan godtas. Exakta detaljer kring antalet betalningsanmärkningar, hur nya de är i tiden, och så vidare, anges emellertid inte i villkoren. Det är också oklart hur stor din regelbundna inkomst behöver vara.

För att en handläggare ska kunna titta på din ansökan krävs att du är 20 år eller mer (eller blir 20 under året), att du har en regelbunden inkomst från anställning, egen firma, pension eller a-kassa, att du har en svensk folkbokföringsadress och att du har ett svenskt personnummer.

Din betalningsförmåga och kreditvärdighet undersöks utifrån den information som UC har lagrad om dig. Om du helst undviker långivare med UC gäller alltså att du får välja bort Cash2you.

Egenskaper och kvalitet

Cash2you erbjuder dig lån på mellan 3000 – 25 000 kronor. I intervallet kan du ange ditt önskade lånebelopp i hela tusental. Det finns ingen gräns för hur mycket nya kunder kan låna, men det är i slutändan din kreditvärdighet och betalningsförmåga som avgör hur mycket just du kan få låna.

Bra att känna till är att Cash2you egentligen räknar sitt snabblån som en kredit. Det betyder att du kan ha möjlighet att utöka ditt lån när som helst under löptiden i stället för att ta ett nytt lån.

Löptiden för ett lån hos Cash2you är mellan 1 – 5 år. Du kan enbart välja hela år, vilket gör lånet mindre flexibelt. Samtidigt kan du givetvis både betala av i snabbare takt med extra inbetalningar och slutbetala när du vill.

Ansökan om ett snabblån hos Cash2you gör du på webbplatsen. Idag finns ingen möjlighet att ansöka per telefon. Du kan dock givetvis få assistans per telefon. Låneansökan är en kortfattad historia. Du börjar med att specificera ditt lån enligt dina önskemål. I nästa steg fyller du i kontaktinformation och uppgifter om inkomster och kostnader. Du får därefter möjlighet att signera din låneansökan digitalt via BankID. Om du gör det kan din ansökan hanteras automatiskt och omedelbart vilket gör att du snabbare kan få utbetalning. En slutlig granskning av en handläggare på kundtjänst ska emellertid också göras.

En lite speciell egenskap med Cash2you snabblån är att du kan utnyttja inte bara en utan två betalningsfria månader per år. Förutsättningen är att du gör rättidiga och korrekta betalningar i fyra månader på rad. I det fall du utnyttjar denna möjlighet förlängs löptiden och räntan för månaden adderas till skulden.

Vad gäller andelen beviljade lån kan Cash2you sägas tillhöra genomsnittet. Med en möjlighet att låna med betalningsanmärkning blir det lättare för fler att få låna. Emellertid krävs dock en regelbunden inkomst. Dessa två faktorer synes ta ut varandra.

Utbetalningar

Ett snabblån ska helst betalas ut samma dag som det beviljas. Det är inte möjligt hos Cash2you. Anledningen är att återbetalningarna ska göras med autogiro. Processen att skapa ett autogiro för automatiska dragningar tar ett par dagar och det är först när handläggaren på Cash2you ser att allt är klart som utbetalning kan ske. Det innebär att du får vänta på pengarna i upp till två bankdagar. En utmärkt service i sammanhanget är att du får ett sms så fort pengarna har betalats ut.

Kundtjänst

Kundservice hos Cash2you har öppet mellan kl. 09 – 17 alla vardagar. Nog hade man kunnat räkna med lite mer generösa öppettider, men eftersom utbetalningar inte kan göras direkt är de kanske tillräckliga. Kundtjänsten når du via telefon på numret 0340-62 77 40 eller e-post på adressen info@cashbuddy.se. Det är något märkligt att man inte kan erbjuda kundtjänst via live chat. Det är kanske en funktion som kommer i framtiden.

Räntor

Cash2you har en fast årsränta som är densamma för precis alla kunder som blir beviljade lån. Räntan är på 29,17%, vilket motsvarar en nominell månadsränta på ungefär 2,43%. Det är en räntenivå som är bra mycket lägre än genomsnittet för den här typen av lån. Sett på årsbasis blir den effektiva årsräntan 33,40%.

Hos Cash2you är hela lånekostnaden ränta. Du betalar ingen uppläggningsavgift och inte heller aviavgifter (tack vare lösningen med autogiro). Detta får till följd att du får en skattereduktion med 30% i din deklaration.

Lånen hos Cash2you är annuitetslån. Det innebär att du betalar exakt samma belopp per månad under hela löptiden. Det ger en tydlighet som gör att det kan bli enklare att budgetera för lånet.

Räkneexempel

Ett genomsnittligt lån hos Cash2you ligger på omkring 10 000 kronor. För detta belopp kan du välja en löptid på mellan 1 – 5 år. Väljer du att betala tillbaka på ett år blir din totala lånekostnad 1649 kronor och du får en månatlig återbetalning på 971 kronor. Skulle du i stället välja två års löptid blir lånekostnaden 3317 kr, det vill säga endast lite mer än dubbelt så mycket som för ett års löptid. Månadsbetalningen blir 555 kronor.

Sammanfattning

Cash2you erbjuder enkla snabblån med prisnivåer som ligger en bra bit under genomsnittet. Att du får välja en löptid på ett år eller mer gör samtidigt att dina månadsbetalningar blir klart överkomliga även om lånebeloppet är av det större slaget. Tillsammans med ”systerbolaget” Cashbuddy tillhör Cash2you de aktörer som har de mest förmånliga lånen på belopp mellan 3000 – 25 000 kronor. Att hela kostnaden för lånet dessutom är avdragsgill (till 30%) är givetvis en annan fördel.

Villkoren för att få låna hos Cash2you är tyvärr något otydliga. Det gäller framför allt kravet på inkomst. Det är svårt som potentiell långivare att veta om inkomsten räcker för att bli beviljad ett lån över huvud taget. Det finns också en risk att lån beviljas på lägre belopp än vad man har ansökt om.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Regelbunden inkomst
  • Svensk medborgare
  • E-legitimation

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden