Extrakredit

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Extrakredit, som ingår i samma koncern som bland annat Kortlån, erbjuder ett mellanting mellan ett smslån och ett privatlån. För de mindre beloppen ska återbetalning ske inom tre månader. För större belopp (upp till 20 000 kr) sker återbetalning i stället över ett eller två år. En bättre beskrivning av erbjudandet är kanske att Extrakredit har två sinsemellan ganska olika lånetyper.

Hos Extrakredit kan betalningsanmärkningar inte godtas. För kreditupplysningen använder sig handläggarna av Bisnode som leverantör. Eftersom fakturor skickas enbart via e-post kan Extrakredits lån sägas vara helt anonyma. I vår Extrakredit recension här kan du läsa allt om den här långivarens erbjudande.

Fördelar

Flexibla lån och stor bredd i lånebeloppen
Stor och trygg långivare som beviljar många lån
Möjlighet till helt anonyma lån

Nackdelar

Ingen kundtjänst på kvällar och helger
Utbetalningar tar 1 – 2 dagar

Villkor

Grundkraven för att en ansökan om Extrakredit snabblån ska kunna handläggas är i allmänhet ganska tydliga. Det är bara frågan om minsta möjliga årsinkomst som är obesvarad. Du kan emellertid utgå från att den bör vara på minst 120 000 kronor per år och att den ska vara regelbunden (till exempel från fast anställning).

Grundvillkoren är följande:

 • Mellan 20 – 65 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige de senaste två åren och svenskt personnummer
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Eget bankkonto i svensk bank.

Kontrollen av din årsinkomst samt din betalningsförmåga och kreditvärdighet görs utifrån kreditinformation som hämtas från Bisnode Kredit. Om du ansöker om ett Extrakredit snabblån behöver du alltså inte oroa dig för att din ansökan ska synas i ett registerutdrag från UC – du kan med andra ord låna utan UC.

Egenskaper och kvalitet

Extrakredits erbjudande är ett snabblån på mellan 3000 – 20 000 kronor. Löptiden för lånet bestämmer du delvis själv, men de intervall som gäller bestäms av lånebeloppet. Se följande schema för de alternativ som står dig till buds.

 • 3000 kronor = 1 – 3 månader
 • 4000 – 6000 kronor = 1 – 6 månader
 • 7000 – 9000 kronor = 1 – 12 månader
 • 10 000 – 20 000 kronor = 12 – 24 månader

Mycket viktigt att notera är att en enskild kunds totala kredit för de tre varumärken som ingår i koncernen – det vill säga Extrakredit, Kreditkontot och Kortlån – inte får överstiga 20 000 kronor. Har du sedan tidigare en kredit på exempelvis 12 000 kronor hos Kortlån kan du alltså inte låna mer än 8000 kronor hos Extrakredit.

Enligt uppgift är det relativt många ansökningar som beviljas. Vi gissar att anledningen är att grundvillkoren är så pass tydliga. Det är svårt att missförstå grundkraven och det innebär att de som uppenbarligen inte kan få lån (till exempel på grund av betalningsanmärkningar) inte skickar in en ansökan.

Så här skickar du in en ansökan

Det är något mer omständligt att skicka in en ansökan hos Extrakredit än vad det är hos konkurrenterna. Anledningen är att du måste registrera ett konto på webbplatsen innan du kan ansöka.

Att öppna ett konto går emellertid mycket snabbt. Egentligen behöver du bara fylla i ett par uppgifter och legitimera dig med BankID. Själva ansökningsformuläret är en ganska kortfattad historia, så det ska inte ta lång tid att fylla i det. När du är nöjd med ditt lån, har fyllt i dina uppgifter och godkänt lånevillkoren kan du signera ansökan med e-legitimation.

Besked om beviljande alternativt avslag visas tyvärr inte direkt på skärmen. I stället får du vänta en stund. Anledningen är att alla ansökningar alltid hanteras av en handläggare. Besked får du per e-post inom någon timme under kundtjänstens öppettider.

Utbetalningar

Extrakredits erbjudande fungerar som ett snabblån i alla aspekter utom en. Här kan du nämligen inte räkna med att få en utbetalning samma dag som lånet beviljas. I stället får du vänta en eller två bankdagar på utbetalningen. Det är något märkligt att en så pass stor aktör som Extrakredit inte kan ordna med direktöverföringar, men det är kanske ett mindre minus i sammanhanget.

Kundtjänst

Kundtjänsten hos Extrakredit imponerar kanske inte. Som en av få långivare har man till och med lunchstängt. I tillägg ska nämnas att det inte finns någon chattfunktion att använda på webbplatsen. Du får kontakt med kundtjänst via telefon (08-212 311) eller e-post (info@extrakredit.se) vardagar mellan kl. 08 – 17 med lunchstängt kl. 12 – 13.

Räntor

Vid relativt snabba återbetalningar antingen enligt betalningsplan eller genom extra inbetalningar är prisbilden för Extrakredits lån ganska förmånlig. Så fort löptiderna blir lite längre drar kostnaderna emellertid iväg.

Räntenivåerna är desamma för alla kunder, oavsett hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut. Extrakredit debiterar en fast nominell årsränta på 119%, vilket motsvarar en effektiv ränta på 211%. Det är inte särskilt låga räntor.

Hos Extrakredit betalar du inga extra avgifter vare sig för uppläggning av lånet eller de månatliga fakturorna. Det ger dig fördelen att hela din lånekostnad blir avdragsgill (till 30%). Uppgifter om vad du har betalat under året rapporteras direkt till Skatteverket så din lånekostnad kommer förtryckt på deklarationen. Det enda du ska göra för att denna ”rabatt” på ditt lån är att godkänna deklarationen.

Räkneexempel

Om du lånar 7000 kronor kan du välja en löptid på mellan 1 – 12 månader. Väljer du att betala tillbaka på tre månader blir kostnaden 1430 kronor och du ska betala tillbaka 2810 kronor var tredje månad. Skulle du välja en återbetalningstid på 12 månader blir kostnaden 5276 kronor och varje månadsfaktura blir på 1023 kronor.

Sammanfattning

Extrakredit har en väl genomtänkt produkt som kan användas av både dem som behöver ett snabbt lån på ett mindre belopp och de som vill låna ett femsiffrigt belopp. Att det finns en stor flexibilitet i val av löptid är positivt, men det kan samtidigt vara en fälla. Den som vill ha låga månadsbetalningar får över tid nämligen betala mycket i ränta. Visserligen är hela lånekostnaden avdragsgill, men för löptider på ett eller två år finns ett antal andra långivare som erbjuder mer förmånliga lån.

Hos Extrakredit kan betalningsanmärkningar inte godtas och den lägsta möjliga årsinkomsten är inte den minsta. Det gör att det är ännu lite mer anmärkningsvärt att prisnivåerna inte är lägre.

Med detta sagt ska ändå nämnas att Extrakredit är en trygg långivare. Man erbjuder också helt anonyma smslån med kreditupplysning från Bisnode och fakturor via e-post. Att Extrakredit också är mycket tydliga med alla villkor och alla kostnader är också en fördel.

Villkor

 • Mellan 20 - 65 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Årlig inkomst på minst 120 000 kr

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden