Säkerfinans

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Säker Finans är en relativt ny långivare inom konsumentkrediter, men moderbolaget S & A Sverige AB har framgångsrikt drivit bland annat Snabbfinans i många år. Säker Finans har två produkter i sitt erbjudande inom konsumentkrediter. För det första kan du ansöka om ett traditionellt snabblån. För det andra kan du ansöka om en kontokredit. Maxbeloppen är höga och det går att välja långa återbetalningstider. Hos Säker Finans kan du låna utan UC och utbetalningar kan ske direkt till inte mindre än fyra banker. Här presenterar vi allt du behöver veta om Säker Finans som långivare.

Fördelar

  • Flexibla lån och kreditkonton
  • Höga maxbelopp
  • Välrenommerad aktör med lång historia

Nackdelar

  • Relativt dyra snabblån
  • Knapphändig information på webbplatsen

Villkor

Säker Finans har förhållandevis ganska tuffa villkor för sina snabblån och sitt kreditkonto. Det beror i huvudsak på att de summor man kan låna ut är av det högre slaget.

Hos majoriteten av långivare för blancolån är minimiåldern för att ansöka 18 år. Hos Säker Finans gäller det dock att du är minst 20 år fyllda. Du ska dessutom ha minst 150 000 kronor i taxerad inkomst för föregående år och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Två andra villkor att uppmärksamma är att du ska vara folkbokförd i Sverige och att du ska ha ett mobilabonnemang.

Den kreditkontroll som Säker Finans, precis som alla andra långivare, är skyldig att göra, görs med information som samlas in från ditt bankkonto samtidigt som du legitimerar dig. Säker Finans tar alltså inte någon UC. Faktum är att bolaget inte tar någon traditionell kreditupplysning över huvud taget. Om ytterligare information behövs för att handlägga en ansökan vänder sig Säker Finans till Bisnode. Denna klart annorlunda lösning möjliggörs genom kopplingen till tjänsten Instantor (se mer nedan).

Egenskaper och kvalitet

Säker Finans är ett varumärke som ägs av S & A Sverige AB, som är en aktör som har varit verksam i många år. Ett annat varumärke i koncernen är Snabbfinans, som är ett välrenommerat varumärke som har varit populär i över ett decennium.

Säker Finans har två typer av låneerbjudanden, nämligen dels ett smslån, dels en kontokredit. För ett mer klassiskt smslån kan du ansöka om ett belopp på mellan 1000 – 9000 kronor i mellan 61 – 360 dagar. Med flera framgångsrikt återbetalade lån finns sedan möjligheten att låna upp till 40 000 kronor med en återbetalningstid på upp till två år. För kontokredit ansöker du om en kredit på mellan 1000 – 25 000 kronor som gäller tillsvidare. Du får alltid en återbetalningsplan som gäller för tolv månader, men varje månad kan du välja att betala mindre (eller mer) än vad som står på avin. Självklart betalar du bara ränta för utnyttjat kreditbelopp.

För att ansöka – oavsett du vill ha ett snabblån eller en kontokredit – går du till Säker Finans webbplats och börjar med att fylla i personnummer och mobilnummer. Nästa steg är att välja storlek på din lånesumma/kreditlimit. Du skickar sedan in din ansökan direkt online via funktionen Instantor som innebär att du helt enkelt loggar in på ditt bankkonto som vanligt. Du vägleds genom hela processen så att allt ska gå så enkelt och snabbt som möjligt.

Det är svårt att få fram någon exakt statistik på beviljandegrad för ansökningar hos Säker Finans. Klart är dock att beviljandegraden är lägre än genomsnittet. Det kan förklaras av de något tuffare grundvillkoren för att få låna.

Kundtjänst

Säker Finans kundtjänst har ganska generösa öppettider. Vardagar kan du nå kundtjänst mellan kl. 08 – 18 via telefon och e-post. Lördagar är öppettiderna kl. 10 – 15. E-postadressen till kundtjänst är info@säkerfinans.se och telefonnumret är 08-644 20 10. Du kan även skicka in frågor och funderingar via ett kontaktformulär på sajten.

Det är dock ett stort minus att webbplatsen endast innehåller mycket knapphändig information. Det finns till exempel ingen avdelning med vanliga frågor och svar.

Utbetalningar

Säker Finans har konton i både SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken, vilket innebär att utbetalningar kan ske direkt till dessa banker under kundtjänstens öppettider. Vissa gånger är det även möjligt att få direktutbetalningar på lördagar.

Räntor

Årsräntan på lån och krediter hos Säker Finans är mellan 123,10% – 208,40% per år, vilket är en rejält tilltagen räntesats. Räntorna är desamma för alla och de beräknas utifrån lånets/kreditens storlek och återbetalningstiden. Ju kortare och ju mindre lånebelopp, desto högre ränta.

Årsräntan beräknas utifrån att ett lån betalas tillbaka med lika stora delar varje månad under ett år. Om lånet betalas tillbaka på kortare tid blir den faktiska räntekostnaden naturligtvis mindre.

Räkneexempel

Du ansöker om ett kreditkonto på 10 000 kronor på ett år, får krediten beviljad och tar ut hela beloppet på en gång. Med räntan på 123,10% per år och tolv lika stora månadsbetalningar blir räntekostnaden 7835 kronor och totalt att återbetala blir 17 835 kronor. Det ger en effektiv årsränta på 222,90% (inklusive uppläggningskostnaden på 95 kr).

Om du utnyttjar möjligheten att betala mindre än vad du ska betala enligt den ursprungliga betalningsplanen förlängs återbetalningstiden och då ökar också räntekostnaderna. Långa återbetalningstider ger generellt mycket höga kostnader.

Sammanfattning

Säker Finans erbjuder ett brett utbud av möjligheter för dig som behöver låna. Här finns alltså möjligheten att låna allt mellan 1000 – 40 000 kronor med många olika återbetalningstider. Samtidigt är det inte helt enkelt att förstå precis hur lånen fungerar, hur mycket de kostar, med mera, på grund av att webbplatsen inte innehåller så mycket information.

Den produkt som Säker Finans är mest känd för är sitt snabblån, men vi räknar med att kreditkontot kommer att bli den mest populära produkten i framtiden. Den erbjuder en större flexibilitet och är dessutom billigare. I tillägg börjar krediten inte kosta förrän den faktiskt tas i anspråk.

Prisfrågan är överlag central i en analys av Säker Finans erbjudande. För långa lån/krediter är den här aktören en av de absolut dyraste. För mindre belopp är Säker Finans å andra sidan en av de mer prisvärda aktörerna.

Villkor

  • Ej betalningsanmärkningar
  • Minst 20 år
  • 150.000 i årsinkomst
  • Svensk medborgare
  • Mobilabonnemang

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden