Creditstar

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Creditstar är en relativt ny långivare på den svenska marknaden. Moderbolaget har emellertid varit verksamt inom konsumentkrediter i flera länder i Europa ända sedan 2006.

Hos Creditstar kan nya kunder låna mellan 500 – 5000 kronor i upp till 90 dagar. Återkommande kunder har i stället möjlighet att låna upp till 20 000 kronor. Creditstar tar inte UC för sin kreditkontroll och erbjuder direktutbetalning till de flesta större banker. I vår kompletta recension får du all information om den här långivaren.

Fördelar

 • Direktutbetalning till alla större banker
 • Professionell kundservice
 • Mycket flexibla löptider

Nackdelar

 • Låga lånebelopp
 • Höga priser vid längre löptider

Villkor

Villkoren för att en låneansökan ska kunna behandlas hos Creditstar är relativt blygsamma. De grundläggande villkoren för snabblån är:

  • Minst 18 år gammal
  • Fast inkomst
 • Folkbokförd i Sverige
 • Möjlighet till verifiering via internetbank (Instantor)
 • Eget mobilnummer.

Naturligtvis finns dock fler villkor än så. Creditstar är emellertid inte så tydliga med exakt vad som gäller kring kreditvärdighet och betalningsförmåga. I sajtens information om kreditkontroll anges att varje ansökan genomgår en kredit- och bedrägerigranskningskontroll. Mer information än så ges egentligen inte. Det är till exempel oklart om en betalningsanmärkning kan accepteras. För att vara på den säkra sidan rekommenderas att du inte skickar in en ansökan om du har en betalningsanmärkning. Vi har heller inga uppgifter på hur stor din fasta inkomst behöver vara per månad.

Den kreditinformation som Creditstar inhämtar kommer från Bisnode Kredit. Genom kopplingen till ditt bankkonto (se nedan) inhämtas också information via tjänsten Instantor. Creditsafe använder sig alltså inte av UC.

Egenskaper och kvalitet

Egentligen kan man säga att Creditstar erbjuder två typer av lån, nämligen ett mindre och ett lite större snabblån. Det har att göra med att nya kunder har ett erbjudande att ta ställning till, medan befintliga kunder har ett helt annat.

Nya kunder har möjligheten att ansöka om ett smslån på mellan 500 – 5000 kronor. Löptiden för detta lån är mellan 5 – 90 dagar. Eftersom Creditstar beräknar ränta dagligen avgörs lånekostnaden av hur lång löptid du väljer. Kort sagt ger en kortare löptid en lägre lånekostnad.

Befintliga kunder kan, förutsatt att kreditvärdigheten och betalningsförmågan medger det, låna upp till 20 000 kronor med samma löptider. Det är kanske inte så många som lånar 20 000 kronor med endast fem dagars betalningstid, men den möjligheten finns alltså.

Hos Creditstar är det möjligt att förlänga lån. Förlängning kan göras med mellan 5 – 30 dagar. Någon extra kostnad tillkommer egentligen inte, utan den extra debiteringen för förlängningsperioden räknas på dagsränta precis som det ursprungliga lånet.

Det är något svårt att sia om hur stor andel av ansökningarna som blir beviljade. Med de generösa grundvillkoren kan vi emellertid utgå från att chansen att bli godkänd som låntagare torde vara tämligen god. Att lånebeloppen för nya kunder är så pass små är en annan faktor som spelar in i sammanhanget.

Så här ansöker du om ett lån

Hos Creditstar är ansökningsprocessen för nya kunder något mer omständlig än vad som normalt är fallet för smslån. Det gäller nämligen att du först skapar ett användarkonto. Det sker emellertid som ett delmoment vid din första ansökan så det är ingen separat process. Du har också en lättfattlig låneguide att följa för enkelhetens skull.

Första steget är att välja lånebelopp och löptid. När du är nöjd med lånet ska du registrera dig som kund genom att fylla i ett antal uppgifter. Därefter är din uppgift att legitimera dig. Det gör du genom att logga in på din internetbank direkt på Creditstars webbplats genom tjänsten Instantor. Du loggar helt enkelt in med BankID eller e-kod precis som vanligt.

Det sista steget omfattar att bekräfta att du vill ansöka om lån, godkänna villkoren och skicka in ansökan. Normalt får du ett besked på skärmen direkt. I vissa fall kan en handläggare kontakta dig för att inhämta mer information.

Utbetalningar

Handläggningen under kundtjänsts öppettider går mycket skyndsamt och dessutom har Creditstar konton i alla större banker. Exakt vilka som kan räknas som större är något oklart, men vi förmodar att det handlar om åtminstone Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Dit gäller direktutbetalning, i övrigt gäller 1-3 bankdagar för utbetalning.

Kundtjänst

Handläggning av låneansökningar kan endast göras under kundtjänstens öppettider. Dessa är måndag – lördag mellan kl. 09 – 17. Med lördagsöppet och direktutbetalningar kan du alltså ansöka om, bli beviljad lån och även få pengarna direkt på kontot också på lördagar.

Kundtjänst kan också stå till tjänst med hjälp kring ansökan och givetvis även svara på frågor. Det finns också en skapligt omfattande avdelning med vanliga frågor och svar att titta på. Via telefon når du kundtjänst på numret 08-525 008 59. Vill du hellre skicka e-post är adressen kundtjanst@creditstar.se.

Räntor

Creditstar beräknar räntan för sina lån på ett lite annorlunda sätt. Här är dagsräntan i fokus. Det ger en ökad flexibilitet för låntagarna i och med att man kan bestämma en mer exakt löptid. Dagsräntan är 0,70% på beviljat lånebelopp och den kapitaliseras dagligen fram till och med löptidens slut.

Några extra avgifter, såsom till exempel uppläggningsavgift, tillkommer inte. Detta får till följd att hela lånekostnaden kan dras av (skattereduktion) i deklarationen.

Sammanfattning

Creditstars snabblån ser vid första anblick mycket klassiska ut. Att man debiterar dagsränta innebär emellertid att lånen sticker ut från mängden. Det finns både fördelar och nackdelar med den här modellen. Den stora fördelen är att du kan påverka dina lånekostnader genom att inte behöva ange en förutbestämd löptid på exempelvis 30 eller 60 dagar. Den stora nackdelen är att det finns en risk att du, utifrån en önskan om lägre lånekostnader, väljer en löptid som är kortare än vad du kan klara av.

Som långivare är Creditstar överlag ett alternativ som har gott renommé. Kundtjänsten är proffsig och tillmötesgående, vilket alltid är positivt. Webbplatsen är informativ och pedagogisk, men det saknas kanske litet information om vilka krav på kreditvärdighet och betalningsförmåga som handläggarna arbetar med.

Villkor

 • Minst 18 år gammal
 • Årlig fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Svensk medborgare
 • Lån upp till 20.000 endast för återkommande kunder

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden