Tomt i plånboken efter jul?

Av: Emil Jansson Publicerat: januari 7, 2015

Julen kostar normalt en del pengar. Det är inte bara julklapparna som kan göra hål i plånboken, även mat och dryck kostar en hel del. Risken finns att det är lite tomt i plånboken efter jul och nyår, och veckorna fram till nästa lön kan kännas som mycket långa.

Om det är akut kris i hushållsekonomin finns alltid alternativet att ta ett snabbt lån för att släcka de mest akuta bränderna. Med ett snabbt lån menar vi just ett snabblån eller ett smslån. Genom att låna pengar direkt får du dem inom en bankdag och kan därmed täcka upp för hålen i plånboken.

Snabblån utan avgifter

Bestämmer du dig för att ta ett snabblån bör du först och främst kika på låneerbjudanden som är kostnadsfria i det fall du betalar tillbaka pengarna inom låneperioden. Det finns idag en handfull långivare som har sådana erbjudanden. Här nedan hittar du lite kort information om tre av dem.

Vivus
Vivus var pionjärer inom räntefria lån för nya kunder och Vivus har fortfarande det mest attraktiva erbjudandet. Hos Vivus kan du som ny kund låna upp till 6000 kr i upp till 30 dagar utan att behöva betala räntor och avgifter. Är du mellan 18-21 år gäller dock en maxgräns på 4000 kr.

Viaconto
Hos Viaconto är det första lånet upp till 1000 kr alltid gratis. Du betalar ingen ränta och inga avgifter om du betalar tillbaka lånet inom 30 dagar. Om du inte betalar tillbaka inom 30 dagar får du betala förseningsavgifter och dröjsmålsränta. Om du tidigt under låneperioden inser att du får svårt att betala tillbaka kan du förlänga lånet i upp till 30 dagar mot en avgift.

Meddelandelån
Hos Meddelandelån får du som förstagångskund låna 500 kr helt utan räntor och avgifter. Förutsättningen är att du väljer 15 dagars låneperiod och att du betalar tillbaka pengarna inom utsatt tid. Lite speciellt med Meddelandelån är att du kan få dina pengar utbetalda även på helger (Nordea och Handelsbanken).

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden