Låna kostnadsfritt i 14 dagar hos Loanstep

Av: Emil Jansson Publicerat: mars 30, 2017

Loanstep är ett nytt varumärke för mindre krediter som snabblån, som erbjuder relativt generösa villkor och direktutbetalningar. Den som är snabb med att betala tillbaka behöver heller inte betala några som helst avgifter eller räntor på lånet. Det är ett intressant koncept Loanstep har tagit fram och har du behov av att låna pengar kan du med fördel titta närmare på vad Loanstep kan göra för dig.

Titta närmare på Loanstep och skicka in din ansökan här.

Ju snabbare du betalar tillbaka desto billigare lån

Hos Loanstep väljer du mellan ”korttidslån” på mellan 1000 – 5000 kr, det vill säga typiska snabblån, och ”långtidslån” på mellan 15 000 – 50 000 kr, det vill säga krediter som mer liknar vanliga privatlån.

Förstnämnda lån löper alltid över 60 dagar. Skulle du betala tillbaka lånet tidigare än så får du emellertid rabatt på lånekostnaderna. Det här är något unikt inom snabblån idag, och det är klart möjligt att fler långivare kommer att ta efter exemplet i framtiden.

Effekten av att betala tillbaka i förskott blir större ju snabbare återbetalningen sker. Betalar du tillbaka inom 14 dagar från den dagen din ansökan gick igenom behöver du faktiskt inte betala något alls för ditt lån. Hos Loanstep kan du alltså låna både avgifts- och räntefritt på 14 dagar. Betalar du tillbaka inom den första månaden får du en rabatt på mellan 41-47% av lånekostnaderna. Det är lånebeloppet som avgör vad den exakta rabatten blir.

Exempel: Lån på 3000 kr

  • Återbetalning inom 14 dagar – 0 kr i räntor och avgifter
  • Återbetalning inom 15 – 30 dagar – 600 kr i lånekostnader och 3600 kr totalt
  • Återbetalning inom 31 – 60 dagar – 1060 kr i lånekostnader och 4060 kr totalt

loanstep snabblån

Betalningsanmärkningar ger inte automatiskt avslag

Du kan låna med betalningsanmärkningar hos Loanstep, detta under vissa förutsättningar. För det första är antalet anmärkningar, samt hur gamla de är, av central betydelse. I princip gäller att en eller två betalningsanmärkningar kan godtas om de är äldre än ett år.

För det andra gör Loanstep en analys av hur de har tillkommit. Har du betalningsanmärkningar till följd av misskötta lån och krediter kan du räkna med automatiskt avslag. Har de tillkommit på annat sätt är chanserna att bli beviljad lån större, förutsatt att du uppfyller krav på inkomst och att alla så kallade sociala faktorer ser bra ut. Kreditupplysningen inhämtas från Creditsafe, inte UC.

Loanstep – en nygammal aktör inom snabblån

Loanstep är ett helt nytt varumärke, men tjänsten bakom det har varit igång i flera år. Det var 2013 som verksamheten startade under varumärket Savelend. Det nya varumärket har lanserats för att differentiera långivningen från den investeringsprodukt man tillhandahåller.

Savelend Sweden AB, som står bakom de båda varumärkena Savelend och Loanstep, är en låneförmedlare som arbetar med P2P-lån, det vill säga lån mellan privatpersoner. Idén är att sammanföra de som behöver låna med dem som vill investera i lån för att få avkastning på sina sparpengar. Den som vill låna använder sig av tjänsterna som erbjuds under varumärket Loanstep medan de som vill låna ut tar ingången till Savelend.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden