Cashbuddy

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Cashbuddy är en av de långivare för mindre konsumentkrediter som erbjuder endast årslån, det vill säga krediter som betalas tillbaka på minst ett år. Här lånar du upp till 25 000 kronor med en löptid på ett till fem år. Årsräntan är konkurrenskraftig och det finns en möjlighet att låna med betalningsanmärkning. Här i vår recension av Cashbuddy får du alla detaljer om den här långivaren som har varit ett populärt alternativ i många år.

Notera: Cashbuddy ska inte förväxlas med Trustbuddy. Den här aktören fungerade som en marknadsplats för p2p-lån, men gick i konkurs 2015 på grund av oegentligheter kring utlåningen. Cashbuddy har inget med Trustbuddy att göra.

Fördelar

 • Förhållandevis låg fast årsränta
 • Inga avgifter
 • Mycket enkel och pedagogisk webbplats
 • Betalningsanmärkning kan vara OK

Nackdelar

 • Använder sig av UC
 • Du får vänta upp till två dagar på dina pengar

Villkor

Hos Cashbuddy finns två kategorier av villkor som du måste uppfylla för att kunna ansöka om och bli beviljad ett lån. För det första finns de grundläggande villkoren. För det andra gäller att du ska bli godkänd i Cashbuddys kreditkontroll.

De grundläggande villkoren är följande:

 • Du ska vara minst 20 år gammal, alternativt fylla 20 år under året
 • Du ska ha en regelbunden inkomst, detta från anställning, egen verksamhet, pension eller a-kassa
 • Du ska ha din folkbokföringsadress i Sverige och ha svenskt personnummer
 • Skuldsaldo hos Kronofogden får inte finnas.

Hur är det då med betalningsanmärkningar? Cashbuddy anger i sina villkor att man i kreditbedömningen har ett större fokus på betalningsförmågan i framtiden. Det innebär att en betalningsanmärkning kan godtas om både din nuvarande och din framtida ekonomi ser sund ut.

För kreditkontrollen är det en kreditupplysning från UC som Cashbuddys handläggare utgår ifrån. Det kan ses som en nackdel och om du vill ha ett mer anonymt lån får du alltså vända dig till en långivare som erbjuder snabblån utan UC.

Egenskaper och kvalitet

Cashbuddys lån är ett snabblån med egenskaper som gör att det också liknar ett privatlån. Med ett lån hos Cashbuddy väljer du ett belopp på mellan 5000 – 25 000 kronor och en löptid på mellan 1 – 5 år. Alla löptider finns tillgängliga för alla belopp, så du kan välja flera års löptid även för belopp på så lite som 5000 kronor eller 4000 kronor. Givetvis finns en möjlighet att betala extra och även slutbetala ett lån när som helst.

I Cashbuddys erbjudande finns en möjlighet att utnyttja betalningsfria månader. Det handlar om upp till två månader per år. Den ränta som skulle ha betalats adderas till den totala skulden. Dessutom förlängs den totala löptiden. För att kunna utnyttja en betalningsfri månad krävs fyra rättidiga månadsbetalningar i följd.

Cashbuddys webbplats är en av de enklaste du kommer att träffa på när du jämför snabblån. Nästan hela förstasidan tas upp av en pedagogisk bild av hur lånealternativen ser ut och vilka steg som du ska gå igenom för att få låna. Designen är enkel och det gör att webbplatsen fungerar perfekt på mobilen och surfplattan.

Ansökan sker genom att du först specificerar ditt lån och sedan anger de vanliga uppgifterna kring din person och din ekonomi. Därefter signerar du och skickar in din ansökan med hjälp av BankID.

När din ansökan har kommit in kommer du att få ett automatiserat svar direkt på skärmen. Det finns tre alternativ, nämligen beviljat lån, avslag eller manuell prövning. Sistnämnda innebär att det krävs att en handläggare tittar närmare på din ansökan.

Cashbuddy godkänner en ganska stor andel av de låneansökningar som kommer in. Det beror mycket på att betalningsanmärkningar kan godtas och att låneperioderna är så generöst tilltagna i tiden. Med längre löptider blir månadskostnaderna för dig som låntagare lägre vilket minskar risken för försenad eller utebliven betalning.

Utbetalningar

Som sagt är Cashbuddys erbjudande ett slags mellanting mellan ett snabblån och ett privatlån. Kopplingen till sistnämnda visar sig, tyvärr, i att utbetalningar inte sker lika snabbt som för regelrätta snabblån. Återbetalning ska ske via autogiro och att sätta upp autogiro tar vanligtvis två bankdagar. Först när denna process är avklarad kan pengarna betalas ut. Cashbuddy har ingen möjlighet att göra någon direktutbetalning till vissa utvalda banker.

Kundtjänst

Kundtjänsten hos Cashbuddy har öppet på vardagar, detta mellan kl. 09 – 17. Det är i vår mening lite märkligt att man inte håller öppet även på kvällar och åtminstone på lördagar. Det bör man nog kunna kräva av en sådan stor långivare som Cashbuddy faktiskt är. Märkligt nog finns inte heller någon livechat-funktion för direktkontakt med kundtjänsten. Det är via telefon (0340-62 77 40) och e-post (info@cashbuddy.se) som du kan få kontakt med kundtjänst. Notera att du inte kan ansöka om lån via e-post eller telefon.

Räntor

Cashbuddy erbjuder en fast ränta på 26,05 % för alla belopp och löptider. Den effektiva årsräntan blir 29,40 %. I jämförelse med ett traditionellt privatlån, till exempel hos någon av storbankerna, är priset relativt högt. Om vi i stället jämför med ett klassiskt smslån är prislappen relativt låg.

Hos Cashbuddy betalar du endast ränta (och amortering). Du debiteras alltså inte någon uppläggningsavgift och det tillkommer inte heller några aviavgifter för dina månadsbetalningar. Med denna lösning får du fördelen att hela lånekostnaden är avdragsgill till 30% i deklarationen.

Räkneexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Belopp: 25 000 kr

Återbetalningstid: 5 år

Fast årsränta: 26,05 %

Avgifter: 0 kr

Effektiv årsränta: 29,40 %

Månadskostnad: 749 kr

Totalt att återbetala: 44 955 kr

Lånekostnad: 19 955 kr

Sammanfattning

Cashbuddys snabblån kan inte anses vara ett typiskt smslån. Löptiden för lånen är helt enkelt för lång. Det är i grunden en fördel eftersom det dels gör att lånekostnaderna blir lägre (förutsatt att du väljer en relativt kort löptid), dels minskar risken att du inte kan betala i tid. Med längre löptider blir ju månadskostnaden lägre.

Prisbilden är klart förmånlig tack vare den fasta årsräntan. Detta gäller särskilt i jämförelse med mer traditionella smslån. Totalkostnaden för ett lån på 3000 kronor blir endast 492 kronor och då har du dessutom fördelen att du får betala tillbaka under längre tid än de 30, 61 eller 90 dagar som brukar gälla för smslån.

Webbplatsen är tydlig och pedagogisk. Det är en sak som många av konkurrenterna brister i. Hela idén med snabblån på nätet är ju att det ska gå smidigt och snabbt att ansöka. Det är något Cashbuddy har tänkt på.

Villkor

 • Minst 20 år
 • Ej skuld hos Kronofogden
 • Fast inkomst
 • Svenskt personnummer och folkbokföringsadress

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden