Meddelandelån

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Meddelandelån är en långivare med ett finskt moderbolag som faktiskt har erbjudit konsumentkrediter i Sverige ända sedan 2006. Med det är Meddelandelån en av de verkliga veteranerna i branschen. Den stora erfarenheten borgar för kvalitet och faktum är att över 96% av låntagarna kan rekommendera tjänsten, detta utifrån statistik från TrustPilot.

Hos Meddelandelån kan du ansöka om smslån på mellan 2 000 – 10 000 kronor med återbetalning på 1-3 månader alternativt årslån på upp till 30 000 kronor med löptider på 1-3 år. Meddelandelåns erbjudande kan alltså sägas vara ett mellanting mellan ett snabblån och ett privatlån. I vår recension här finner du allt du behöver veta om tjänsten.

Fördelar

 • Mycket hög kundnöjdhet - borgar för kvalitet
 • Generösa öppettider måndag - söndag med direktbetalning alla dagar
 • Jämförelsevis låga kostnader för större lån

Nackdelar

 • Betalningsanmärkning är inte OK

Villkor

Även om Meddelandelån har en mycket stor bredd i både lånebelopp och löptider är grundvillkoren desamma oavsett om du vill låna lite eller mycket.

Grundkraven är att du behöver vara minst 20 år gammal, ha ett svenskt bankkonto och vara folkbokförd på en svensk adress. Du får inte ha någon betalningsanmärkning och du ska givetvis också bli godkänd i den obligatoriska kreditkontrollen. Denna gör Meddelandelån utifrån en kreditupplysning från Creditsafe. Någon UC tar Meddelandelån alltså inte.

Vad gäller krav på betalningsförmåga och kreditvärdighet är det lite oklart vad Meddelandelåns handläggare tittar på. Utifrån statistik kring beviljade ansökningar verkar det emellertid som att kraven är mindre svåra att uppfylla. Meddelandelån ligger strax över genomsnittet när det gäller andelen beviljade lån.

Egenskaper och kvalitet

Meddelandelåns erbjudande kan nästan sägas bestå av två olika typer av lån. För belopp upp till 10 000 kronor är det fråga om ett typiskt smslån med kort löptid. För belopp som överstiger detta belopp är det i stället fråga om ett mer typiskt privatlån.

Det minsta möjliga lånebeloppet hos Meddelandelån är 2 000 kronor. Just detta belopp är kostnadsfritt för nya kunder om lånet betalas tillbaka inom 15 dagar.

Lån på mellan 2 000 – 10 000 kronor ska betalas tillbaka inom tre månader enligt nedan schema. Om det finns flera alternativ bestämmer du själv löptidens längd.

 • 2000 – 2500 kronor = 1 månad
 • 3000 – 7000 kronor = 1 eller 2 månader
 • 7500 kronor = 2 månader
 • 8000 – 10 000 kronor = 2 eller 3 månader

Lån på mellan 11 000 – 30 000 kronor är årslån som du ska återbetala över ett eller flera år med månatliga betalningar. För alla belopp väljer du själv om löptiden ska vara 12, 24 eller 36 månader.

På framsidan på Meddelandelåns webbplats kan du enkelt se precis vilka alternativ som står dig till buds. Med fiffiga reglage och knappar kan du enkelt justera belopp och löptid för att komponera det perfekta lånet. När du är nöjd går du vidare till ansökningsformuläret.

Det första du ska göra för att kunna skicka in en ansökan är att legitimera dig. Det gör du enklast genom att logga in via den bank där du har ditt personkonto. Du kan till exempel använda mobilt BankID för detta. Du ska sedan fylla i ett par grundläggande uppgifter och sedan är det bara att invänta det besked du får på skärmen inom kort.

Som kund hos Meddelandelån har du tillgång till inloggning på dina egna sidor. Här får du alla detaljer kring ditt lån med bland annat dina avier och förfallodatum för nästa betalning.

Utbetalningar

Idag har Meddelandelån konton hos Nordea och Handelsbanken. Skulle du ha ditt personkonto i någon av dessa banker erbjuds direktutbetalning. Eftersom kundtjänst har öppet både kvällar och helger kan du alltså få utbetalning även mer obekväma tider. Det är något som många uppskattar och något som ger goda omdömen.

I det fall du har ditt personkonto i någon annan bank gäller 1-2 bankdagar.

Kundtjänst

Meddelandelåns kundtjänst kan nås via telefon (020-40 00 03), e-post (kundtjanst@meddelandelan.se) och live-chatt varje dag i veckan.

Öppettider:
Måndag – fredag: kl. 08.30 – 17
Lördag: kl. 09 – 16

Räntor

Meddelandelåns prislista är en något komplicerad historia. Det beror på att lånebeloppen och löptiderna kan vara så många. Det finns egentligen inget grundpris att utgå ifrån, utan varje lån prissätts individuellt utifrån lånebelopp och löptid.

Klart är att Meddelandelån inte tar ut några extra avgifter. De kostnader som tillkommer till följd av handläggning, aviavgifter med mera bakas i stället in i månadskostnaden. Lite speciellt är att nästan hela kostnaden då räknas som ränta, vilket innebär att du får en generös rabatt tack vare ränteavdraget.

De årslån som Meddelandelån erbjuder är klart billigare räntemässigt än de mer typiska snabblånen. Det är till exempel en mycket stor skillnad mellan att låna 10 000 kronor och 11 000 kronor. Med återbetalning över 12 månader är kostnaderna för Meddelandelåns större lånebelopp mycket låga i jämförelse med vad andra aktörer kan erbjuda.

Sammanfattning

Meddelandelån är en trotjänare i branschen för konsumentkrediter med en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 2006. Idag har den här aktören en stor marknadsandel och andelen nöjda kunder är nästan uppseendeväckande hög. Det är utan tvekan så att Meddelandelån åtnjuter en hög popularitet.

Det är enkelt att ansöka om ett snabblån hos Meddelandelån och det finns inga krångliga regler att hålla reda på. Du bör dock alltid läsa villkoren för lånen!

Vad gäller prisnivåerna är Meddelandelån något billigare än genomsnittet. Det gäller särskilt för lån på lite större belopp. För lån på över 10 000 kronor som återbetalas på ett år är Meddelandelån ett av de billigaste alternativen.

Villkor

 • Minst 20 år
 • Ej skuld hos Kronofogden
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden