Snabbfinans

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Snabbfinans är en långivare för konsumentkrediter som strävar efter att ge snabba besked. Här kan du som behöver låna välja ett belopp på mellan 1000 – 25 000 kronor och betala tillbaka med fasta löptider eller mer flexibelt via kreditkonto.

Snabbfinans är en tjänst som erbjuds av bolaget S & A Sverige AB. Detta bolag driver även Säker Finans. Dessa två varumärken har i princip samma erbjudande. Läs vår recension av Säker Finans här och jämför själv.

Fördelar

 • Snabba besked och snabba utbetalningar
 • Två lånetyper att välja mellan - mer flexibelt med kreditkonto

Nackdelar

 • Förhållandevis dyra lån
 • Betalningsanmärkningar godtas inte

Villkor

Snabbfinans kan bevilja lån till dig som uppfyller fyra tydliga grundkrav. Kraven är som följer. Du ska:

 • Vara minst 20 år fyllda
 • Ha en folkbokföringsadress i Sverige och ha varit folkbokförd i landet de senaste tre åren
 • Ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor före skatt (föregående år)
 • Ha en kredithistorik fri från betalningsanmärkningar.

I tillägg gäller att du inte får ha något aktivt engagemang i form av snabblån eller kredit hos vare sig Snabbfinans eller systerbolaget Säker Finans.

Att du har en taxerad inkomst på 150 000 kronor eller mer kontrolleras genom en kreditupplysning. I likhet med många andra långivare med jämförbara produkter vänder sig Snabbfinans inte till UC. I stället är det från Bisnode Kredit som kreditinformationen hämtas. Det gör att ett lån hos Snabbfinans blir mer anonymt. I kreditkontrollen granskas givetvis också allmän kreditvärdighet och betalningsförmåga. Snabbfinans gör en sammantagen bedömning av en större mängd förutsättningar.

Egenskaper och kvalitet

Snabbfinans erbjuder alltså två produkter, nämligen ett snabblån och ett kreditkonto. För båda produkter är minsta möjliga belopp 1000 kronor medan maxbeloppet är 25 000 kronor. Observera att maxbeloppet gäller för nya kunder. Befintliga kunder kan ha möjlighet att låna upp till 40 000 kronor.

Om nu de tillgängliga lånebeloppen är desamma, är en naturlig fråga vad som egentligen skiljer de två erbjudandena från varandra.

Skillnaden ligger i hur utbetalningar och återbetalningar ska ske. Utbetalningar av snabblån sker automatiskt och det är exakt det belopp du har blivit beviljad som betalas ut. Utbetalningar från kreditkontot får du emellertid ombesörja på egen hand. Du loggar in på dina egna sidor på sajten och initierar en överföring på valfritt belopp inom din kreditlimit.

För snabblånet väljer du en återbetalningstid på mellan 61 dagar och 2 år. Vilka alternativ som står dig till buds beror på lånebeloppets storlek. För kreditkontot löper avtalet i stället tills vidare med ett minsta belopp att betala per månad.

Snabbfinans är den äldre av moderbolaget S & A Sverige AB:s två främsta produkter. Det finns indikationer på att det är den nyare produkten, Säker Finans, som moderbolaget fokuserar mest på i sin marknadsföring för tillfället. Det finns också indikationer på att Säker Finans godkänner något fler ansökningar. Snabbfinans ligger överlag strax under genomsnittet.

Så här ansöker du

Det är alltid en ganska smal sak att fylla i en ansökan om snabblån. Snabbfinans är inget undantag, men det är bra att känna till att ansökningsformuläret är klart mer omfattande än vad som är fallet hos konkurrenterna. Om du skulle stöta på patrull någonstans finns ett pedagogiskt videoklipp som guidar dig genom hela processen.

När du har fyllt i alla de uppgifter som krävs, ska du identifiera dig/signera. Det finns två sätt att göra det, nämligen via Instantor och via inloggning på personkonto hos Nordea. Instantor är en tjänst genom vilken du identifierar dig genom inloggning hos din bank. Du kan använda denna tjänst med både e-kod och BankID.

Efter att din ansökan har skickats in behöver du inte vänta mer än någon timme på att få ett preliminärt besked. Meddelandet skickas via sms och e-post. En förutsättning är att du ansöker under kundtjänstens öppettider.

Utbetalningar

Om du har ett personkonto hos SEB erbjuds direktutbetalning under kundtjänstens öppettider. För alla andra banker gäller följande:

 • Beviljande före kl. 13:30 helgfri måndag – fredag = pengarna samma dag
 • Beviljande efter kl. 13:30 = pengarna nästa bankdag

Kundtjänst

Snabbfinans kundtjänst har öppet varje vardag. Lördagar, söndagar och helgdagar håller man dock helt stängt även när det gäller utbetalningar. Öppettiderna måndag – fredag är kl. 08-18, vilket gör att Snabbfinans kan erbjuda god tillgänglighet under större delen av veckan.

Någon funktion för att chatta med kundtjänst kan inte erbjudas. I stället får du ta kontakt per telefon eller e-post. Telefonnumret är 08-22 20 50 medan e-postadressen är info@snabbfinans.se.

Räntor

Krediträntan för kreditkontot är 149,5% per år. För snabblånet är krediträntan i stället mellan 149,2% och 241,7%. Kontokrediten är alltid det billigare alternativet. Dessutom börjar räntan kapitaliseras först när du har gjort ditt första uttag.

Snabbfinans är generösa med avgifterna. För kreditkontot behöver du inte betala någon avgift över huvud taget. Det får till följd att precis varje krona i lånekostnad är avdragsgill (till 30%) mot din inbetalade skatt. För snabblånet tillkommer endast en uppläggningsavgift på 95 kronor.

Sammanfattning

Det finns flera långivare som gör precis som Snabbfinans, det vill säga erbjuder både snabblån och kreditkonton. Några direkta fördelar med snabblånet finns emellertid inte, varför vi rekommenderar att du fokuserar på kreditkontot.

Priserna för båda produkter är av det högre slaget, särskilt taget i beaktande att betalningsanmärkningar inte accepteras och att din taxerade inkomst måste vara på minst 150 000 kronor. En årsränta på 150% och uppåt ger höga lånekostnader även om du skulle vara mycket noggrann med återbetalningarna och också göra extra inbetalningar.

Villkor

 • Minst 20 år
 • 150.000kr i årsinkomst
 • Folkbokförd i Sverige

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden