Tryggkredit

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Tryggkredit är en tjänst som erbjuds av S & A Sverige AB. Det är en aktör som även står bakom långivarna Snabbfinans och Säker Finans. Hos Tryggkredit kan du ansöka om både snabblån och kontokredit. Vad du väljer beror helt på hur du har tänkt att använda din kredit.

Du kan låna upp till 25 000 kronor med snabblån som återbetalas på ett år och upp till samma belopp med kontokredit. Minsta belopp att låna med snabblån är 10 000 kronor. Minsta lånebelopp för kontokrediten är i stället 1000 kronor. Tryggkredit tar inte UC kreditupplysning och du kan få pengarna via direktutbetalning till inte mindre än fyra banker.

Fördelar

 • Höga lånebelopp
 • Välj mellan snabblån och kontokredit
 • Relativt låga priser

Nackdelar

 • Alla lån läggs upp på minst 12 månader
 • Relativt tuffa grundkrav

Villkor

Tryggkredit ställer upp samma grundläggande villkor som bland annat systervarumärkena Snabbfinans och Säker Finans. Dessa krav kan anses vara ganska tuffa, särskilt för den som bara vill ansöka om en kontokredit med låg limit.

För att en ansökan ska beaktas gäller att den sökande är minst 20 år fyllda och har minst 150 000 kronor i stadigvarande deklarerad inkomst. Den sökande får inte ha betalningsanmärkningar och ska i tillägg ha en svensk folkbokföringsadress och ett mobilabonnemang.

Tryggkredit har tidigare varit en aktör många låntagare har valt bort på grund av att man har använt UC som leverantör av kreditinformation. Sedan hösten 2017 är det i stället Bisnode som Tryggkredit vänder sig till för sina kreditupplysningar. I kreditkontrollen granskas betalningsförmåga och kreditvärdighet enligt gängse rutiner. Enligt uppgift är Tryggkredit lite mer noga med granskningen av din ekonomi än genomsnittet bland långivare.

Egenskaper och kvalitet

Tryggkredit erbjuder dig att ansöka om snabblån på mellan 10 000 – 25 000 kronor (40 000 kronor för återkommande kunder) med en effektiv årsränta på 28%. Du kan emellertid också ansöka om en kontokredit på mellan 1000 – 25 000 kronor med tolv månaders återbetalningstid.

För snabblånet är du skyldig att följa avbetalningsplanen till punkt och pricka under tolv månader. För kontokrediten kan du emellertid välja att delbetala i en långsammare takt. Dock måste du alltid betala minst 5% per månad. Naturligtvis betalar du bara för den del av din beviljade kreditlimit som du använder.

Ansökan om krediter hos Tryggkredit sker direkt på webbplatsen genom några snabba och enkla steg. Den första uppgiften är att specificera lånet. Nästa steg är att ange personnummer och mobilnummer. Legitimering och tecknande av låneavtal kan göras med hjälp av BankID, detta indirekt via tjänsten Instantor. Normalt får du ett preliminärt besked på skärmen bara inom någon minut från att du har skickat in din ansökan.

Väljer du att ansöka om kontokredit kommer du att få inloggning till egna sidor på sajten. Här gör du dina utbetalningar själv när du vill. Det är en smidig lösning och det enda som saknas är egentligen en app för smartphones.

Beviljandegraden för snabblån och kontokrediter hos Tryggkredit är något lägre än genomsnittet. Det beror mycket på att grundkraven är lite tuffare än genomsnittet samt att handläggarna granskar den sökandes ekonomiska information lite mer noggrant.

Trots en historia av utomordentligt låg statistik vad gäller antalet godkända låneansökningar, har Tryggkredit tagit en vändning och hamnar nu på en medel nivå. Vad denna vändning beror på är svårt att svara på, mer än att de möjligen har tagit till sig av kritiken.

Kundtjänst

Det är enkelt att ta kontakt med Tryggkredits kundtjänst. Du kan ta kontakt både via telefon (08-668 20 50), e-post (info@tryggkredit.se) och ett formulär på webbplatsens hjälpsidor. Öppettiderna för kundtjänst är mellan kl. 08-18 måndag till fredag och mellan kl. 10-15 på lördagar. Söndagar håller kundtjänst stängt.

Det är också mellan dessa öppettider som låneansökningar handläggs. En låneansökan som inkommer en vardagkväll efter kl. 18 handläggs alltså nästa dag.

Utbetalningar

Tryggkredit är en av de långivare som kan erbjuda direktutbetalning till fler än en eller ett par banker. Här gäller i stället att du kan få direktutbetalningar till fyra olika banker. Om du har ditt personkonto i Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Nordea får du utbetalningar direkt under kundtjänstens öppettider (dock ej under helgen).

Räntor

Hos Tryggkredit får alla låntagare samma ränta. Räntan på kontokrediten är 25% per år (28% effektiv ränta). Omräknat till månadsränta blir kostnaden 2,08%. För långivarens snabblån är krediträntan mellan 24,2- 24,7% (effektiv ränta 28%). Att det är så stor skillnad mellan nominell årsränta och effektiv ränta beror på att en uppläggningsavgift tillkommer. För kontokrediten debiteras dock ingen uppläggningsavgift separat. I stället bakas den in i de månadsvisa återbetalningarna.

Årsräntan räknas på att krediterna (både snabblånet och kontokrediten) betalas tillbaka med 1/12 av beloppet per månad. Vid betalning av minsta belopp (för kontokrediten) per månad blir räntan betydligt högre. Det går naturligtvis att betala extra och lösa hela krediten i förtid.

Räkneexempel

Du väljer att ansöka om ett snabblån på 15 000 kronor. Återbetalningstiden blir då automatiskt 12 månader och du ska betala en amortering på 1250 kronor per gång. Den fasta årsräntan är 24,4%, vilket innebär att du ska betala 1426 kronor per månad i tolv månader (detta inkluderar uppläggningsavgift). Totalkostnaden för lånet blir 2105 kronor.

Om du väljer att teckna en kontokredit på samma belopp blir kostnaden i princip densamma (2108 kr). Du betalar då 2,08% i månadsränta om du betalar 1/12 av beloppet varje månad. Väljer du att betala minsta möjliga belopp, som i det här fallet är 750 kronor, förlängs löptiden och du får också betala mer i ränta.

Sammanfattning

Tryggkredit är ett relativt nytt varumärke som ägs av A&S Sverige AB. Med ett sådant bolag i botten, som dessutom äger ett flertal andra långivare som har visat på stor tillväxt och popularitet, kan du som kund känna dig mycket trygg. Vi kan även räkna med att Tryggkredit kommer bli en mycket populär aktör på marknaden.

Tryggkredit skiljer sig något från mängden bland långivare inom konsumentkrediter. Att man erbjuder både kontokrediter och snabblån är en sak att nämna, att minsta lånebelopp för snabblånet är hela 10 000 kronor är en annan. Tryggkredit är också en av de aktörer som har de tuffaste kraven.

Om du har en begränsad ekonomi har du mycket begränsade möjligheter att låna hos Tryggkredit, detta oavsett om du bara vill låna någon tusenlapp eller två. De tuffare kraven gör samtidigt att den som har en bättre ekonomi får en förhållandevis konkurrenskraftig ränta. Det är få långivare som kan erbjuda månadsräntor på strax över två procent och årsräntor på omkring 25%. Om du har en åtminstone relativt god ekonomi och behöver låna ett större belopp är Tryggkredit kanske det bästa valet just nu.

Villkor

 • Inga betalningsanmärkningar
 • 20 år eller äldre
 • Minst 150,000 i inkomst
 • Är folkbokförd i Sverige
 • Har ett mobilabonnemang
 • Utöver detta gör dem en generell bedömning av din betalningsförmåga.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden