Låna pengar utan ränta

Räntefria snabblån och sms-lån som är aktuella just nu:

Långivare
Räntefritt
Ansök
Ferratum
15.000 kr
Ansök
Risicum
15.000 kr
Ansök
Lånbutiken
15.000 kr
Ansök
Frogtail
15.000 kr
Ansök
Viaconto
15.000 kr
Ansök

Låna med 0 procent i ränta

Det brukar ju vara en regel skriven i sten att det kostar att låna. En aktör som lånar ut pengar drar på sig en risk och har dessutom ingen rådighet över ”sina” pengar. Båda dessa faktorer vill långivaren ha kompensation för, och det är detta krav på kompensation som gör att lån löper med ränta. Trots detta mycket tydliga koncept finns det aktörer som låter dig låna pengar utan ränta.

Låna snabbt utan ränta

Det är framför allt kreditbolag och finansbolag verksamma inom snabblån och sms-lån som erbjuder dig att låna pengar utan ränta. Någon enstaka aktör inom privatlån kan också erbjuda denna möjlighet, men då gäller det enbart jämförelsevis mycket små belopp.

Flertalet aktörer ökar

Att möjligheten att låna räntefritt över huvud taget finns beror på den mycket stora konkurrensen på marknaden för konsumentlån. Det finns idag närmare ett 50-tal aktörer verksamma inom sms-lån och snabblån. I syfte att attrahera kunder använder sig kreditbolag och finansbolag av olika marknadsföringsåtgärder och att erbjuda lån utan ränta är en av dessa.

Hur fungerar lån utan ränta?

Ett sms-lån eller snabblån (skillnaden är att du för ett sms-lån kan ansöka via sms medan du för ett snabblån inte kan göra det) är ett vanligt konsumtionslån utan säkerhet. Inga konstigheter där alltså. Det speciella är att du inte betalar någonting för att få låna. Ingen ränta adderas till lånet och du betalar normalt heller ingen uppläggningsavgift eller aviavgift. Det enda du förbinder dig till är att betala tillbaka lånet enligt fakturan. Se dock till att läsa villkoren för ett erbjudande om räntefritt lån noga innan du skickar in en ansökan för att inte drabbas av någon negativ överraskning.

Se efter låneperioden

Du ska också notera noga om det finns några särskilda villkor vad gäller storleken och eventuellt också låneperioden för det räntefria lånet. En del långivare låter dig själv välja hur ditt lån ska se ut medan andra erbjuder räntefria lån enbart för förutbestämda belopp och låneperioder.

Så här tar du ett sms-lån utan ränta

Det är lika enkelt att ansöka om ett sms-lån utan ränta som att ansöka om ett ”vanligt” sms-lån. När du har hittat en långivare som du har förtroende för och som erbjuder det du söker är det bara att skicka in en ansökan genom att fylla i ett formulär på långivarens webbplats. Se bara till att noga granska att det lån du ansöker om (belopp och låneperiod) verkligen kommer att räknas som räntefritt. Om du är osäker, kontakta långivarens kundtjänst för att få besked.

Att tänka på innan du lånar räntefritt

Ett lån som löper utan räntor och utan kostnader i form av uppläggningsavgifter och aviavgifter är givetvis mycket fördelaktigt. Samtidigt gäller det att inte ta för enkelt på lånet. Det ska trots allt betalas tillbaka i rätt tid och i sin helhet. Om du inte uppfyller din betalningsskyldighet för ett räntefritt lån aktualiseras den ordinarie indrivningsprocessen med påminnelser, inkassokrav och så vidare. Innan du ansöker om att låna pengar utan ränta ska du vara på det klara med att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.