Onea

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Bland de långivare som erbjuder både små och stora snabblån är Onea en av de större aktörerna. Här finns möjligheten att låna allt mellan 500 – 40 000 kronor med löptider på upp till 24 månader. Onea är en aktör som har varit med sedan 2008 och moderbolaget 4Finance är ett av de största inom konsumentkrediter i Europa.

Hos Onea kan betalningsanmärkningar accepteras. Dessutom använder handläggarna inte UC för att inhämta kreditinformation. Villkoren är ganska generösa och beviljandegraden är ganska hög. För mer information om Onea snabblån, vänligen se vår kompletta recension nedan.

Fördelar

Betalningsanmärkningar kan accepteras
Tar inte UC
Betalar ut på helger

Nackdelar

Dyra lån om du väljer långa löptider

Villkor

Villkoren för att kunna bli beviljad ett Onea snabblån är idel ”mjuka” till sin karaktär. Det finns till exempel inget krav på minsta årsinkomst eller liknande. Kraven för att få låna är följande:

  • Minst 20 år fyllda
  • Svensk medborgare och svenskt mobilnummer
  • Bankkonto i en svensk bank
  • Godkänd i Oneas kreditkontroll

Även om Onea inte ställer upp något krav på lägsta årsinkomst måste du givetvis ha en deklarerad inkomst. Hur stor den ska vara beror i hög grad på hur mycket du vill låna. Din kreditvärdighet analyseras också, detta utifrån den information som finns i din kreditupplysning. Onea använder sig av kreditupplysningsföretaget Creditsafe för att inhämta kreditinformation.

Egenskaper och kvalitet

Onea snabblån är ett lån utan säkerhet på mellan 500 – 40 000 kronor. Det är emellertid bara återkommande låntagare som kan ansöka om ett belopp på över 30 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 3-24 månader. För lån på upp till 5000 kronor är löptiden alltid exakt tre månader.

En specialitet med Onea är att du utgår från både lånebelopp och månadsbetalningar när du konstruerar ditt lån. Det ger dig en lite större flexibilitet. Det blir också tydligare exakt vad ditt lån kommer att kosta per månad.

Exempel: Du vill låna 10 000 kronor. Hur lång återbetalningstiden är spelar mindre roll, men du vill inte/kan inte betala mer än 1000 kronor i månaden för räntor och amorteringar. Väljer du just 1000 kronor som återbetalning per månad blir din låneperiod 21 månader. Kan du i stället betala 2000 kronor i månaden blir återbetalningstiden för lånet sju månader.

Att ansöka om ett lån på Onea är inte svårt. Du ledsagas genom hela processen med lättfattlig text och du får även en möjlighet att laborera med lånebelopp och månadsbetalningar för att kunna skräddarsy ditt lån exakt.

När du är nöjd med ditt val ska du ange ett antal uppgifter om din ekonomiska situation tillsammans med din personinformation och din kontoinformation. Du får svar direkt under kundtjänstens öppettider. Signering och legitimering sker via BankID.

När du har fått ditt lån utbetalat får du tillgång till egna sidor på Oneas webbplats. Här kan du se alla detaljer kring ditt lån med betalningsinformation, löptider och så vidare. Du kan även ansöka om en högre kreditgräns alternativt utökande av lån via dina sidor.

Utbetalning

Onea handlägger ansökningar löpande under kundtjänstens öppettider. Utbetalningar sker emellertid också kvällar och helger. Om du har ditt personkonto hos Nordea erbjuds direktutbetalning. För andra banker gäller normalt att du får vänta en bankdag.

Kundtjänst

Oneas kundtjänst kan nås via både e-post och telefon alla vardagar. Numret att ringa både för att få hjälp med allmänna frågor och en specifik ansökan är 08-121 111 01. Du kan även skriva e-post till adressen info@onea.se. Öppettiderna är kl. 08-17 på vardagar. Tyvärr håller kundtjänst helt stängt på kvällar och helger, men samtidigt kan utbetalningar ske även när kundtjänstens telefonlinjer är stängda.

Vi ska även säga att Oneas webbplats är riktigt bra. Du finner förmodligen svaren på alla frågor du kan ha vid en titt på sajtens avdelning för vanliga frågor, i den egna bloggen samt i de lättlästa villkoren.

Räntor

Hos Onea får alla låntagare samma ränta. Den årliga nominella krediträntan är 96%, vilket ger en effektiv ränta på upp till 290,50% beroende på återbetalningstid och lånebelopp. Uppläggningsavgift tillkommer inte, inte heller aviavgifter. Eventuell förlängning av lån ger extra kostnader och därmed också en högre effektiv ränta.

Räkneexempel

Snittsumman för ett snabblån är omkring 5000 kronor. Om du lånar detta belopp hos Onea ska du betala tillbaka det genom tre månadsbetalningar på 2081 kronor. Det ger en totalkostnad på 1243 kronor och en effektiv ränta på 288,50%.

Snittsumman för ett mindre privatlån är omkring 15 000 kronor. Lånar du denna summa hos Onea kan du välja en återbetalningstid på mellan 3-24 månader. Ju kortare tid, desto högre blir den effektiva räntan, men totalkostnaden blir givetvis lägre. Med en återbetalningstid på tre månader betalar du 3729 kronor i ränta (288,7% i effektiv ränta). Väljer du 24 månaders löptid blir kostnaden 19 061,52 kronor (150,5% i effektiv årsränta).

Sammanfattning

Söker du efter en långivare som kan erbjuda både små och stora snabblån finns få alternativ som är bättre än Onea. Den här långivaren erbjuder också en stor flexibilitet i hur du kan konstrurera ditt snabblån. Fokus ligger inte på exakta löptider utan mer på vad du faktiskt kan betala per månad. Det ger en större transparens och en större möjlighet för dig att budgetera för lånekostnaderna.

När det gäller prisnivåerna är Onea inte den dyraste aktören, men priserna är heller inte direkt låga. Oneas priser speglar det faktum att kraven för att få låna är relativt generösa. Här finns möjlighet att låna trots ganska låga inkomster och trots att man har betalningsanmärkningar.

Ett alternativ till Onea kan vara Vivus, som för övrigt också drivs av moderbolaget 4Finance. Här är kraven något tuffare. Bland annat kan betalningsanmärkningar inte accepteras. I gengäld är lånekostnaderna lägre och det finns också en möjlighet att låna upp till 6000 kronor räntefritt i en månad.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Mobilabonnemang
  • Svenskt bankkonto
  • Svensk medborgare
  • E-legitimation

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden