Aasa Kredit

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Hos Aasa Kredit kan du enkelt låna pengar med en enkel låneprocess online. Du kan ta ett blancolån på upp till 50 000 kr utan säkerhet. Kreditgivaren är Aasa Kredit Svenska AB som funnits sedan 2010. Hos etablerade långivare kan du känna dig trygg då de står under tillsyn av Finansinspektionen.

Själva låneerbjudandet är långt ifrån annorlunda. Aasa Kredit har emellertid några specialiteter. En är att räntan sätts individuellt, en annan är att återbetalning sker med rak amortering. Aasa Kredit utmärker sig också med att ha en mycket genomarbetad webbplats med generösa mängder nyttig information. Nedan kan du läsa mer om den här långivaren.

Fördelar

  • Snabba och enkla snabblån/privatlån
  • Webbplats med tydlig och transparent information

Nackdelar

  • Relativt höga räntor
  • Lån kan endast tecknas på 24 - 36 månader

Villkor

Aasa Kredit kan erbjuda lån till sökande som dels anses ha en tillräckligt god ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet, dels uppfyller ett antal grundläggande krav.

De grundläggande kraven handlar först och främst om att du ska vara minst 20 år fyllda och vara folkbokförd i Sverige. Du ska även ha en ”stadig” inkomst. Vad som menas med det är i princip att du har fast inkomst från anställning. Slutligen får du inte ha några betalningsanmärkningar.

UC är leverantör av den kreditinformation som Aasa Kredit kompletterar med för att få en komplett bild av din ekonomi. Den kreditupplysning som tas när du ansöker om lån registreras alltså hos UC.

Egenskaper och kvalitet

Aasa Kredit är den svenska delen av ett finansbolag som grundades 2010 och som idag finns i flera europeiska länder. Den produkt man erbjuder är i princip densamma i alla länder. Långivare är Aasa Kredit Svenska AB som har tillstånd från Finansinspektionen.

Aasa Kredits snabblån är på mellan 10 000 – 50 000 kronor och löptiden kan vara allt mellan 24 – 36 månader, det vill säga 2-3 år. Att Aasa Kredit inte erbjuder kortare löptider är något speciellt och det är i grunden en klar nackdel. Givetvis finns alltid möjligheten att betala extra samt att betala av hela lånet i förtid.

Ansökan om ett snabblån hos Aasa Kredit görs enkelt på webbplatsen. Det första steget är att ange lånebelopp (10 000 – 50 000 kr). Det andra steget är att bestämma återbetalningstid i intervallet 24 – 36 månader. Det är till exempel möjligt att välja 30 eller 32 månader. Nedanför ansökningsformuläret ser du exakt hur kostnaderna blir, vilket ger komplett transparens.

De personuppgifter du behöver ange i ett första skede är endast personnummer och telefonnummer. Det är de uppgifter som handläggarna behöver för att kunna göra en kreditkontroll. Du kommer sedan att få ange ett par ytterligare personuppgifter och givetvis också uppgifter om vilket bankkonto dina pengar ska sättas in på.

Ansökningar handläggs under kontorstid på vardagar. Du får normalt ett besked mycket kort efter att du har skickat in ansökan. Om du sedan ser till att granska och godkänna lånevillkoren snarast kan utbetalningen skickas iväg i princip momentant.

Andelen ansökningar som beviljas är ganska hög. En anledning är att Aasa Kredit ofta kan erbjuda lägre lånesummor i det fall den sökandes ekonomi inte anses tillräckligt stabil för det sökta beloppet. Om du får ett sådant erbjudande är du givetvis inte bunden av det. Det är först om du godkänner det genom att signera låneavtalet som det blir gällande.

Kundtjänst

Kundtjänsten hos Aasa Kredit har tyvärr något begränsade öppettider, åtminstone i jämförelse med många av konkurrenterna. Kundtjänst finns att nå per telefon (08-42 002 606) och e-post (kundservice@aasakredit.se) mellan kl. 09 – 17 på vardagar. På lördagar, söndagar och helgdagar håller kundtjänst stängt.

Utbetalningar

Efter att du har undertecknat låneavtalet för ditt blancolån ska det inte ta mer än en bankdag innan pengarna finns på ditt konto. För snabbast möjliga utbetalning bör du se till att signera låneansökan med BankID. Skulle du ha ett konto hos Handelsbanken finns en chans att du får pengarna samma dag, detta eftersom Aasa Kredit har konto i just Handelsbanken.

Räntor

Räntan sätts individuellt. Lägsta möjliga ränta är 9,9% nominellt medan maximal ränta är 29,9%. Den effektiva räntan blir mellan 36,16% – 45,64%.

Förutom ränta debiterar Aasa Kredit också en uppläggningsavgift vid utbetalning av lånet och administrationsavgifter på 20 kronor varje månad. Uppläggningsavgiften på 490 kronor bakas in i månadskostnaderna, så den tillkommer inte som en extra post på den första fakturan.

Du betalar tillbaka ditt lån med rak amortering, vilket är lite udda när det handlar om snabblån. Rak amortering innebär att amorteringsbeloppet alltid är detsamma medan räntedelen sakta men säkert minskar. Det betyder att månadskostnaden blir lägre för varje månad.

Räkneexempel

Här följer ett räkneexempel på vad du får betala för ett snabblån hos Aasa Kredit.

Hos Aasa Kredit kan du låna 20 000 kr med avbetalningstid på 24 månader. Du får då en nominell månadsränta på 2,5 % vilket blir en årsränta på 29,9 %. Den effektiva ränta blir på 39,96 %. Det tillkommer en administrationsavgift på 490 kr som betalas av vid dina inbetalningar.
Det totala beloppet du måste återbetala är 27 216,25 kr. Din månatliga kostnad blir då 1 134 kr och den månatliga administrativa avgiften blir 20 kr per månad.

Sammanfattning

Det finns ett antal fördelar med att låna pengar med Aasa Kredit. Samtidigt finns, liksom det gör för alla långivare, även nackdelar. Överlag tillhör Aasa Kredit dock de mest säkra, trygga, välrenommerade och tillmötesgående svenska långivarna för större snabblån respektive mindre privatlån.

Att Aasa Kredit anstränger sig för att skapa lösningar för dem som behöver låna märks bland annat på att det ofta finns en möjlighet att få låna mindre än ansökt belopp om ekonomin inte är tillräckligt stark för det sökta beloppet. Kundtjänsten anstränger sig också för att vara så snabba som möjligt med att hantera utbetalningar.

På minussidan måste vi sätta upp att räntorna överlag är ganska väl tilltagna. En potentiell låntagare måste ha en mycket god ekonomi för att ha chansen att bli erbjuden den lägsta möjliga räntan. Det är också mindre positivt att Aasa Kredit debiterar både en uppläggningsavgift och löpande aviavgifter. Det går också att ställa sig frågande till varför det inte är möjligt att välja en kortare återbetalningstid än 24 månader.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare
  • Folkbokförd i Sverige
  • Har en inkomst

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden