Jämför lån – Allt du behöver veta om lån och räntor [2021]

Jämför lån - Allt du behöver veta (2021)
När du jämför lån är det viktigt att bla. tänka på dolda avgifter och räntesatser vid lånejämförelse.

Om du går i tankarna att ta ett lån är är det enkelt att bli överväldigad av alla tillgängliga alternativ. Hur vet du vilken bank eller låneförmedlare du ska välja? Vi jämför lån från 15 olika banker och vi ger dig all information du behöver för att göra det bästa valet för just din situation.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den stora finansvärlden, främst med lån, men också med andra typer av ekonomiska alternativ. Förhoppningsvis kan vi göra det enkelt för dig att hitta rätt finansieringslösning när du vill låna pengar för din bostad eller ditt projekt.

Det vi kommer att diskutera är: SMSlån, låneräntor, företagslån, snabblån, blancolån, privatlån och även lån utan UC.

Jämföra olika typer av lån, enkelt och smidigt

Om du funderar på ett lån är det viktigt att förstå de olika typerna av lån som finns tillgängliga. För bara några år sedan skulle detta ha varit en lätt uppgift, eftersom det bara fanns en handfull lånetyper.

Bankindustrin har dock förändrats mycket de senaste åren och det finns nu många olika lånetyper tillgängliga, alla med sina egna fördelar och fallgropar.

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut tittar vi på de fem huvudsakliga lånetyperna: säker, osäker, dålig kredit, snabblån, låna med betalningsanmärkningar och Lån utan UC.

Jämför låneförmedlare - Jämför bolån, Jämför privatlån, Jämför räntor och jämför billån.
På lånapengar.com kan du snabbt och enkelt jämföra dem olika lån som finns tillgängliga hos låneförmedlare och banker från hela Norden.

Jämför lån med säkerhet

En av de typer av lån du kommer att stöta på när du ska jämföra lån är lån med säkerhet. Men vad är ett lån med säkerhet för något? Svaret på den frågan är att ett lån med säkerhet innebär att du pantsätter något som banken sedan har rätt att ta från dig ifall du inte kan betala tillbaka ditt lån. Detta kan till exempel vara ditt hus, din bil eller din båt. Vad är då viktiga saker att ta hänsyn till när du ska jämföra lån av typen lån med säkerhet? Det är samma saker som när du jämför lån i stort, alltså saker som ränta och månadskostnad. Som låntagare ligger det förstås i ditt intresse att dessa ska vara så låga som möjligt.

Jämför lån utan säkerhet

Motsatsen till lån med säkerhet är lån utan säkerhet. Det är alltså lån som du kan ta utan att behöva lämna något i säkerhet, alltså saker som ditt hus eller din båt. Dessa lån brukar även kallas för blancolån eller privatlån. Vad är då viktigt att tänka på när du jämför blancolån, jämför lån utan säkerhet och jämför privatlån? Även när du jämför banklån av denna typ är det viktigt att ta du jämför låneräntor samt månadskostnaden. Eftersom banken tar en större risk när det gäller denna typ av lån brukar blancolån ha en högre ränta än vad som är fallet när du tar ett lån med säkerhet. Se därför till att du jämför banklån ränta de olika låneföretagen och bankerna emellan så att du får lägsta möjliga ränta på ditt lån.

Se också till att jämföra lån utefter vilken månadskostnad de har. Även denna får förstås gärna vara så låg som möjligt. Om du jämför lån med låg ränta ökar du därför chansen för att du ska lyckas finna ett så bra lån som möjligt. Vi rekommenderar därför att du jämför låna pengar utan säkerhet i stort så att du finner bästa möjliga lånevillkor. När du jämför banklån är det också viktigt att du tar hänsyn till hur mycket tid du har på dig att betala tillbaka lånet. Tiden tillsammans med summan är nämligen något som spelar en stor roll för hur hög din ränta blir. Tänk därför på detta när du jämför privatlån, jämför blancolån och jämför lån utan säkerhet.

Jämför snabblån

Vi har nu tittat på vad som är viktigt att ha i åtanke när du jämför lån med säkerhet, jämför privatlån, jämför blancolån och jämför lån utan säkerhet. Vi ska nu titta på vad som är viktigt att tänka på när du jämför banklån av typen snabblån samt vad detta är för något. Snabblån är lån på mindre belopp som brukar kunna beviljas snabbt. I vissa fall går de dessutom att få trots att du har betalningsanmärkningar. De brukar även kallas för allt från SMS-lån till mikrolån, telefonlån eller internetlån. Fördelen med dessa lån är att det går att få tillgång till dem snabbt samtidigt som det, som tidigare nämnt, i många fall även går att låna pengar på detta sätt utan att det krävs någon kreditupplysning.

Vad är då viktigt att tänka på när du jämför SMSlån och jämför lån utan UC? När du jämför SMSlån är det, precis som när du jämför lån av andra typer, viktigt att du tänker på vilken ränta och övriga avgifter som tillkommer. Kontrollera därför detta noga när du jämför SMSlån och innan du väljer att acceptera ett låneerbjudande. Återbetalningstiden är också viktig att tänka på när du jämför SMSlån.

När du jämför långivare av denna typ är det viktigt att du tänker på att snabblån brukar ha betydligt kortare återbetalningstid än andra typer av lån. Det är till exempel vanligt att du bara har 30 dagar på dig att återbetala ett snabblån. Tänk därför även på detta när du jämför lån av denna typ samt innan du bestämmer dig för att acceptera ett låneerbjudande. Se också till att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka ditt lån inom 30 dagar när du använder dig av ett snabblån. Se framför allt till att inte hamna i en ond cirkel där du behöver låna ytterligare pengar för att kunna betala ditt tidigare lån. När du jämför lån av denna typ kommer du märka att de helt klart har sina fördelar, men det är viktigt att veta vad man ger sig in på när man accepterar ett snabblån. Från regeringens sida är man dock medvetna om de risker som snabblån kan innebära för dig som låntagare. Man har därför under senare år skärpt lagarna och reglerna kring denna typ av lån vilket du kan läsa mer om på regeringen.se.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Efter att ha gått igenom vad du ska tänka på när du jämför privatlån, jämför blancolån, jämför låna pengar utan säkerhet och jämför banklån ränta är det nu dags att fördjupa sig i vad du ska tänka på när du jämför lån med betalningsanmärkning. Vi ska först börja med att poängtera att en betalningsanmärkning inte är detsamma som att ha en skuld till Kronofogden. Har du en skuld till Kronofogden är det nämligen mycket svårt att få ett lån, oavsett vilken typ av lån det gäller. Har du lånat pengar och inte betalat av ditt lån får du först och främst ett inkassokrav. Detta kommer inte från Kronofogden och är inte samma sak som en betalningsanmärkning. Det är först när du inte betalt inkassokravet i tid som ärendet skickas över till Kronofogden. Det kan då leda till en betalningsanmärkning. Om du inte betalar eller bestrider inkassokravet kommer det företag som står bakom det ansöka om ett så kallat betalningsföreläggande. Betalar eller bestrider du inte heller skulden när den gått vidare till Kronofogden kan de bekräfta den med ett så kallat utslag. Går det så här långt kommer du inte kunna låna pengar någonstans. En betalningsanmärkning är återigen alltså inte samma sak som ett utslag hos Kronofogden. Med detta sagt bör du dock göra allt du kan för att undvika båda delarna.

De flesta typer av lån som ger dig möjlighet att låna trots att du har en betalningsanmärkning är så kallade snabblån. Vad som är viktigt att ha i åtanke när du jämför lån av denna typ har vi tidigare varit inne på. Med detta sagt är det inte vem som helst som kan gå in och ansöka om ett snabblån när de har en betalningsanmärkning. I regel finns det en mängd krav som du måste uppfylla för att kunna få ett lån trots att du har en betalningsanmärkning. Detta handlar om att du som minst måste ha en årsinkomst på 115 000 kr. Du måste dessutom vara mellan 20–75 år och inte heller ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Du måste också vara folkbokförd i Sverige. Vad är då viktigt att fokusera på när man jämför lån med betalningsanmärkning? Självklart är det, precis som när det handlar om övriga typer av lån, viktigt att du jämför låneräntor samt jämför lånelöfte i stort. Det handlar också om månadskostnaden samt hur mycket tid du har på dig att betala tillbaka ditt lån.

Låna pengar utan UC

Det finns även företag som erbjuder dig att låna pengar utan UC. Men vad innebär det exakt? Svaret är att det företag du lånar pengar av använder sig av ett annat företag än UC, vilket är en förkortning av Upplysningscentralen, när de gör en kreditupplysning. Det är främst snabblån som erbjuder denna typ av kreditupplysning. Fördelen med detta är att kreditupplysningar från UC kan leda till att du får en sämre kreditvärdighet. Därför kan kreditupplysningar från andra företag vara att föredra. Men vad är då viktigt att tänka på när du jämför lån utan UC? Det är i stort sett samma saker som gäller vid andra typer av lån. När du jämför lånelöfte är det därför viktigt att du jämför ränta, månadskostnader, återbetalningstid och andra avgifter samt jämför låneförmedlare.

Jämför företagslån

Ett företagslån är förstås ett lån som vänder sig till olika typer av företag. När du jämför lån till företag är det bland annat viktigt att du jämför amorteringsplanen, räntan samt vad för typ av säkerheter du behöver lämna. Ibland kan du även behöva en personlig borgen, en bra affärsplan, dela med dig av företagets prognos och budget samt göra en kreditupplysning. Jämför lån till företag mellan olika långivare för att få bästa möjliga lånevillkor och förutsättningar.

Jämför billån

En annan typ av lån som är vanligt förekommande är så kallade billån. Men vad behöver du då ha i åtanke när du jämför billån? Du kan välja mellan ett lån med eller utan säkerhet vilket därför är viktigt att tänka på när du jämför billån. Väljer du att satsa på ett lån med säkerhet kan du använda själva bilen till just detta. Du måste då betala en kontantinsats på 20 procent av det totala priset när du tar ett billån. Tänk därför på om detta är något du har råd med eller inte när du jämför billån. Precis som när det gäller övriga typer av lån är räntan oftast lägre om du väljer ett billån med säkerhet, något som det därför också är värt att ta hänsyn till när du jämför billån.

Jämför olika låneförmedlare

Precis som det finns flera olika aktörer som erbjuder lån finns det också flera som förmedlar lån. Om du jämför låneförmedlare ger du dig själv så stor chans som möjligt att finna ett lån som stämmer så bra in som möjligt med det du är ute efter. Det finns i Sverige ett mycket stort antal låneförmedlare. Det mest kända av dessa aktörer må vara Lendo, men de är långt ifrån ensamma om att ägna sig åt denna verksamhet. Andra låneförmedlare inkluderar namn som Advisa, Sambla och Zmarta. När du jämför olika låneförmedlare bör du jämföra samma sak som när det gäller lån i övrigt. Detta handlar med andra ord om var du kan låna mest, var du kan få lägst ränta, var månadskostnaden kan bli så billig som möjligt samt hur lång tid du får på dig att betala tillbaka lånet. Undersök därför saken med många olika låneförmedlare och välj sedan den du tycker passar dig bäst.

Jämför lån med låg ränta

Vad ska man då tänka på när man jämför lån med låg ränta? En sak du definitivt bör undersöka är vilket företag som erbjuder allra lägst ränta. Andra saker värda att tänka på inkluderar ifall det kommer göras en kreditupplysning som kan påverka din kreditvärdighet eller inte, vad den sammanlagda månadskostnaden blir och hur lång tid du har på dig för att betala tillbaka lånet. Det är också viktigt att ta reda på om det passar dig bäst att ta ett lån med eller utan säkerhet. Kom också ihåg att lån med säkerhet brukar ge lägre ränta men att du då samtidigt riskerar att bli av med det du använt som säkerhet ifall du inte kan betala tillbaka lånet så som det är tänkt. Som alltid när det gäller lån bör du också fundera på ifall du verkligen kommer att kunna klara av att betala tillbaka lånet enligt den överenskommelse du kommit fram till tillsammans med den aktör du lånar pengarna av.

Varför kan man vilja låna pengar?

Det vanligaste skälet till att man kan vilja låna pengar brukar handla om att man vill köpa något som man inte har råd att betala på en gång. Det kan röra sig om allt från köp av ett hus eller lägenhet till köp av en bil eller båt för att nämna några exempel. I de fall då du har råd att betala något på direkten är detta dock nästan alltid att föredra. Anledningen till det är att det kostar pengar att låna pengar. Det gör det på grund av den ränta och de avgifter som du måste betala när du betalar av ditt lån. Det är dock inte vem som helst som har råd att köpa en bostad eller en bil och betala hela kalaset på direkten. För dessa människor är ett lån därför ofta det enda sättet de kan betala det hela på.

Utan UC Min. ränta
Med betalningsanmärking

Min Belopp
Max Belopp
Min Löptid
Max Löptid
Effektiv Ränta
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
150 000
1 år
10 år
11,92 % – 1112 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
45 000
Flexibel
47,64 % – 47,64 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 21 år
Exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad, 12 avbetalningar). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
2 000
20 000
Flexibel
12,87 % – 236,5 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 695 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sju månader (med sex återbetalningar om 942,46 kr, 1 196,63 kr, 1 165,38 kr, 1 134,14 kr, 1 102,90 kr, 1 071,65 kr samt 1 040,41) och 695 kr i uppläggningsavgift, 695 kr i förlängningsavgift samt 420 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 109,61 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 653,57 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
50 000
Flexibel
6,7 % – 25,6 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 19 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
2 000
20 000
1 mån
1 år
53,20 % – 70,00 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 8 000 kr i 6 månader. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 89%, totalt att återbetala 9 569 kr (1 595 kr per månad i 6 månader).
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
2 000
5 000
Flexibel
260 % – 1135 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr , nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr, 1 avbetalning.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
3 000
25 000
14 dagar
5 år
30 % – 1177 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån taget 12-11-2020 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader som återbetalas genom 5 avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift och 60 kr i aviavgift per avi.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
20 000
30 dagar
3 år
69,65 % – 4568,91 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Låna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att återbetala 5 719 kr, alltså 2 859 kr per månad (2 avbetalningar). Effektiv ränta 126,45%, årlig fast ränta 39%. Uppläggningsavgift 276 kr, för återkommande kunder inom 12 mån 221 kr. Aviavgifter 59 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
3 000
20 000
Flexibel
69,3 % – 69,3 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Kredit på 10 000 kr med löptid på 12 mån. Uppläggningsavgift är 475 kr och aviavgifter är 12 x 25 = 300 kr. Nominell bunden årsränta 39,48 % och effektiv årsränta 69,3 %. Månadskostnad 1 096 kr och totalt att ha betalat 13 152 kr (1 096 kr x 12 mån). Kostnad för krediten 3 152 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
25 000
Flexibel
113,46 % – 113,46 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: 3 000 kr uttag på 12 mån, 39 % nominell ränta. Om man betalar det minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor, vilket som är högst) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader och 865 kr i sista månaden, blir effektiv ränta 113,46 %. Att återbetala: 4654 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
30 000
Flexibel
55 % – 377 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 295 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Exempel (beräknat 2021-01-01): Beräknad med antagandet att kreditlimiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månadskostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
30 000
Flexibel
29,97 % – 29,97 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Lägsta månadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och ränta). Årsränta: 26,50% f.n. (2,21% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad, 12 avbetalningar). Effektiv årsränta: 29,97% (inga avgifter).
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
30 000
Flexibel
53,12 % – 84,23 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 280 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Uttag om 15 000 kr / 12 mån / 12 aviseringar / Uppl.avg. 280 kr / Mån(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12)) / Uttag.avg 95 kr / Månadsbelopp 1 786 kr (snitt) / Totalbelopp 21 430 kr / Rörlig ränta 39,8 % / Effektiv ränta 58,51 %.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
10 000
50 000
1 år
10 år
28,01 % – 28,01 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst år
Exempel: Den nominella räntan ligger på 24.95 procent och den effektiva räntan på 28.01 procent.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
20 000
Flexibel
91,8 % – 9999 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån på 6 000 kronor till 39.5 procents bunden ränta med en återbetalningstid på en månad (1 avbetalning), med en betalnig om 196 kronor i ränta och 380 kronor i uppläggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 261.1 procent. Totalt att återbetala blir 6621 kronor.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
5 000
1 mån
3 mån
265,5 % – 265,5 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 5 000 kr i en månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
3 000
30 000
1 år
3 år
33,07 % – 58,8 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Lån på 15 000 kr som återbetalas under 36 mån. Uppläggningsavgift 475 kr och aviavgifter 36 x 25 = 900 kr. Nominell bunden årsränta 39,48 % och effektiv årsränta 55,3 %. Månadskostnad 765 kr och totalt att betala 27 540 kr (765 kr x 36 mån). Kostnad för krediten 12 540 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
2 000
100 000
1 dagar
6 år
14,00 % – 19,00 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Ett lån på 10 000 kronor till 17,52 procents bunden ränta med en återbetalningstid på 36 månader, med 36 avbetalningar om 362 kronor ger en effektiv ränta på totalt 19,0 procent. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjänsten. Totalt att återbetala blir 13 032 kronor.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
3 000
20 000
1 år
5 år
29,3 % – 29,3 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 22 år
Exempel: Lån på 15 000 kr återbetalas under 60 mån. Uppläggningsavgift och aviavgifter 0 kr. Nominell bunden årsränta 25,95 % och effektiv årsränta 29,3 %. Månadskostnad 449 kr och totalt att betala 26 940 kr (449 kr x 60 mån). Kostnad för krediten: 11 940 kronor.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv Ränta
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
1 000
10 000
1 mån
6 mån
73 % – 1000 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 6 månader. 300 kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr per månad och en nominell fast årsränta på 39 %. Totalt att återbetala är 11 703 kr (1 951 kr per månad i 6 månader) vilket ger en effektiv ränta på 73 %.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 150 000 kr
Min./Max. Löptid 1 år – 10 år
Effektiv Ränta 11.92% – 1112 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 45 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 47.64% – 47.64 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 21 år
Exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad, 12 avbetalningar). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 12.87% – 236.5 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 695 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sju månader (med sex återbetalningar om 942,46 kr, 1 196,63 kr, 1 165,38 kr, 1 134,14 kr, 1 102,90 kr, 1 071,65 kr samt 1 040,41) och 695 kr i uppläggningsavgift, 695 kr i förlängningsavgift samt 420 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 109,61 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 653,57 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 50 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 6.7% – 25.6 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 19 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mån – 1 år
Effektiv Ränta 53.20% – 70.00 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 8 000 kr i 6 månader. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden ränta 39%, effektivränta 89%, totalt att återbetala 9 569 kr (1 595 kr per månad i 6 månader).
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 5 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 260% – 1135 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr , nominell bunden ränta 39%, effektivränta 260%, totalt att återbetala 5 555 kr, 1 avbetalning.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 25 000 kr
Min./Max. Löptid 14 dagar – 5 år
Effektiv Ränta 30% – 1177 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån taget 12-11-2020 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader som återbetalas genom 5 avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift och 60 kr i aviavgift per avi.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 30 dagar – 3 år
Effektiv Ränta 69.65% – 4568.91 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Låna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att återbetala 5 719 kr, alltså 2 859 kr per månad (2 avbetalningar). Effektiv ränta 126,45%, årlig fast ränta 39%. Uppläggningsavgift 276 kr, för återkommande kunder inom 12 mån 221 kr. Aviavgifter 59 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 69.3% – 69.3 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Kredit på 10 000 kr med löptid på 12 mån. Uppläggningsavgift är 475 kr och aviavgifter är 12 x 25 = 300 kr. Nominell bunden årsränta 39,48 % och effektiv årsränta 69,3 %. Månadskostnad 1 096 kr och totalt att ha betalat 13 152 kr (1 096 kr x 12 mån). Kostnad för krediten 3 152 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 25 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 113.46% – 113.46 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: 3 000 kr uttag på 12 mån, 39 % nominell ränta. Om man betalar det minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor, vilket som är högst) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader och 865 kr i sista månaden, blir effektiv ränta 113,46 %. Att återbetala: 4654 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 55% – 377 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 295 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Exempel (beräknat 2021-01-01): Beräknad med antagandet att kreditlimiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månadskostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 29.97% – 29.97 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Lägsta månadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och ränta). Årsränta: 26,50% f.n. (2,21% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad, 12 avbetalningar). Effektiv årsränta: 29,97% (inga avgifter).
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 53.12% – 84.23 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 280 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Uttag om 15 000 kr / 12 mån / 12 aviseringar / Uppl.avg. 280 kr / Mån(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12)) / Uttag.avg 95 kr / Månadsbelopp 1 786 kr (snitt) / Totalbelopp 21 430 kr / Rörlig ränta 39,8 % / Effektiv ränta 58,51 %.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 10 000 kr – 50 000 kr
Min./Max. Löptid 1 år – 10 år
Effektiv Ränta 28.01% – 28.01 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst år
Exempel: Den nominella räntan ligger på 24.95 procent och den effektiva räntan på 28.01 procent.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv Ränta 91.8% – 9999 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån på 6 000 kronor till 39.5 procents bunden ränta med en återbetalningstid på en månad (1 avbetalning), med en betalnig om 196 kronor i ränta och 380 kronor i uppläggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 261.1 procent. Totalt att återbetala blir 6621 kronor.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 5 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mån – 3 mån
Effektiv Ränta 265.5% – 265.5 %
Läs mer
Godtar EJ betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Låna 5 000 kr i en månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid 1 år – 3 år
Effektiv Ränta 33.07% – 58.8 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Använder UC
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Lån på 15 000 kr som återbetalas under 36 mån. Uppläggningsavgift 475 kr och aviavgifter 36 x 25 = 900 kr. Nominell bunden årsränta 39,48 % och effektiv årsränta 55,3 %. Månadskostnad 765 kr och totalt att betala 27 540 kr (765 kr x 36 mån). Kostnad för krediten 12 540 kr.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 100 000 kr
Min./Max. Löptid 1 dagar – 6 år
Effektiv Ränta 14.00% – 19.00 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 år
Exempel: Ett lån på 10 000 kronor till 17,52 procents bunden ränta med en återbetalningstid på 36 månader, med 36 avbetalningar om 362 kronor ger en effektiv ränta på totalt 19,0 procent. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjänsten. Totalt att återbetala blir 13 032 kronor.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 1 år – 5 år
Effektiv Ränta 29.3% – 29.3 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 22 år
Exempel: Lån på 15 000 kr återbetalas under 60 mån. Uppläggningsavgift och aviavgifter 0 kr. Nominell bunden årsränta 25,95 % och effektiv årsränta 29,3 %. Månadskostnad 449 kr och totalt att betala 26 940 kr (449 kr x 60 mån). Kostnad för krediten: 11 940 kronor.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - ()
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 10 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mån – 6 mån
Effektiv Ränta 73% – 1000 %
Läs mer
Godtar betalningsanmärkningar Utan UC
 • Uppläggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 18 år
Exempel: Ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 6 månader. 300 kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr per månad och en nominell fast årsränta på 39 %. Totalt att återbetala är 11 703 kr (1 951 kr per månad i 6 månader) vilket ger en effektiv ränta på 73 %.
Lånapengar.com - Jämför lån - Allt du behöver veta om lån och räntor [2021] - () Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Ingen långivare matchar angedda kriterier.
Rensa filter eller ändra summa för att visa andra lånegivare.
 
 

Vanliga frågor

Vad är ett lån?

Ett lån kan beskrivas som ett avtal mellan en långivare och en låntagare, där långivaren går med på att ge en summa pengar till låntagaren, låntagaren går med på att betala tillbaka pengarna med ränta och långivaren går med på att återbetala räntan till låntagaren. (Så ett lån är ett kontrakt.) Ett lån är en summa pengar som lånas ut till någon, vanligtvis med ett avtal om att betala tillbaka det med ränta. Lån används ofta för att köpa något dyrt som hus eller bil.

Varför är det viktigt att jämföra lån?


Det är viktigt att jämföra låneförmedlare innan du behöver ett lån. Lånapengar.com är en jämförelsessida som låter dig jämföra låneförmedlare i Sverige. Du kan jämföra de olika låneprodukterna och räntesatserna som erbjuds av de olika låneförmedlarna. Du kan också jämföra lån med olika säkerheter. Dessutom kan du läsa mer om låneprocessen och hur du får de pengar du behöver.

Vilken tjänst är den bästa för att jämföra lån?

Att jämföra olika lån online kan vara en tidskrävande process, eftersom du måste jämföra var och en av funktionerna i ett lån. ränta, lånelängd, årligt åtagande och så vidare. Du kan spara lite tid genom att leta efter ett verktyg som kan jämföra olika lån för dig. Lånapengar.com (lånepengar) är en svensk webbplats som inte bara kan jämföra olika lån och hitta den bästa, men det hjälper dig också att hitta lån i allmänhet.

Hur jämför man lån?

På Lånapengar.com kan du jämföra olika lån från banker och finansinstitut och välja det bästa för dina behov. Det är enkelt att använda och du kan spara mycket pengar genom att välja rätt lån. Du kan göra en månatlig jämförelse av lån så att du alltid får den bästa informationen kring dina val.

Lendo vs Direkto? Vilken är den bästa låneförmedlaren?

Det är svårt att svara på frågan om vilken låneförmedlare som är bäst av Lendo och Direkto. Detta kan nämligen bero vilken typ av lån det gäller samt hur din ekonomiska situation ser ut. Undersök därför de båda förmedlarna och se var du kan få bästa lånevillkor för dig och din ekonomi.

Vilket är det bästa lånet?

Exakt vilket lån som är det bästa går inte att svara på eftersom det helt och hållet beror på vilken typ av lån det gäller samt vilka ekonomiska förutsättningar du har. Generellt sett kan man dock säga att det bästa lånet är det med så låg ränta som möjligt, med så få avgifter som möjligt samt med en så lång återbetalningstid som möjligt utan att räntan i sin tur blir alltför hög.

Vilket lån har lägst ränta?

De lån som har lägst ränta är lån med säkerhet. Eftersom dessa lån är mer riskabla för dig men säkrare för banken kan de i sin tur erbjuda lägre ränta på dessa lån. Ett exempel på ett sådant lån kan till exempel vara ett lån för att köpa en bostad, där bostaden utgör själva säkerheten. Var dock medveten om att banken i det fallet har rätt att ta bostaden, eller vad du än valt som säkerhet, från dig om det är så att du inte har råd att betala tillbaka lånet. Fundera därför noggrant innan du bestämmer dig för ifall det är bäst med ett lån med eller utan säkerhet. De båda låneformerna har helt enkelt både sina fördelar och nackdelar.

Vad är en bra ränta?

Vad som är en bra ränta varierar beroende på vad det är för typ av lån samt vad det är du ska låna till. Det beror även på hur lång din återbetalningstid är. När det gäller bostadslån, vilket är en av de allra vanligaste typerna av lån, brukar räntan med ett, två eller tre års bindningstid ligga kring 1.09% och med fyra års bindningstid kring 1.24%. Detta är dock något som kan ändra sig med tiden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!