Nstart

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Nstart, tidigare NyStart Finans, är ett finansbolag som erbjuder privatpersoner något som de kallar för Nystartslånet. Detta lån är tänkt att användas för att samla ihop flera mindre krediter till ett större lån. På så sätt får du en nystart i din ekonomi och en lägre ränta.

Hos Nstart kan du låna trots att det finns betalningsanmärkningar med i bagaget.

Nstart (NyStart Finans Sverige AB) står under tillsyn av Finansinspektionen.

NyStart Finans erbjudande

Hos NyStart Finans kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr. Beloppet du lånar är tänkt att täcka alla de mindre krediter du har.

Löptiden för lånet är mellan 1 och 12 år beroende på vilket belopp du lånar.

Fördelar

 • Låna med betalningsanmärkning
 • Låna upp till 500 000 kr
 • Du får hjälp att samla dina lån

Nackdelar

 • Kundservicen har stängt på helger
 • Höga räntor
 • Det krävs en hög månadsinkomst

Såhär ansöker man om lån hos Nstart

Att skicka in en låneansökan till Nstart tar endast några minuter. Du fyller enkelt i det ansökningsformulär som finns på långivarens hemsida.

Hos Nstart kan du ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

De hjälper dig att gå igenom dina lån för att bestämma vilka du bör samla ihop. Sedan räknar de på din ekonomi för att kunna erbjuda en hållbar månadskostnad. Nstart tar en kreditupplysning från UC för att säkerställa att du har förmåga att återbetala lånet.

När detta är färdigt erbjuds du ett lån med en individuell ränta. När lånet ska återbetalas så sker detta med hjälp av autogiro.

Räntor och avgifter

Hos Nstart är den nominella räntan rörlig och hur hög ränta du får bestäms individuellt. Det som ligger till grund för bestämmelsen är de uppgifter du själv uppger och den kreditupplysning som tas.

Den nominella räntan ligger på mellan 9,9 % och 28,9 %. Den högsta effektiva räntan man kan få är på 33 %.

Det tillkommer det ingen extra avgift får uppläggning vilket ger en lägre kostnad för lånet.

Räkneexempel

Hos Nstart kan du till exempel ansöka om att låna 240 000 kr. Löptiden kan då vara på 8 år vilket innebär att du kan få en effektiv exempelränta på 12,9 %.

Det totala beloppet att återbetala blir då 385 952 kr vilket innebär att lånet kostar 145 952 kr. Den månatliga kostnaden att återbetala blir 4 020 kr.

Kundservice

Nstart har en kundservice som håller öppet under veckans alla vardagar. Hit kan du vända dig för att få hjälp med din låneansökan eller för att få svar på frågor som uppkommit.

Öppettiderna för Nstarts kundservice är måndag till torsdag kl. 09:00 – 19:00 och fredag kl. 09:00 – 17:00. Du kan nå dem genom att ringa in eller skicka ett mejl. Svarstiden på mejl är högst 24 timmar.

Sammanfattning

Du kan vända dig till Nstart om du har problem med många små krediter och höga räntekostnader. Nstart erbjuder personlig service och ett samlat lån med lägre ränta.

Om du har skulder hos Kronofogden behöver du en medsökande. I övriga fall ställs endast krav för ålder och månatlig inkomst.

Nstart erbjuder privatpersoner att låna av dem, trots att det förekommer betalningsanmärkningar och det gör att fler potentiella låntagare kan få ett lån godkänt.

Villkor

 • Du måste vara mellan 18 och 62 år gammal.
 • Du måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • För att låna hos NyStart Finans behöver du ha en fast anställning.
 • Du måste ha en minimum inkomst om 22 000 kr per månad.
 • Du behöver ha ett svenskt bankkonto samt godkänna autogiro.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden