JĂ€mför lĂ„n – Allt du behöver veta om lĂ„n och rĂ€ntor [2021]

JÀmför lÄn - Allt du behöver veta (2021)
NÀr du jÀmför lÄn Àr det viktigt att bla. tÀnka pÄ dolda avgifter och rÀntesatser vid lÄnejÀmförelse.

Om du gÄr i tankarna att ta ett lÄn Àr Àr det enkelt att bli övervÀldigad av alla tillgÀngliga alternativ. Hur vet du vilken bank eller lÄneförmedlare du ska vÀlja? Vi jÀmför lÄn frÄn 15 olika banker och vi ger dig all information du behöver för att göra det bÀsta valet för just din situation.

I den hÀr artikeln kommer vi att fördjupa oss i den stora finansvÀrlden, frÀmst med lÄn, men ocksÄ med andra typer av ekonomiska alternativ. Förhoppningsvis kan vi göra det enkelt för dig att hitta rÀtt finansieringslösning nÀr du vill lÄna pengar för din bostad eller ditt projekt.

Det vi kommer att diskutera Àr: SMSlÄn, lÄnerÀntor, företagslÄn, snabblÄn, blancolÄn, privatlÄn och Àven lÄn utan UC.

JÀmföra olika typer av lÄn, enkelt och smidigt

Om du funderar pÄ ett lÄn Àr det viktigt att förstÄ de olika typerna av lÄn som finns tillgÀngliga. För bara nÄgra Är sedan skulle detta ha varit en lÀtt uppgift, eftersom det bara fanns en handfull lÄnetyper.

Bankindustrin har dock förÀndrats mycket de senaste Ären och det finns nu mÄnga olika lÄnetyper tillgÀngliga, alla med sina egna fördelar och fallgropar.

För att hjÀlpa dig att fatta ett vÀlgrundat beslut tittar vi pÄ de fem huvudsakliga lÄnetyperna: sÀker, osÀker, dÄlig kredit, snabblÄn, lÄna med betalningsanmÀrkningar och LÄn utan UC.

JÀmför lÄneförmedlare - JÀmför bolÄn, JÀmför privatlÄn, JÀmför rÀntor och jÀmför billÄn.
PÄ lÄnapengar.com kan du snabbt och enkelt jÀmföra dem olika lÄn som finns tillgÀngliga hos lÄneförmedlare och banker frÄn hela Norden.

JÀmför lÄn med sÀkerhet

En av de typer av lÄn du kommer att stöta pÄ nÀr du ska jÀmföra lÄn Àr lÄn med sÀkerhet. Men vad Àr ett lÄn med sÀkerhet för nÄgot? Svaret pÄ den frÄgan Àr att ett lÄn med sÀkerhet innebÀr att du pantsÀtter nÄgot som banken sedan har rÀtt att ta frÄn dig ifall du inte kan betala tillbaka ditt lÄn. Detta kan till exempel vara ditt hus, din bil eller din bÄt. Vad Àr dÄ viktiga saker att ta hÀnsyn till nÀr du ska jÀmföra lÄn av typen lÄn med sÀkerhet? Det Àr samma saker som nÀr du jÀmför lÄn i stort, alltsÄ saker som rÀnta och mÄnadskostnad. Som lÄntagare ligger det förstÄs i ditt intresse att dessa ska vara sÄ lÄga som möjligt.

JÀmför lÄn utan sÀkerhet

Motsatsen till lĂ„n med sĂ€kerhet Ă€r lĂ„n utan sĂ€kerhet. Det Ă€r alltsĂ„ lĂ„n som du kan ta utan att behöva lĂ€mna nĂ„got i sĂ€kerhet, alltsĂ„ saker som ditt hus eller din bĂ„t. Dessa lĂ„n brukar Ă€ven kallas för blancolĂ„n eller privatlĂ„n. Vad Ă€r dĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du jĂ€mför blancolĂ„n, jĂ€mför lĂ„n utan sĂ€kerhet och jĂ€mför privatlĂ„n? Även nĂ€r du jĂ€mför banklĂ„n av denna typ Ă€r det viktigt att ta du jĂ€mför lĂ„nerĂ€ntor samt mĂ„nadskostnaden. Eftersom banken tar en större risk nĂ€r det gĂ€ller denna typ av lĂ„n brukar blancolĂ„n ha en högre rĂ€nta Ă€n vad som Ă€r fallet nĂ€r du tar ett lĂ„n med sĂ€kerhet. Se dĂ€rför till att du jĂ€mför banklĂ„n rĂ€nta de olika lĂ„neföretagen och bankerna emellan sĂ„ att du fĂ„r lĂ€gsta möjliga rĂ€nta pĂ„ ditt lĂ„n.

Se ocksĂ„ till att jĂ€mföra lĂ„n utefter vilken mĂ„nadskostnad de har. Även denna fĂ„r förstĂ„s gĂ€rna vara sĂ„ lĂ„g som möjligt. Om du jĂ€mför lĂ„n med lĂ„g rĂ€nta ökar du dĂ€rför chansen för att du ska lyckas finna ett sĂ„ bra lĂ„n som möjligt. Vi rekommenderar dĂ€rför att du jĂ€mför lĂ„na pengar utan sĂ€kerhet i stort sĂ„ att du finner bĂ€sta möjliga lĂ„nevillkor.

NÀr du jÀmför banklÄn Àr det ocksÄ viktigt att du tar hÀnsyn till hur mycket tid du har pÄ dig att betala tillbaka lÄnet. Tiden tillsammans med summan Àr nÀmligen nÄgot som spelar en stor roll för hur hög din rÀnta blir. TÀnk dÀrför pÄ detta nÀr du jÀmför privatlÄn, jÀmför blancolÄn och jÀmför lÄn utan sÀkerhet.

JÀmför snabblÄn

Vi har nu tittat pÄ vad som Àr viktigt att ha i Ätanke nÀr du jÀmför lÄn med sÀkerhet, jÀmför privatlÄn, jÀmför blancolÄn och jÀmför lÄn utan sÀkerhet. Vi ska nu titta pÄ vad som Àr viktigt att tÀnka pÄ nÀr du jÀmför banklÄn av typen snabblÄn samt vad detta Àr för nÄgot. SnabblÄn Àr lÄn pÄ mindre belopp som brukar kunna beviljas snabbt. I vissa fall gÄr de dessutom att fÄ trots att du har betalningsanmÀrkningar. De brukar Àven kallas för allt frÄn SMS-lÄn till mikrolÄn, telefonlÄn eller internetlÄn. Fördelen med dessa lÄn Àr att det gÄr att fÄ tillgÄng till dem snabbt samtidigt som det, som tidigare nÀmnt, i mÄnga fall Àven gÄr att lÄna pengar pÄ detta sÀtt utan att det krÀvs nÄgon kreditupplysning.

Vad Ă€r dĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du jĂ€mför SMSlĂ„n och jĂ€mför lĂ„n utan UC? NĂ€r du jĂ€mför SMSlĂ„n Ă€r det, precis som nĂ€r du jĂ€mför lĂ„n av andra typer, viktigt att du tĂ€nker pĂ„ vilken rĂ€nta och övriga avgifter som tillkommer. Kontrollera dĂ€rför detta noga nĂ€r du jĂ€mför SMSlĂ„n och innan du vĂ€ljer att acceptera ett lĂ„neerbjudande. Återbetalningstiden Ă€r ocksĂ„ viktig att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du jĂ€mför SMSlĂ„n.

NÀr du jÀmför lÄngivare av denna typ Àr det viktigt att du tÀnker pÄ att snabblÄn brukar ha betydligt kortare Äterbetalningstid Àn andra typer av lÄn. Det Àr till exempel vanligt att du bara har 30 dagar pÄ dig att Äterbetala ett snabblÄn. TÀnk dÀrför Àven pÄ detta nÀr du jÀmför lÄn av denna typ samt innan du bestÀmmer dig för att acceptera ett lÄneerbjudande. Se ocksÄ till att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka ditt lÄn inom 30 dagar nÀr du anvÀnder dig av ett snabblÄn.

Se framför allt till att inte hamna i en ond cirkel dÀr du behöver lÄna ytterligare pengar för att kunna betala ditt tidigare lÄn. NÀr du jÀmför lÄn av denna typ kommer du mÀrka att de helt klart har sina fördelar, men det Àr viktigt att veta vad man ger sig in pÄ nÀr man accepterar ett snabblÄn. FrÄn regeringens sida Àr man dock medvetna om de risker som snabblÄn kan innebÀra för dig som lÄntagare. Man har dÀrför under senare Är skÀrpt lagarna och reglerna kring denna typ av lÄn vilket du kan lÀsa mer om pÄ regeringen.se.

LÄna pengar med betalningsanmÀrkning

Efter att ha gÄtt igenom vad du ska tÀnka pÄ nÀr du jÀmför privatlÄn, jÀmför blancolÄn, jÀmför lÄna pengar utan sÀkerhet och jÀmför banklÄn rÀnta Àr det nu dags att fördjupa sig i vad du ska tÀnka pÄ nÀr du jÀmför lÄn med betalningsanmÀrkning. Vi ska först börja med att poÀngtera att en betalningsanmÀrkning inte Àr detsamma som att ha en skuld till Kronofogden. Har du en skuld till Kronofogden Àr det nÀmligen mycket svÄrt att fÄ ett lÄn, oavsett vilken typ av lÄn det gÀller.

Har du lÄnat pengar och inte betalat av ditt lÄn fÄr du först och frÀmst ett inkassokrav. Detta kommer inte frÄn Kronofogden och Àr inte samma sak som en betalningsanmÀrkning. Det Àr först nÀr du inte betalt inkassokravet i tid som Àrendet skickas över till Kronofogden. Det kan dÄ leda till en betalningsanmÀrkning. Om du inte betalar eller bestrider inkassokravet kommer det företag som stÄr bakom det ansöka om ett sÄ kallat betalningsförelÀggande. Betalar eller bestrider du inte heller skulden nÀr den gÄtt vidare till Kronofogden kan de bekrÀfta den med ett sÄ kallat utslag. GÄr det sÄ hÀr lÄngt kommer du inte kunna lÄna pengar nÄgonstans. En betalningsanmÀrkning Àr Äterigen alltsÄ inte samma sak som ett utslag hos Kronofogden. Med detta sagt bör du dock göra allt du kan för att undvika bÄda delarna.

De flesta typer av lĂ„n som ger dig möjlighet att lĂ„na trots att du har en betalningsanmĂ€rkning Ă€r sĂ„ kallade snabblĂ„n. Vad som Ă€r viktigt att ha i Ă„tanke nĂ€r du jĂ€mför lĂ„n av denna typ har vi tidigare varit inne pĂ„. Med detta sagt Ă€r det inte vem som helst som kan gĂ„ in och ansöka om ett snabblĂ„n nĂ€r de har en betalningsanmĂ€rkning. I regel finns det en mĂ€ngd krav som du mĂ„ste uppfylla för att kunna fĂ„ ett lĂ„n trots att du har en betalningsanmĂ€rkning. Detta handlar om att du som minst mĂ„ste ha en Ă„rsinkomst pĂ„ 115 000 kr. Du mĂ„ste dessutom vara mellan 20–75 Ă„r och inte heller ha nĂ„gra obetalda skulder hos Kronofogden. Du mĂ„ste ocksĂ„ vara folkbokförd i Sverige. Vad Ă€r dĂ„ viktigt att fokusera pĂ„ nĂ€r man jĂ€mför lĂ„n med betalningsanmĂ€rkning? SjĂ€lvklart Ă€r det, precis som nĂ€r det handlar om övriga typer av lĂ„n, viktigt att du jĂ€mför lĂ„nerĂ€ntor samt jĂ€mför lĂ„nelöfte i stort. Det handlar ocksĂ„ om mĂ„nadskostnaden samt hur mycket tid du har pĂ„ dig att betala tillbaka ditt lĂ„n.

LĂ„na pengar utan UC

Det finns Àven företag som erbjuder dig att lÄna pengar utan UC. Men vad innebÀr det exakt? Svaret Àr att det företag du lÄnar pengar av anvÀnder sig av ett annat företag Àn UC, vilket Àr en förkortning av Upplysningscentralen, nÀr de gör en kreditupplysning. Det Àr frÀmst snabblÄn som erbjuder denna typ av kreditupplysning. Fördelen med detta Àr att kreditupplysningar frÄn UC kan leda till att du fÄr en sÀmre kreditvÀrdighet. DÀrför kan kreditupplysningar frÄn andra företag vara att föredra. Men vad Àr dÄ viktigt att tÀnka pÄ nÀr du jÀmför lÄn utan UC? Det Àr i stort sett samma saker som gÀller vid andra typer av lÄn. NÀr du jÀmför lÄnelöfte Àr det dÀrför viktigt att du jÀmför rÀnta, mÄnadskostnader, Äterbetalningstid och andra avgifter samt jÀmför lÄneförmedlare.

JÀmför företagslÄn

Ett företagslÄn Àr förstÄs ett lÄn som vÀnder sig till olika typer av företag. NÀr du jÀmför lÄn till företag Àr det bland annat viktigt att du jÀmför amorteringsplanen, rÀntan samt vad för typ av sÀkerheter du behöver lÀmna. Ibland kan du Àven behöva en personlig borgen, en bra affÀrsplan, dela med dig av företagets prognos och budget samt göra en kreditupplysning. JÀmför lÄn till företag mellan olika lÄngivare för att fÄ bÀsta möjliga lÄnevillkor och förutsÀttningar.

JÀmför billÄn

En annan typ av lÄn som Àr vanligt förekommande Àr sÄ kallade billÄn. Men vad behöver du dÄ ha i Ätanke nÀr du jÀmför billÄn? Du kan vÀlja mellan ett lÄn med eller utan sÀkerhet vilket dÀrför Àr viktigt att tÀnka pÄ nÀr du jÀmför billÄn. VÀljer du att satsa pÄ ett lÄn med sÀkerhet kan du anvÀnda sjÀlva bilen till just detta. Du mÄste dÄ betala en kontantinsats pÄ 20 procent av det totala priset nÀr du tar ett billÄn. TÀnk dÀrför pÄ om detta Àr nÄgot du har rÄd med eller inte nÀr du jÀmför billÄn. Precis som nÀr det gÀller övriga typer av lÄn Àr rÀntan oftast lÀgre om du vÀljer ett billÄn med sÀkerhet, nÄgot som det dÀrför ocksÄ Àr vÀrt att ta hÀnsyn till nÀr du jÀmför billÄn.

JÀmför olika lÄneförmedlare

Precis som det finns flera olika aktörer som erbjuder lÄn finns det ocksÄ flera som förmedlar lÄn. Om du jÀmför lÄneförmedlare ger du dig sjÀlv sÄ stor chans som möjligt att finna ett lÄn som stÀmmer sÄ bra in som möjligt med det du Àr ute efter. Det finns i Sverige ett mycket stort antal lÄneförmedlare. Det mest kÀnda av dessa aktörer mÄ vara Lendo, men de Àr lÄngt ifrÄn ensamma om att Àgna sig Ät denna verksamhet.

Andra lÄneförmedlare inkluderar namn som Advisa, Sambla och Zmarta. NÀr du jÀmför olika lÄneförmedlare bör du jÀmföra samma sak som nÀr det gÀller lÄn i övrigt. Detta handlar med andra ord om var du kan lÄna mest, var du kan fÄ lÀgst rÀnta, var mÄnadskostnaden kan bli sÄ billig som möjligt samt hur lÄng tid du fÄr pÄ dig att betala tillbaka lÄnet. Undersök dÀrför saken med mÄnga olika lÄneförmedlare och vÀlj sedan den du tycker passar dig bÀst.

JÀmför lÄn med lÄg rÀnta

Vad ska man dÄ tÀnka pÄ nÀr man jÀmför lÄn med lÄg rÀnta? En sak du definitivt bör undersöka Àr vilket företag som erbjuder allra lÀgst rÀnta. Andra saker vÀrda att tÀnka pÄ inkluderar ifall det kommer göras en kreditupplysning som kan pÄverka din kreditvÀrdighet eller inte, vad den sammanlagda mÄnadskostnaden blir och hur lÄng tid du har pÄ dig för att betala tillbaka lÄnet.

Det Àr ocksÄ viktigt att ta reda pÄ om det passar dig bÀst att ta ett lÄn med eller utan sÀkerhet. Kom ocksÄ ihÄg att lÄn med sÀkerhet brukar ge lÀgre rÀnta men att du dÄ samtidigt riskerar att bli av med det du anvÀnt som sÀkerhet ifall du inte kan betala tillbaka lÄnet sÄ som det Àr tÀnkt. Som alltid nÀr det gÀller lÄn bör du ocksÄ fundera pÄ ifall du verkligen kommer att kunna klara av att betala tillbaka lÄnet enligt den överenskommelse du kommit fram till tillsammans med den aktör du lÄnar pengarna av.

Varför kan man vilja lÄna pengar?

Det vanligaste skÀlet till att man kan vilja lÄna pengar brukar handla om att man vill köpa nÄgot som man inte har rÄd att betala pÄ en gÄng. Det kan röra sig om allt frÄn köp av ett hus eller lÀgenhet till köp av en bil eller bÄt för att nÀmna nÄgra exempel. I de fall dÄ du har rÄd att betala nÄgot pÄ direkten Àr detta dock nÀstan alltid att föredra. Anledningen till det Àr att det kostar pengar att lÄna pengar. Det gör det pÄ grund av den rÀnta och de avgifter som du mÄste betala nÀr du betalar av ditt lÄn. Det Àr dock inte vem som helst som har rÄd att köpa en bostad eller en bil och betala hela kalaset pÄ direkten. För dessa mÀnniskor Àr ett lÄn dÀrför ofta det enda sÀttet de kan betala det hela pÄ.

Utan UC Min. rÀnta
Med betalningsanmÀrking

Min Belopp
Max Belopp
Min Löptid
Max Löptid
Effektiv RĂ€nta
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
2 000
20 000
Flexibel
12,87 % – 236,5 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 695 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: En kredit pÄ 5 000 kr till 39,5 % rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ sju mÄnader (med sex Äterbetalningar om 942,46 kr, 1 196,63 kr, 1 165,38 kr, 1 134,14 kr, 1 102,90 kr, 1 071,65 kr samt 1 040,41) och 695 kr i upplÀggningsavgift, 695 kr i förlÀngningsavgift samt 420 kr i aviavgifter ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 109,61 %. Det totala beloppet att Äterbetala Àr 7 653,57 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
150 000
1 Ă„r
10 Ă„r
11,92 % – 1112 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: RÀntan Àr rörlig och sÀtts individuellt. Ett lÄn pÄ 30 000 kr till 26.05 procents nominell rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 24 mÄnader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i upplÀggnings/aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ 29.4 procent. Totalt att Äterbetala blir 38 808 kronor
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
45 000
Flexibel
47,64 % – 47,64 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 21 Ă„r
Exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 mĂ„nader, totalt belopp att Ă„terbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per mĂ„nad, 12 avbetalningar). Effektiv Ă„rsrĂ€nta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell Ă„rsrĂ€nta pĂ„ 39,60%. Övriga avgifter: UpplĂ€ggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr Ă€r 30 dagars lĂ„nekostnad 330,00 kr (dagsrĂ€nta 0.1085 %) och minsta Ă„terbetalning per mĂ„nad Ă€r 400 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
3 000
25 000
14 dagar
5 Ă„r
30 % – 1177 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn taget 12-11-2020 med kreditbelopp pÄ 5 500 kr till 38,4 % bunden Ärlig kreditrÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 5 mÄnader som Äterbetalas genom 5 avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 1 051 %. Totalt att betala Àr 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift och 60 kr i aviavgift per avi.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
2 000
20 000
1 mÄn
1 Ă„r
53,20 % – 70,00 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 8 000 kr i 6 mÄnader. UpplÀggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden rÀnta 39%, effektivrÀnta 89%, totalt att Äterbetala 9 569 kr (1 595 kr per mÄnad i 6 mÄnader).
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
50 000
Flexibel
6,7 % – 25,6 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 19 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % ÄrsrÀnta (rörlig) under ett Är med 12 Äterbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ mÄnadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att Äterbetala 53 999 kr (4 500 kr per mÄnad) och den effektiva rÀntan 15,4 %.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
30 000
Flexibel
53,12 % – 84,23 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 280 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Uttag om 15 000 kr / 12 mĂ„n / 12 aviseringar / Uppl.avg. 280 kr / MĂ„n(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12)) / Uttag.avg 95 kr / MĂ„nadsbelopp 1 786 kr (snitt) / Totalbelopp 21 430 kr / Rörlig rĂ€nta 39,8 % / Effektiv rĂ€nta 58,51 %.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
20 000
Flexibel
91,8 % – 9999 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 6 000 kronor till 39.5 procents bunden rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ en mÄnad (1 avbetalning), med en betalnig om 196 kronor i rÀnta och 380 kronor i upplÀggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 261.1 procent. Totalt att Äterbetala blir 6621 kronor.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
20 000
30 dagar
3 Ă„r
69,65 % – 4568,91 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att Äterbetala 5 719 kr, alltsÄ 2 859 kr per mÄnad (2 avbetalningar). Effektiv rÀnta 126,45%, Ärlig fast rÀnta 39%. UpplÀggningsavgift 276 kr, för Äterkommande kunder inom 12 mÄn 221 kr. Aviavgifter 59 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
3 000
30 000
1 Ă„r
3 Ă„r
33,07 % – 58,8 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄn pÄ 15 000 kr som Äterbetalas under 36 mÄn. UpplÀggningsavgift 475 kr och aviavgifter 36 x 25 = 900 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 39,48 % och effektiv ÄrsrÀnta 55,3 %. MÄnadskostnad 765 kr och totalt att betala 27 540 kr (765 kr x 36 mÄn). Kostnad för krediten 12 540 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
2 000
50 000
Flexibel
14,00 % – 19,00 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 10 000 kronor till 17,52 procents bunden rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 36 mÄnader, med 36 avbetalningar om 362 kronor ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 19,0 procent. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjÀnsten. Totalt att Äterbetala blir 13 032 kronor.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
30 000
Flexibel
29,97 % – 29,97 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: LĂ€gsta mĂ„nadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och rĂ€nta). ÅrsrĂ€nta: 26,50% f.n. (2,21% per mĂ„nad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit pĂ„ 15 000 kr i 12 mĂ„nader. Totalt att Ă„terbetala 17 239 kr (1 437 kr per mĂ„nad, 12 avbetalningar). Effektiv Ă„rsrĂ€nta: 29,97% (inga avgifter).
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
3 000
20 000
Flexibel
69,3 % – 69,3 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Kredit pÄ 10 000 kr med löptid pÄ 12 mÄn. UpplÀggningsavgift Àr 475 kr och aviavgifter Àr 12 x 25 = 300 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 39,48 % och effektiv ÄrsrÀnta 69,3 %. MÄnadskostnad 1 096 kr och totalt att ha betalat 13 152 kr (1 096 kr x 12 mÄn). Kostnad för krediten 3 152 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
10 000
50 000
1 Ă„r
10 Ă„r
28,01 % – 28,01 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst Ă„r
Exempel: Den nominella rÀntan ligger pÄ 24.95 procent och den effektiva rÀntan pÄ 28.01 procent.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
25 000
Flexibel
113,46 % – 113,46 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: 3 000 kr uttag pÄ 12 mÄn, 39 % nominell rÀnta. Om man betalar det minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor, vilket som Àr högst) samt tillkommande avgifter och rÀntan varje mÄnad i 11 mÄnader och 865 kr i sista mÄnaden, blir effektiv rÀnta 113,46 %. Att Äterbetala: 4654 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser upplÀggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
30 000
Flexibel
55 % – 377 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 295 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Exempel (berÀknat 2021-01-01): BerÀknad med antagandet att kreditlimiten Àr 10 000 kr och att krediten lÀmnas för en ettÄrsperiod och slutbetalas genom 12 Äterbetalningar med lika stora mÄnadsbetalningar Àr den effektiva rÀntan 65,83 % och kreditrÀntan, som Àr rörlig, f.n. 39 %, per Är. MÄnadskostnaden Àr 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
3 000
20 000
1 Ă„r
5 Ă„r
29,3 % – 29,3 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 22 Ă„r
Exempel: LÄn pÄ 15 000 kr Äterbetalas under 60 mÄn. UpplÀggningsavgift och aviavgifter 0 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 25,95 % och effektiv ÄrsrÀnta 29,3 %. MÄnadskostnad 449 kr och totalt att betala 26 940 kr (449 kr x 60 mÄn). Kostnad för krediten: 11 940 kronor.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
10 000
1 mÄn
6 mÄn
73 % – 1000 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 10 000 kr med en Äterbetalningstid pÄ 6 mÄnader. 300 kr i upplÀggningsavgift, administrationsavgift pÄ 35 kr per mÄnad och en nominell fast ÄrsrÀnta pÄ 39 %. Totalt att Äterbetala Àr 11 703 kr (1 951 kr per mÄnad i 6 mÄnader) vilket ger en effektiv rÀnta pÄ 73 %.
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
5 000
20 000
Flexibel
58,74 % – 98,8 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 380 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 20 000 kronor till 39 procents bunden ÄrsrÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 24 mÄnader, med 24 avbetalningar om 1 258 kronor och 380 kronor i upplÀggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 53 procent. Totalt att Äterbetala blir 30 571 kronor
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
1 000
5 000
1 mÄn
3 mÄn
265,5 % – 265,5 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i en mÄnad. UpplÀggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden rÀnta 39 %, effektiv rÀnta 265,5 %, totalt att Äterbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en mÄnad).
Min./Max. Belopp
Min./Max. Löptid
Effektiv RĂ€nta
2 000
5 000
Flexibel
260 % – 1135 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i 30 dagar. UpplÀggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr , nominell bunden rÀnta 39%, effektivrÀnta 260%, totalt att Äterbetala 5 555 kr, 1 avbetalning.
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 12.87% – 236.5 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 695 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: En kredit pÄ 5 000 kr till 39,5 % rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ sju mÄnader (med sex Äterbetalningar om 942,46 kr, 1 196,63 kr, 1 165,38 kr, 1 134,14 kr, 1 102,90 kr, 1 071,65 kr samt 1 040,41) och 695 kr i upplÀggningsavgift, 695 kr i förlÀngningsavgift samt 420 kr i aviavgifter ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 109,61 %. Det totala beloppet att Äterbetala Àr 7 653,57 kr.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 150 000 kr
Min./Max. Löptid 1 Ă„r – 10 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 11.92% – 1112 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: RÀntan Àr rörlig och sÀtts individuellt. Ett lÄn pÄ 30 000 kr till 26.05 procents nominell rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 24 mÄnader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i upplÀggnings/aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ 29.4 procent. Totalt att Äterbetala blir 38 808 kronor
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 45 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 47.64% – 47.64 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 21 Ă„r
Exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 mĂ„nader, totalt belopp att Ă„terbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per mĂ„nad, 12 avbetalningar). Effektiv Ă„rsrĂ€nta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell Ă„rsrĂ€nta pĂ„ 39,60%. Övriga avgifter: UpplĂ€ggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr Ă€r 30 dagars lĂ„nekostnad 330,00 kr (dagsrĂ€nta 0.1085 %) och minsta Ă„terbetalning per mĂ„nad Ă€r 400 kr.
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 25 000 kr
Min./Max. Löptid 14 dagar – 5 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 30% – 1177 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 60 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn taget 12-11-2020 med kreditbelopp pÄ 5 500 kr till 38,4 % bunden Ärlig kreditrÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 5 mÄnader som Äterbetalas genom 5 avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 1 051 %. Totalt att betala Àr 9 339 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift och 60 kr i aviavgift per avi.
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mĂ„n – 1 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 53.20% – 70.00 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 8 000 kr i 6 mÄnader. UpplÀggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell bunden rÀnta 39%, effektivrÀnta 89%, totalt att Äterbetala 9 569 kr (1 595 kr per mÄnad i 6 mÄnader).
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 50 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 6.7% – 25.6 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 19 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % ÄrsrÀnta (rörlig) under ett Är med 12 Äterbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ mÄnadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att Äterbetala 53 999 kr (4 500 kr per mÄnad) och den effektiva rÀntan 15,4 %.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 53.12% – 84.23 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 280 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Uttag om 15 000 kr / 12 mĂ„n / 12 aviseringar / Uppl.avg. 280 kr / MĂ„n(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12)) / Uttag.avg 95 kr / MĂ„nadsbelopp 1 786 kr (snitt) / Totalbelopp 21 430 kr / Rörlig rĂ€nta 39,8 % / Effektiv rĂ€nta 58,51 %.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 91.8% – 9999 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 6 000 kronor till 39.5 procents bunden rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ en mÄnad (1 avbetalning), med en betalnig om 196 kronor i rÀnta och 380 kronor i upplÀggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 261.1 procent. Totalt att Äterbetala blir 6621 kronor.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 30 dagar – 3 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 69.65% – 4568.91 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att Äterbetala 5 719 kr, alltsÄ 2 859 kr per mÄnad (2 avbetalningar). Effektiv rÀnta 126,45%, Ärlig fast rÀnta 39%. UpplÀggningsavgift 276 kr, för Äterkommande kunder inom 12 mÄn 221 kr. Aviavgifter 59 kr.
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid 1 Ă„r – 3 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 33.07% – 58.8 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄn pÄ 15 000 kr som Äterbetalas under 36 mÄn. UpplÀggningsavgift 475 kr och aviavgifter 36 x 25 = 900 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 39,48 % och effektiv ÄrsrÀnta 55,3 %. MÄnadskostnad 765 kr och totalt att betala 27 540 kr (765 kr x 36 mÄn). Kostnad för krediten 12 540 kr.
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 50 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 14.00% – 19.00 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 10 000 kronor till 17,52 procents bunden rÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 36 mÄnader, med 36 avbetalningar om 362 kronor ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 19,0 procent. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjÀnsten. Totalt att Äterbetala blir 13 032 kronor.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 29.97% – 29.97 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: LĂ€gsta mĂ„nadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och rĂ€nta). ÅrsrĂ€nta: 26,50% f.n. (2,21% per mĂ„nad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit pĂ„ 15 000 kr i 12 mĂ„nader. Totalt att Ă„terbetala 17 239 kr (1 437 kr per mĂ„nad, 12 avbetalningar). Effektiv Ă„rsrĂ€nta: 29,97% (inga avgifter).
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 69.3% – 69.3 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 475 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Kredit pÄ 10 000 kr med löptid pÄ 12 mÄn. UpplÀggningsavgift Àr 475 kr och aviavgifter Àr 12 x 25 = 300 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 39,48 % och effektiv ÄrsrÀnta 69,3 %. MÄnadskostnad 1 096 kr och totalt att ha betalat 13 152 kr (1 096 kr x 12 mÄn). Kostnad för krediten 3 152 kr.
Min./Max. Belopp 10 000 kr – 50 000 kr
Min./Max. Löptid 1 Ă„r – 10 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 28.01% – 28.01 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst Ă„r
Exempel: Den nominella rÀntan ligger pÄ 24.95 procent och den effektiva rÀntan pÄ 28.01 procent.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 25 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 113.46% – 113.46 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 39 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: 3 000 kr uttag pÄ 12 mÄn, 39 % nominell rÀnta. Om man betalar det minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor, vilket som Àr högst) samt tillkommande avgifter och rÀntan varje mÄnad i 11 mÄnader och 865 kr i sista mÄnaden, blir effektiv rÀnta 113,46 %. Att Äterbetala: 4654 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser upplÀggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 30 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 55% – 377 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 295 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Exempel (berÀknat 2021-01-01): BerÀknad med antagandet att kreditlimiten Àr 10 000 kr och att krediten lÀmnas för en ettÄrsperiod och slutbetalas genom 12 Äterbetalningar med lika stora mÄnadsbetalningar Àr den effektiva rÀntan 65,83 % och kreditrÀntan, som Àr rörlig, f.n. 39 %, per Är. MÄnadskostnaden Àr 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.
Min./Max. Belopp 3 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid 1 Ă„r – 5 Ă„r
Effektiv RĂ€nta 29.3% – 29.3 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 22 Ă„r
Exempel: LÄn pÄ 15 000 kr Äterbetalas under 60 mÄn. UpplÀggningsavgift och aviavgifter 0 kr. Nominell bunden ÄrsrÀnta 25,95 % och effektiv ÄrsrÀnta 29,3 %. MÄnadskostnad 449 kr och totalt att betala 26 940 kr (449 kr x 60 mÄn). Kostnad för krediten: 11 940 kronor.
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 10 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mĂ„n – 6 mĂ„n
Effektiv RĂ€nta 73% – 1000 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 300 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 10 000 kr med en Äterbetalningstid pÄ 6 mÄnader. 300 kr i upplÀggningsavgift, administrationsavgift pÄ 35 kr per mÄnad och en nominell fast ÄrsrÀnta pÄ 39 %. Totalt att Äterbetala Àr 11 703 kr (1 951 kr per mÄnad i 6 mÄnader) vilket ger en effektiv rÀnta pÄ 73 %.
Min./Max. Belopp 5 000 kr – 20 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 58.74% – 98.8 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 380 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 20 Ă„r
Exempel: Ett lÄn pÄ 20 000 kronor till 39 procents bunden ÄrsrÀnta med en Äterbetalningstid pÄ 24 mÄnader, med 24 avbetalningar om 1 258 kronor och 380 kronor i upplÀggningsavgift samt 45 kronor i aviavgift ger en effektiv rÀnta pÄ totalt 53 procent. Totalt att Äterbetala blir 30 571 kronor
Min./Max. Belopp 1 000 kr – 5 000 kr
Min./Max. Löptid 1 mĂ„n – 3 mĂ„n
Effektiv RĂ€nta 265.5% – 265.5 %
LĂ€s mer
Godtar EJ betalningsanmÀrkningar Utan UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 395 kr
 • Aviavgift: 0 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i en mÄnad. UpplÀggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden rÀnta 39 %, effektiv rÀnta 265,5 %, totalt att Äterbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en mÄnad).
Min./Max. Belopp 2 000 kr – 5 000 kr
Min./Max. Löptid Flexibel
Effektiv RĂ€nta 260% – 1135 %
LĂ€s mer
Godtar betalningsanmÀrkningar AnvÀnder UC
 • UpplĂ€ggningsavgift: 350 kr
 • Aviavgift: 45 kr
 • Du har fyllt minst 18 Ă„r
Exempel: LÄna 5 000 kr i 30 dagar. UpplÀggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr , nominell bunden rÀnta 39%, effektivrÀnta 260%, totalt att Äterbetala 5 555 kr, 1 avbetalning.
Ingen lÄngivare matchar angedda kriterier.
Rensa filter eller Àndra summa för att visa andra lÄnegivare.

Vanliga frÄgor

Vad Àr ett lÄn?

Ett lÄn kan beskrivas som ett avtal mellan en lÄngivare och en lÄntagare, dÀr lÄngivaren gÄr med pÄ att ge en summa pengar till lÄntagaren, lÄntagaren gÄr med pÄ att betala tillbaka pengarna med rÀnta och lÄngivaren gÄr med pÄ att Äterbetala rÀntan till lÄntagaren. (SÄ ett lÄn Àr ett kontrakt.) Ett lÄn Àr en summa pengar som lÄnas ut till nÄgon, vanligtvis med ett avtal om att betala tillbaka det med rÀnta. LÄn anvÀnds ofta för att köpa nÄgot dyrt som hus eller bil.

Varför Àr det viktigt att jÀmföra lÄn?


Det Àr viktigt att jÀmföra lÄneförmedlare innan du behöver ett lÄn. LÄnapengar.com Àr en jÀmförelsessida som lÄter dig jÀmföra lÄneförmedlare i Sverige. Du kan jÀmföra de olika lÄneprodukterna och rÀntesatserna som erbjuds av de olika lÄneförmedlarna. Du kan ocksÄ jÀmföra lÄn med olika sÀkerheter. Dessutom kan du lÀsa mer om lÄneprocessen och hur du fÄr de pengar du behöver.

Vilken tjÀnst Àr den bÀsta för att jÀmföra lÄn?

Att jÀmföra olika lÄn online kan vara en tidskrÀvande process, eftersom du mÄste jÀmföra var och en av funktionerna i ett lÄn. rÀnta, lÄnelÀngd, Ärligt Ätagande och sÄ vidare. Du kan spara lite tid genom att leta efter ett verktyg som kan jÀmföra olika lÄn för dig. LÄnapengar.com (lÄnepengar) Àr en svensk webbplats som inte bara kan jÀmföra olika lÄn och hitta den bÀsta, men det hjÀlper dig ocksÄ att hitta lÄn i allmÀnhet.

Hur jÀmför man lÄn?

PÄ LÄnapengar.com kan du jÀmföra olika lÄn frÄn banker och finansinstitut och vÀlja det bÀsta för dina behov. Det Àr enkelt att anvÀnda och du kan spara mycket pengar genom att vÀlja rÀtt lÄn. Du kan göra en mÄnatlig jÀmförelse av lÄn sÄ att du alltid fÄr den bÀsta informationen kring dina val.

Lendo vs Direkto? Vilken Àr den bÀsta lÄneförmedlaren?

Det Àr svÄrt att svara pÄ frÄgan om vilken lÄneförmedlare som Àr bÀst av Lendo och Direkto. Detta kan nÀmligen bero vilken typ av lÄn det gÀller samt hur din ekonomiska situation ser ut. Undersök dÀrför de bÄda förmedlarna och se var du kan fÄ bÀsta lÄnevillkor för dig och din ekonomi.

Vilket Àr det bÀsta lÄnet?

Exakt vilket lÄn som Àr det bÀsta gÄr inte att svara pÄ eftersom det helt och hÄllet beror pÄ vilken typ av lÄn det gÀller samt vilka ekonomiska förutsÀttningar du har. Generellt sett kan man dock sÀga att det bÀsta lÄnet Àr det med sÄ lÄg rÀnta som möjligt, med sÄ fÄ avgifter som möjligt samt med en sÄ lÄng Äterbetalningstid som möjligt utan att rÀntan i sin tur blir alltför hög.

Vilket lÄn har lÀgst rÀnta?

De lÄn som har lÀgst rÀnta Àr lÄn med sÀkerhet. Eftersom dessa lÄn Àr mer riskabla för dig men sÀkrare för banken kan de i sin tur erbjuda lÀgre rÀnta pÄ dessa lÄn. Ett exempel pÄ ett sÄdant lÄn kan till exempel vara ett lÄn för att köpa en bostad, dÀr bostaden utgör sjÀlva sÀkerheten. Var dock medveten om att banken i det fallet har rÀtt att ta bostaden, eller vad du Àn valt som sÀkerhet, frÄn dig om det Àr sÄ att du inte har rÄd att betala tillbaka lÄnet. Fundera dÀrför noggrant innan du bestÀmmer dig för ifall det Àr bÀst med ett lÄn med eller utan sÀkerhet. De bÄda lÄneformerna har helt enkelt bÄde sina fördelar och nackdelar.

Vad Àr en bra rÀnta?

Vad som Àr en bra rÀnta varierar beroende pÄ vad det Àr för typ av lÄn samt vad det Àr du ska lÄna till. Det beror Àven pÄ hur lÄng din Äterbetalningstid Àr. NÀr det gÀller bostadslÄn, vilket Àr en av de allra vanligaste typerna av lÄn, brukar rÀntan med ett, tvÄ eller tre Ärs bindningstid ligga kring 1.09% och med fyra Ärs bindningstid kring 1.24%. Detta Àr dock nÄgot som kan Àndra sig med tiden.

Artiklar vi rekommenderar:

PrivatlĂ„n – LĂ„na till vad du vill

RĂ€ntefria lĂ„n – SĂ„ kan du lĂ„na rĂ€ntefritt

14 saker du aldrig bör göra nÀr du ansöker om lÄn