EuroLoan

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Euroloan är en relativt stor svensk långivare inom så kallad onlinekredit. Här kan du ansöka om en kreditram på upp till 50 000 kronor och en återbetalningstid på upp till fem år. Du betalar bara när du faktiskt använder krediten och du kan alltid betala extra om/när du kan.

Euroloan Sverige är en del av finska Euroloan Group som är en mycket stor aktör på Europa-nivå. Det borgar för en hög grad av professionalism och en ökad trygghet för dig som låntagare.

Fördelar

Kredit på mellan 2000 – 50 000 kr
Krediten kostar inget förrän du gör ett uttag
Mycket smidig och snabb ansökan

Nackdelar

Många avgifter tillkommer vilket ger hög effektiv ränta särskilt på små lån

Villkor

De villkor som Euroloan ställer upp som grundvillkor för att en ansökan över huvud taget ska kunna handläggas är endast två stycken. Det handlar om att du ska vara minst 18 år fyllda och att du ska kunna legitimera dig via BankID. I tillägg gäller givetvis att du inte får ha ett skuldkonto hos Kronofogden.

En eller två betalningsanmärkningar kan accepteras. Det är nämligen en sammanvägd bild av många olika faktorer som ligger till grund för Euroloans handläggning. Generellt sett är det dock alltid bra om betalningsanmärkningen eller -anmärkningarna ligger långt tillbaka i tiden och att de inte gäller just krediter.

Kreditkontrollen görs utifrån uppgifter som du själv lämnar tillsammans med uppgifter som hämtas från Upplysningscentralen (UC). Om du inte vill ha en registrerad låneansökan i din UC-information att du har ansökt om ett snabblån får du alltså välja en annan långivare. När det gäller krav på lägsta inkomst och liknande presenterar Euroloan inga mer exakta villkor.

Egenskaper och kvalitet

Euroloans erbjudande för dig som behöver låna pengar är klart, enkelt och transparent. Du ansöker om en kredit på mellan 2000 – 50 000 kronor  och om du blir beviljad den kan du göra ett första uttag samma dag.

Löptiden för din kredit beror helt på hur mycket du tar ut. Skulle du ansöka om en kredit på 4000 kronor och ta ut hela beloppet direkt blir löptiden 18 månader. Lånar du i stället 10 000 kronor ska du betala tillbaka lånet på 36 månader, det vill säga tre år. För det maximala lånebeloppet, 50 000 kr, blir löptiden automatiskt fem år. Gör du extra inbetalningar under löptiden förkortas givetvis återbetalningstiden.

Euroloan har kanske den absolut smidigaste ansökningsprocessen bland alla långivare för snabblån och kreditkonton. Här börjar du med att legitimera dig med BankID på det vanliga sättet. När det är gjort ska du komplettera med de vanliga uppgifterna och därefter specificera din kreditgräns. Handläggningen av din ansökan sker automatiskt så du får svar på skärmen direkt. Skulle du inte få ett automatiskt svar kan det krävas en kontakt med en handläggare för komplettering av uppgifter.

När du har blivit beviljad ditt Euroloan snabblån får du tillgång till egna sidor efter inloggning. Där har du möjlighet att hantera ditt konto helt på egen hand. Det är här du begär uttag och det är här du ser när och vad du ska betala tillbaka. Du kan logga in på dina sidor både på datorn och på mobilen/surfplattan.

Utbetalningar

Utbetalningen av krediten sker omedelbart till valfritt personligt bankkonto om du kan legitimera dig med BankID och signera överföringen av pengarna med Trustly. Följande är grundreglerna för uttag:

  • Direktöverföringar (7 dagar i veckan, 24 timmar om dagen inklusive helger) kan ske till Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea, Sparbanken.
  • Bankkonto hos annan bank – upp till två bankdagar

Kundtjänst

Euroloan Sverige har sitt huvudkontor i Stockholm. Man erbjuder kundtjänst mellan kl. 07-17 alla vardagar, men kvällar och helger är det stängt. Kundtjänst både handlägger ansökningar och svarar på frågor. Under öppettiderna kan du ringa till 0771-200 160 för att få hjälp alternativt skriva e-post till kundtjanst@euroloan.se.

Räntor

Euroloan tillämpar individuell räntesättning. Hos Euroloan får precis alla sökande, oavsett om den sökta krediten är på minimibeloppet 2000 kronor eller på maximibeloppet 50 000 kronor, individuell ränta. Det kan sägas vara positivt för den som vill låna mer (och har en bättre ekonomi), medan det för mindre belopp är en något sämre lösning.

Nominell ränta är 12,95 – 39,50%. Den effektiva räntan blir många gånger betydligt högre än så och intervallet är 15,04 – 93,83%. Skillnaden beror på att Euroloan debiterar en startavgift (495 kr) på det första uttaget, en uttagsavgift på 49 kronor per uttag samt en aviavgift på 49 kronor per månad.

Räkneexempel

Du ansöker om en kredit på 20 000 kronor och tar ut hela beloppet så fort lånet har blivit beviljat. För 20 000 kronor gäller en återbetalningstid på 48 månader, vilket ger 647 kronor i månaden i total utgift för amortering, räntor och avgifter förutsatt att du får en ”representativ” ränta. Totalt ska du betala 31 056 kr, vilket ger en lånekostnad på 11 056 kronor över hela löptiden. Generellt är det svårt att ge ytterligare ränteexempel eftersom räntan sätts individuellt och din kostnad beror på hur mycket du tar ut och vilken återbetalningstid du därmed får.

Sammanfattning

En onlinekredit av den typen Euroloan erbjuder kan vara klart intressant för potentiella låntagare som veta att de behöver låna, men inte är säkra på hur mycket. Med onlinekrediter från vilka uttag kan göras när som helst blir det både enklare och ofta billigare att låna.

En övergripande kommentar till Euroloan är att bolaget erbjuder flexibla, enkla och snabba lån och att Euroloan dessutom godkänner betalningsanmärkningar.

Villkor

  • Lägsta ålder – 18 år
  • Svenskt personnummer
  • Kreditvärdig enligt Euroloans bedömning

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden